Karita Tykkä: Ravinto, ihonhoidon tärkein työkalu

6.4.2016 | PUR toimitus

Terveellinen ravinto näkyy myös ihosi hyvinvoinnissa

Minulta kysytään usein omia kauneudenhoitotuotesuosikkejani ihon hyvinvointiin. Vastaukseni on aina että kauneus tulee sisältäpäin. Olet mitä syöt ja mitä kehosi imeyttää. Ravinto, jota nautit näkyy myös ihossasi. Iho on suurin elimemme ja ansaitsee huomiomme. Se myös kertoo ensimmäisenä jos jokin on pielessä.

Ihoa kannattaa rakastaa ja hoitaa puhtaiden tuotteiden lisäksi ravintorikkaalla ja puhtaalla ruoalla. On myös ravinteita, jotka tukevat ihon terveyttä ja kauneutta. Oma ruokavalioni koostuu pääosin kasviksista ja hedelmistä, hyvistä rasvoista kuten gheestä tai voista, kookosöljystä ja joistakin kasvikunnan öljyistä, kuten avokadon ja oliivien sisältämistä rasvoista. Syön oikeaa ruokaa, enkä nauti lainkaan keinotekoisia valmisruokia, lisä- tai makeutusaineita tai valkoista sokeria. Sokeri aiheuttaa hapettumisreaktioita kehossa ja vanhentaa siten myös ihoa. Ravintorikas punainen liha ei myöskään palvele minua, joten se ei ole kuulunut ruokavaliooni viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Suosin raakaruokaa, mutta syön myös paljon kypsennettyjä ruokia. Kuuntelen myös mitä kehoni kaipaa ja pyrin toimimaan edes hiukan sen suuntaisesti. Enemmän liikuntaa tai vähemmän liikuntaa, kevyttä ruokaa tai tuhdimpaa ruokaa. Luotan siihen että kehoni tietää.

Skin Collagen

Skin Collagen

Yksi tuote josta en luovu on Skin Collagen. Nautin sitä päivittäin 1–2 tl smoothiessani, mehussani tai veden kera. Jauhe ei maistu juuri millekään, joten sen voi sekoittaa mihin vain. Olen käyttänyt tuotetta nyt reilun vuoden, enkä halua luopua siitä koskaan. Ihoni on napakampi, kosteutetumpi, kimmoisampi ja voi paremmin. Mikä tärkeintä, siihen ei ole lisätty mitään keinotekoista. Yleensä kollageenituotteissa on mukana aromeja, täyte- ja lisäaineita ja makeutusaineita, joita en halua nauttia. Haluan antaa iholleni ainoastaan sen tarvitseman kollageenin, en myrkkyjä. Keho tuottaa kollageenia luontaisesti, mutta sen tuotanto loppuu kokonaan noin 30 ikävuoteen mennessä. Sen jälkeen keho alkaa kuluttaa varastojaan joka näkyy ihossa pieninä juonteita, kuivuutena, veltostumisena ja elottomuutena. Sisäisesti nautittu kollageeni tulee apuun ja antaa iholle rakennuspalikoita ja tukea hyvinvointiin. Olen aina rakastanut aurinkoa. Olen ottanut liikaa aurinkoa ja ihoni on saanut kärsiä. Vaikka en saa sitä otettua takaisin, koko kehoni iho kiittää päivittäisestä kollageenilisästä.

Oikeanlainen ravinto on tärkeä työkalu myös ihosi kauneudelle.

Oikeanlainen ravinto on tärkeä työkalu myös ihosi kauneudelle.