Näin luot kevätiholle uutta hehkua

12.4.2020 | PUR toimitus

Kun vuodenaika vaihtuu, myös iho tarvitsee hieman erilaista hoitoa. Vaikka ihonhoidon ei tarvitsekaan olla mitään rakettitiedettä, on hyvä huomioida muutamia seikkoja kevään ja kesän tullessa. Seuraavaksi annammekin helpot vinkit ihon hoitamiseen keväällä ja kesällä. 

Talven jäljiltä iho saattaa olla hieman pintakuiva, kalpea ja samea. Kevätihoa kannattaakin helliä ihanilla kosteuttavilla ja elvyttävillä tuotteilla. Myös ihon oma toiminta muuttuu, kun sähkölämmitys ei enää kuivata sitä huoneilman kosteuspitoisuuden noustessa. Voimme kuitenkin hyvien täsmätuotteiden avulla nopeuttaa prosessia. 

Valitse suosikkisi ihon elvyttäjistä

Bybi Bakuchiol Booster

Iltaisin iholle levitettävä seerumi sisältää bakuchiolia, jota saadaan Psoralea corylifolia eli Babchi-puun lehdistä ja siemenistä. Bakuchiolia on perinteisesti hyödynnetty muun muassa ayurvedassa ja kiinalaisessa lääketieteessä. Ihonhoidossa sitä ylistetään, koska sillä on vastaavia vaikutuksia ihossa kuin retinolilla eli A-vitamiinilla mutta se ei ärsytä ihoa samoin kuin retinoli. Bakuchiol kirkastaa ihoa, uudistaa ihoa, silottaa juonteita ja aktivoi kollageenintuotantoa. Se pyyhkii myös tehokkaasti talvi-ihon väsymyksen merkit pois.

Novexpert Booster with Vitamin C

Tämä tuote on täsmäisku elottomalle iholle, joka kaipaa lisää heleyttä ja kirkkautta. C-vitamiinin on huomattu ehkäisevän etenkin auringosta ja hapetusstressistä aiheutuvia haittoja antioksidanttisen vaikutuksensa takia, joten tuote on erinomainen auringosta nauttiville tai pitkäkestoisesta stressistä kärsiville. Lisäksi C-vitamiini avustaa ihoa sen omassa kollageenituotannossa. Myös A-vitamiinin esiaste beta-karoteeni toimii tehokkaana anti-age-ainesosana. Lisäkosteutusta iholle tuovat polysakkaridit sekä hyaluronihappo. 

Dafna’s Anti Aging & Glow -seerumi

Ylellinen tehoseerumi on elvyttävien ihonhoitotuotteiden aatelia. Seerumin teho perustuu kehittyneeseen bioteknologiaan, jonka avulla tuotteen luonnolliset ja aktiiviset ainesosat saadaan paremmin ihon käyttöön pintaa syvemmällä. Tehoseerumi sisältää arvokkaita aktiiviaineita, joista ruusu- ja oliiviöljy ravitsevat ja pehmentävät ihoa, sikurijuuren oligosakkaridit lisäävät kollageenin tuotantoa ja synteesiä, joka välittömästi kiinteyttää ihoa.

Rauhoita ja kosteuta ihoasi vuodenaikojen vaihteessa

Jos ihosi on herkkä ja ärsyyntyy tilapäisesti vuodenaikojen vaihtelusta tai vaikkapa keväisestä katupölystä, valitse päivittäiseen hoitorutiiniin rauhoittavia tuotteita, kuten esimerkiksi Novexpertin Hydro-Biotic puhdistusmaito ja kosteusvoide.

Mikäli ihoosi taas alkaa kevään tai kesän tullen ilmestyä enemmän epäpuhtauksia, kannattaa ottaa kokeiluun Whamisan tuotteita. Epäpuhtaalle iholle sopii hyvin esimerkiksi Whamisan Foaming Gel -puhdistusgeeli yhdessä Original Tonerin kanssa sekä kevyt Water Cream -kosteusvoide. Fermentoituja kasviuutteita sisältävät tuotteet alkavat pikkuhiljaa tasapainottaa ihon mikrobistoa, eikä epäpuhtauksia enää synny niin paljon.

Kesällä kevyemmät tuotteet voivat tuntua miellyttävämmältä iholla, kun ei tarvita niin paljon suojaa kuivattavalta sähkölämmitykseltä tai ilman viilenemiseltä. Muista kuitenkin kosteuttaa ihoa riittävästi ja jos ulkoilet paljon aurinkoisina päivinä, UV-suojavoide kannattaa muistaa levittää iholle. Ihon kosteutukseen sopii erinomaisesti esimerkiksi Bybin Mega Mist -kasvovesi, jolla voi kosteuttaa ihoa myös pitkin päivää.

