Ihon kuorinta ja kosteutus valmistaa ihon kevääseen

8.3.2016 | PUR toimitus

Kirjoittaja on PUR Hyvinvointikaupassa työskentelevä ekokosmetologi Rosi Sotkasiira.

Kevään korvilla on aika herätellä iho talvi-unilta ja palauttaa takaisin sille kuuluva luontainen hehku. Kauneusvinkeistä parhain lienee satsata luonnollisiin, laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotka hoitavat ihoa erityislaatuisesti ja tehokkaasti. Palkintona saat kauniimman, kuulaamman ja terveemmän ihon.

Aloita tästä – ihon kuorinta

Talven jälkeen iho voi tuntua tukkoiselta. Varsinkin suomalaisille tuttu pinnalta kuiva ja T-alueelta epäpuhdas “pintakuiva sekaiho” elpyy säännöllisellä kuorinnalla. Ihon kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja auttaa ihoa uusiutumaan. Ihotyypistä riippuen ihoa olisi hyvä kuoria noin kerran viikossa, mutta couperosa-ihoisen olisi hyvä välttää kuorintaa tai ainakin välttää kuorimasta punoittavia kohtia.

Näin kevään kynnyksellä kasvojen kuorintaan sopii mainiosti Lakshmin Natural soft peeling -kuorintavoide, joka sopii kaikille ihotyypeille. Aprikoosinkivijauhe, papaija, greippi ja mandariini poistavat kuolleet ihosolut ja kirkastavat ihoa tehokkaasti samalla edistäen solujen uudistumista. Seesamin- ja jojobansiemenöljyt kosteuttavat ihoa jättäen sen raikkaaksi ja hyvinvoivaksi.

John Masters Organicsin Lemon-lime on kaikkia aisteja hivelevä ihana vartalokuorinta. Tämä raikas ja nuorentava, USDA-sertifikaatilla varustettu luonnollinen sokerikuorinta koostuu 12 orgaanisesta öljystä ja uutteesta, jotka kuorivat ja ravitsevat ihoasi hellävaraisesti. Sitruunan ja limen eteeriset öljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja ja lisäävät verenkiertoa. Piparminttuöljy auttaa hoitamaan ihon epäpuhtauksia ja niiden aiheuttamaa kutinaa.

Kuorinnan sijaan voit myös kuivaharjata ihoa, mikä onnistuu kätevästi suihkussa ennen peseytymistä! Kuivaharjaus aktivoi sekä ihon neste- että verenkiertoa ja lisää aineenvaihduntaa, mikä vähentää mm. selluliitin muodostumista. Kuivaharjaamisen lisäksi Konjak Sponge on kevyesti ihoa kuoriva, luonnollisesta kasvikuidusta valmistettu pesusieni, joita löytyy niin kasvoille kuin vartalollekin. Sienen ainutlaatuinen verkkorakenne hieroo ja aktivoi ihoa sekä solujen uusiutumista, samalla tasoittaen ihon pH-tasapainoa. Tämän vuoksi se sopii loistavasti käytettäväksi kasvojen puhdistamisen yhteydessä.

PUR-kaupan ihonhoitotuotteita

PUR kaupasta löydät paljon luonnonläheisiä tuotteita, joilla ihon kuorinta ja kosteutus onnistuu

Toinen vaihe – ihon kosteutus

Ihon kuorinnan jälkeen iho on vastaanottavaisempi tehoaineille, ja parhaat vaikuttavat aineet pääsevät hoitamaan ihoa pintaakin syvemmältä. Suosittelen ihon kosteuttamiseen ehdottomasti laadukkaiden, luonnollisten öljyjen ja seerumien käyttöä. Seerumeissa vaikuttavat aineet ovat tiiviissä muodossa, minkä vuoksi ne ovat usein esimerkiksi voiteita tehokkaampia.

Madaran Radiant energy -kasvoöljy on loistava tuote erityisesti kevään herättelemän ihon kaunistamiseen. Kasvoöljyssä yhdistyy yhdeksän erilaista kuivaöljyä, jotka kosteuttavat ja auttavat ehkäisemään ulkoisten ärsykkeiden ja stressin aiheuttamia ihovaurioita.

Todellista tehohoitoa kasvoille tarjoaa paljon tunnustusta saanut Kahinan öljyseerumi. Seerumin sisältämät antioksidantit ja vitamiinit hoitavat ihoa tehokkaasti, unohtamatta seerumin UV-säteiltä suojaavaa vaikutusta. Kevyt UV-suoja onkin paikallaan kun odotettu aurinko rupeaa vihdoin paistelemaan – kevätaurinko saattaa nimittäin yllättävänkin helposti polttaa tottumattoman ihon.