Intuitiivinen chakraluenta

3.11.2022 | Laura Eskola

Jos luet tätä, olet todennäköisesti kiinnostunut chakraluennasta tai vähintäänkin chakroista ja niiden merkityksestä hyvinvointiisi. Tämä tarkoittaa, että olet luultavasti avoin ajatukselle, että chakrasi – kehosi energiajärjestelmät, jotka korreloivat erilaisten henkisten ja fyysisten vahvuuksien ja vaivojen kanssa – ovat huomion arvoisia.

Mitä ovat chakrat?

Tämä artikkeli kertoo jokaisesta seitsemästä päächakrasta; missä ne sijaitsevat, mitä merkitsee niiden tasapaino ja epätasapaino. Jos yksi tai useampi chakra on epätasapainossa tai tukossa, sen sanotaan voivan johtaa fyysiseen sairauteen tai henkiseen stressiin.

Ennen ensimmäistä (mutta tuskin viimeistä) chakraluentaani tiesin käytännössä vain sen, missä chakrat sijaitsevat ja pieniä tiedonmurusia siitä, mihin mikäkin chakra saattaa vaikuttaa. Olin kuitenkin avoimin mielin selvittämässä lisää näistä mystisistä pienistä energiakeskuksista. Jos sinuakin kiinnostaa tietää lisää ja mahdollisesti saada olosi ja kehosi virtaavammaksi, tässä artikkelissa kerron, mitä voit odottaa ensimmäiseltä chakranluennaltasi.

Chakraöljyt

Mono Naturoils Chakraöljyt tasapainottavat chakroja

Kohti tuntematonta

Saavuin kauniiseen ja tunnelmaltaan rauhalliseen kauneushoitolaan Etu-Töölössä autuaan tietämättömänä siitä, mitä tuleman pitäisi. En ollut ottanut chakraluennasta lainkaan selvää etukäteen, tosin ei siitä paljoa voi lukeakkaan, sillä Maria Varon on käsittääkseni ainoa, joka näitä Suomessa tekee.

Sain eteeni kupillisen höyryävää teetä ja pääsin pehmeään petiin vällyjen väliin rentoutumaan. Luennan voi tehdä myös istualteen, mutta itse halusin päästä mahdollisimman rentoon tilaan, ja tätä Mariakin painotti. Mitä rentoutuneempaan tilaan pääsee, sen helpommin chakroja voi lukea ja työstää.

Maria kertoi näkevänsä ihmiset väreinä, kuten vihreänä, jos sydänchakra on dominoivin chakra. Kyseiseen päächakraan, “sielunpolun chakraan” liittyy ihmisen vahvuudet, mutta myös heikkoudet. Minulla oli etukäteen aavistukseni, mikä chakra saattaisi olla epätasapainossa, ja Maria osui oikeaan. Marian intuitiivinen kyky nähdä chakrat on häkellyttävä ja tarkka.

Riippuen siitä, kuinka tukossa tai epätasapainossa chakrasi ovat, istunto saattaa kestää jopa pari tuntia. Mitä pidempi istunto, sen enemmän saat tietoa siitä, millaisessa tilassa kehosi on. Oma istuntoni kesti puolisentoista tuntia, sillä ”vain” puolet chakroistani oli epätasapainossa. Silti minusta tuntuu, että raapaisimme vasta pintaa ja menen takuulla uusintakierrokselle!

jaxkelly chakra

Jaxkelly aidot kristallit tasapainottavat seitsemää kehochakraa

Mitä chakraluennassa tapahtuu?

Maria pyysi minua sulkemaan silmäni ja rentoutumaan samalla kun hän ”luki” chakrani. Maria aloitti lukemisen juurichakrasta ja työskenteli sieltä ylöspäin. Ensimmäisellä kierroksella Maria neuvoi minua keskittämään huomioni chakroihin yksitellen, jotta hän sai niistä kaiken tarvitsemansa informaation. Hän aistii chakrojen olevan joko auki ja tasapainossa, tai epätasapainossa, eli ylikierroksilla tai alikierroksilla.

Toisella kierroksella Maria pyysi keskittymään vielä ankarammin, jotta itse tuntisin mitä chakralla olisi minulle kerrottavana. Tässä vaiheessa saatoin pyöritellä silmiäni suljettujen silmäluomieni alla ja ajatella, että mitähän tämä nyt tarkoittaa. Mutta kas kummaa, hetken siinä meditoituani aloin kuin aloinkin aistimaan asioita! En pureudu yksityiskohtaisesti näkemiini vihjeisiin, sillä ne ovat hyvin henkilökohtaisia ja jokaisen chakraluenta tulee olemaan täysin erilainen.

Luennan aikana Maria auttaa työstämään niitä chakroja, jotka sitä tarvitsevat. Minun kohdallani myös yksi tasapainossa olevista chakroista tarvitsi hieman apua, mutta lähinnä keskityimme niihin chakroihin, jotka olivat selkeästi epätasapainossa.

Olisin halunnut tehdä muistiinpanoja, sillä koin hyvin jännittäviä asioita luennan aikana, mutta Maria kertoi, että mieleeni tulee jäämään juuri ne asiat, jotka ovat tärkeitä. Oli tärkeää olla läsnä hetkessä, nauttia ja keskittyä.

Solaris Botanicals korkealaatuiset chakrateet

Millaisen lopputuloksen voit saada?

Istunnon päätyttyä tunsin oloni paljon selkeämmäksi ja rennommaksi. Keskustellessamme syistä, miksi tietyt chakrat olivat epätasapainossa, sain havainnoitua asioita ikään kuin kolmannen henkilön näkökulmasta. Erikoisimmatkin aistimukseni luennan aikana kävivät täysin järkeen, sillä Maria johdatteli minua kysymyksillä löytämään vastauksia sisältäni. Kaikki vastaukset ovat kuitenkin meillä jokaisella jo olemassa, välillä vain tarvitsemme hieman ulkopuolista apua niiden ratkomiseen.

Kävelin kotiin kevyempänä ja uteliaana siitä, kuinka päästä eroon noista kehoon kertyneistä tukoksista ja epätasapainotiloista. Luenta vahvisti itsetuntemustani ja oloani sekä fyysisesti, että henkisesti. Maria antaa mukaan myös yksilölliset vinkit ja neuvot, kuinka chakroja tasapainotetaan jatkossa kotonakin.

Ota yhteyttä Mariaan:

Instagramissa @maria__varon
Tai sähköpostitse: 

 

Lue lisää aiheesta:

Chakrat ja umpieritysrauhaset