Muista aurinkosuoja

Pigmentaation ehkäisyyn auttaa hyvä UV-suoja. Algamarikselta löydät hyviä fysikaalisia aurinkosuojia, mutta mikäli olet huolissasi erityisesti UVA-säteilyn ihoa vanhentavasta vaikutuksesta, suosittelemme panostamaan Essen aurinkosuojavoiteeseen. Voiteen sisältämä SPF 30 mineraalisuoja – sinkkioksidi – on kapseloitu kasvivahalla, jolloin se ei jämähdä ihohuokosiin. Lisäksi voide sisältää muun muassa erittäin tehokkaasti kosteuttavaa ja antioksidanttipitoista ylösnousemuskasvin uutetta. Hitaasti vapautuvat antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, joita syntyy UV-säteilyn vaikutuksesta. 

On kuitenkin hyvä muistaa, että tehokkain tapa tankata D-vitamiinia, on altistaa laajalta alueelta ihoa 15-20 min auringon säteilylle. UVB-säteily nimittäin auttaa ihoa muodostamaan luonnollista D-vitamiinia. Jos käyttää UV-suojavoiteita, joiden suojakerroin on yli 8, D-vitamiinin tuotanto estyy. Onneksi luonto on viisas, joten mitä vaaleampi ihosi on, sitä nopeammin D-vitamiinia muodostuu. Näin ollen jo noin 15-20 minuuttia voi riittää D-vitamiinivarastojen täydentämiseen ja sen jälkeen voit levittää fysikaalisen aurinkosuojavoiteen ihollesi.

Vaikka runsaan auringossa oleskelun on todettu vanhentavan ihoa, aiheuttavan hyperpigmentaatiota ja olevan terveydelle haitallista, myös D-vitamiinin puutteella voi olla haittavaikutuksensa. Tässäkin tapauksessa yleiset elämäntapamme osaltaan ratkaisevat, miten kehomme reagoi UV-säteilyn vaikutuksiin. Auringonvalo mahdollistaa elämän maapallolla ja voi sopivassa määrin myös edistää terveyttämme. Jotta voit nauttia myös auringosta turvallisesti, pidä mukana fysikaalista aurinkosuojavoidetta ja tankkaa hyviä ravinteita pitkin vuotta. Esimerkiksi hyperpigmentaation syntyyn vaikuttavat D-vitamiinin puutoksen lisäksi foolihapon, B12-vitamiinin, hyvien rasvojen ja raudanpuutos. Taustalla voivat olla myös hormonaaliset muutokset (kortisoli, adrenokortikotropiinihormoni), kilpirauhasen toimintahäiriöt, lääkitykset tai joku muu kemikaalialtistus. Tehokkaat ravintolisät ihon tueksi löydät Wild Nutritionilta.

Auringossa oleilun jälkeen ihoa kannattaa tukea kasvonaamiolla. Poimi suosikkisi seuraavista:

Novexpert The Repulp Mask

Naamio toimii ensiapuna ihon joutuessa kovaan rasitukseen esimerkiksi auringon, tuulen, ilmansaasteiden tai stressin vuoksi. Merileväuute rauhoittaa ihoa sekä taistelee vapaita radikaaleja vastaan estäen valovanhenemisen merkkejä. Hyaluronihapon kaksi eri muotoa saavat aikaan kohottavan vaikutuksen ihon pinnalla sekä syvemmissä kerroksissa. E-vitamiini stimuloi kollageenisynteesiä silottaen jo syntyneitä juonteita. Lisäksi iltahelokin siemenuute sekä auringonkukkaöljy jättävät ihon samettisen pehmeäksi ja säteileväksi.

Esse Cream Mask

Tämä naamio sisältää prebiootteja, jotka ravitsevat hyödyllisiä mikrobeja sekä probioottista uutetta, joka auttaa muuttamaan ihon mikrobipopulaation ihoa suosivaksi. Syväkosteuttava naamio hoitaa ihoa aktiivisesti vitamiinien (pantenoli, C- ja E-vitamiini) ja kasviuutteiden avulla. Se pehmentää ihoa ja on lisäksi voimakkaasti ihoa uudistava sekä ihon näkyviä ikääntymisen merkkejä, juonteita ja ryppyjä vähentävä. Korkeat pitoisuudet hyaluronihappoa (LMW Hyaluronic Acid) boostaavat ihon kosteuspitoisuutta. Kigeliauute lisää kollageenin muodostumista vaalentaen, kirkastaen ja kiinteyttäen ihoa.

Whamisa Organic Flowers Sheet Mask

Whamisan Sheet Mask on tehokas, geelimäinen kertakäyttönaamio, joka sopii kaikille ihotyypeille. Yliherkästä ihosta kärsivän kannattaa kuitenkin valita jokin toinen naamio, sillä tämä naamio on jossain määrin ihoa aktivoiva. Whamisan Organic Flowers Mask auttaa säilyttämään kosteuden ja kimmoisuuden ihossa jättäen ihon miellyttävän pehmeäksi. Lisäksi se kirkastaa ihoa välittömästi. 95% luomuviljellyistä raaka-aineista valmistettu naamio sisältää krysanteemin, aloe maculatan ja voikukan uutteita. Whamisa on fermentoinut raaka-aineet omalla erikoismenetelmällään parantaen niiden säilyvyyttä ja luonnollista kykyä puhdistaa ja kosteuttaa ihoa.