Gamarde – kosmetiikkaa herkälle iholle

18.11.2014 | PUR toimitus

Vuonna 1993 perustettu perheyritys Jerodia on viimeisen 20 vuoden aikana noussut merkittäväksi luonnonkosmetiikan ja kauneuden toimijaksi Ranskassa, kehittäen sertifioitua luomukosmetiikkaa ja ravintolisiä luonnollisista lähteistä, ja luoden samalla myös omaa asiantuntevaa verkostoa terveyden, kauneuden ja luomuruoan parissa. Jerodia myös kouluttaa aktiivisesti kauneusalan ammattilaisia. Mukana tässä kehityksessä on ollut perheen poika Jerome, joka Suomessa vieraillessaan puhkui intoa ja vakuutti myös kuulijansa kertoessaan Gamardesta, kehittämästään luonnonkosmetiikkasarjasta. Gamarde onkin yksi PURin kosmetiikkavalikoiman kulmakivistä luonnollisuuden ja hellävaraisuutensa vuoksi.

Gamarde-Les-Bains on kylä Ranskassa, jonka keskellä virtaa ainutlaatuinen luonnonvesilähde. Sen vesi sisältää paljon iholle hyvää tekevää sulfuria (rikkiä), josta iho-ongelmista kärsineet kylän asukkaat aikoinaan löysivät itselleen avun. Kyseisestä lähteestä peräisin oleva mineraalivesi onkin Gamarde-tuotteiden perusta, mistä myös sarjan nimi juontaa juurensa.

Gamarde-tuotteita
“Parasta Gamarden tuotteissa on niiden välitön vaikutus ilman, että iho jäisi käsitellyn tuntuiseksi” -Jérôme Logre

 

 Gamarde-ihonhoitosarja

100% luonnollinen, luonnonveden ympärille kehitetty Gamarde-ihonhoitosarja on luonnonkosmetiikan aatelia – pakkausten hieman vaatimattomasta ulkoasusta huolimatta. Se sopii erityisesti herkkäihoisille suomalaisille, sillä tuotteet eivät vaadi turhaa veden käyttöä, joka entisestään kuivattaa ihoa. 100% luonnollisuuden (ja korkean luomuraaka-aineiden määrän) lisäksi tuotteissa yhdistyvät myös muut kosmetiikan tärkeimmät ominaisuudet: miellyttävä tuoksu, ylellinen koostumus, ja ennenkaikkea tehokkuus. Kyseessä on siis kauneudenhoitosarja ilman kompromisseja!

Gamarde-tuotteissa on eri ihotyypeille ja käyttötarkoituksiin sopivia linjoja. Kaikissa niissä on pohjana mineraalivesi, jonka lisäksi niistä löytyy luomulaatuista arganöljyä – toisissa käyttötarkoitusta riippuen enemmän, toisissa vähemmän. Öljyinä käytetään runsaasti aktiivisia ainesosia sisältäviä luonnonöljyjä kuten hasselpähkinä- ja kukkaöljyjä – ei siis mitään parafiineja, jotka ovat kaukana luonnollisuudesta ja pahimmillaan tukkivat ihohuokosia ja synnyttävät lisää epäpuhtauksia. Aktiiviset ainesosat vaikuttavat pintaa syvemmällä, hoitaen ihoa myös sisältäpäin ja auttaen sitä uusiutumaan ja puhdistumaan luonnollisesti.

Tuotteissa käytetään tietysti myös ranskalaisille ominaista luonnonaarretta: laventelia!

Myös tuotteiden eteeriset öljyt ovat aktiivisia toimien niin tehoaineina kuin tuoden tuoksua ja lisäten käyttömukavuutta.

Oikein käytettynä eteeriset öljyt eivät tyypillisesti ärsytä ihoa, sillä kuten vanhan kansan viisaus meille opettaa, luonnossa, luonnollisessa tilassa kasvaneena, kasvien ainesosat on pakattu täydelliseen muotoon jossa ne tukevat ja täydentävät toisiaan, ja toimivat elimistössä tarkoituksenmukaisella tavalla – hoitaen, rauhoittaen ja tasapainottaen.
luonto-lähde
Suomeen Gamarde löysi tiensä EloNaturan Marimiinan kautta. Hän löysi tuotteet ranskalaisesta apteekista, jossa muuan rouvashenkilö oli ojentanut Marimiinalle kokeiltavaksi näytteitä. Tuotteiden teho sekä koostumus saivat Marimiinan ihastumaan ja hän viipymättä palasi apteekkiin hamstraamaan lisää tuotteita. Kun EloNaturan kakkosjäsen Mirva vieraili seuraavan kerran Ranskassa, tytöt kokeilivat tuotteita yhdessä ja Mirvan löydettyä apu vuosia kestäneeseen iho-ongelmaan, oli asia ratkennut! Gamardesta tuli EloNaturan, tyttöjen yhteisen firman, ensimmäinen tuotesarja täyttäen kaikki heidän asettamansa laatuvaatimukset.
Gamarden tulevaisuus näyttää valoisalta ja vuosittain kehitteillä onkin uusia linjoja sekä yksittäisiä tuotteita kuten mm. BB-voide sekä shampoita. Suomessa vieraillessaan Gamarden Jerome antoi vihiä kehitteillä olevasta uudesta linjasta, joka on suunnattu erityisesti nuorille kuluttajille. Sen erikoisuus on viilentävä eukalyptusöljy, jonka kruununa toimii silmien turvotusta vähentävä roll-on… Ei kun odottelemaan!