Gua Sha kirkastaa ihon ja silottaa rypyt kotioloissa

8.5.2017 | PUR toimitus

Erilaiset rullat, lastat ja pallot kasvattavat suosiotaan sekä lihasten huollossa että vartalon ja kasvojen ihon hoidossa. Ne ovat kestäviä käytössä, sopivat monenlaiseen käyttöön ja niiden avulla jokainen pystyy tekemään itselleen tehokkaan “pikahuollon” kotioloissa. Yksi nopeimmin yleistyvistä kasvojenhoitovälineistä on alunperin Kiinasta kotoisin oleva Gua Sha -lasta.

Gua Sha on perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä käytetty hoitoväline, joka aikoinaan valmistettiin luusta, kivestä tai puusta, mutta nykyään myös muovisia versioita on saatavilla. Perinteisnä kiinalaisena hoitomenetelmänä Gua Sha -lastalla käsitellään ylä- ja alavartalon lihaksia kasvoja ja päänahkaa. Gua Sha -hoito vilkastuttaa lymfan- ja verenkiertoa, poistaa lihaskipuja ja -jäykkyyksiä sekä avaa lihaskalvoja. Gua Shalla voidaan myös hieroa akupisteitä. Aasiassa on edelleen paljon hoitoloita, joista saa perinteisen Gua Sha -käsittelyn. Ensikertalaisen ei kannata säikähtää, jos vartalon iholla näkyy hoidon jälkeen punaisia lastan vetojälkiä. Ne häipyvät pian pois ja ovat lihasten rentoutumisen kannalta sen arvoista.

Gua Sha kampa on tehokas ihon hyvinvoinnin työkalu

Gua Sha hierontakiven voit hankkia edullisesti verkkokaupastamme klikkaamalla kuvaa.


Päivittäinen pikakasvohoito

Aasiasta löytyy myös runsaasti hoitoloita, joissa tehdään Gua Sha -kasvohoitoja, sillä lastalla sively aktivoi kasvojen lymfakiertoa ja mikroverenkiertoa, minkä ansiosta hoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin. Lisäksi kasvoille tehty Gua Sha -käsittely parantaa ihon heleyttää  ja tasoittaa ihon väriä, supistaa ihohuokosia sekä silottaa ryppyjä.

Nyt Suomestakin on saatavilla erilaisia kasvojen kotihoitoon soveltuvia Gua Sha -lastoja eli Gua Sha kampoja. Kasvojen Gua Sha -lastaksi sopii parhaiten liukaspintaiset kivimateriaalit, kuten jadekivi ja ruusukvartsi. Esimerkiksi vain reilun kympin hintaisen Gua Shan jadekiven avulla saat tehtyä itsellesi kotioloissa helpon virkistävän ja nuorentavan käsittelyn. Gua Sha -lastalla käsittely ei ole varsinaista kasvohierontaa, mutta on sillä paljon vastaavia vaikutuksia. Varsinkin aamulla tehtynä hoito on tehokas silmäpussien poistaja. Eron huomaa selkeästi sekä ihon värissä, ihohuokosten koossa että kasvojen juonteissa, kun käsittelee Gua Shalla ensin vain toisen puolen kasvoista.

Parhaan hoito tuloksen Gua Sha -lastalla saa, kun käsittelee sillä kasvojen ihoa päivittäin muutaman minuutin ajan. Tämän voi tehdä vaikka joka aamu. Jos aikaa löytyy, niin välillä kasvoille kannattaa tehdä vähän pidempi, noin 15 minuutin käsittely. Ennen lyhyttä tai pitkää käsittelyä kasvojen iholle kannattaa levittää kosteusvoidetta, öljyä tai seerumia.  Silloin lasta liukuu ihon pinnalla paremmin ja samalla hoitotuotteet imeytyvät tehokkaammin ihoon. Lastaa kannattaa painaa napakasti ihoa vasten, niin että iho alkaa hetken käsittelyn jälkeen vähän punottaa. Muistathan kuitenkin, ettei iho saa venyä eli tee itsellesi napakan hellävarainen käsittely, jonkä aika voit rentoutua.

Iltaisin Gua Shalla voi hieroa otsan alueen akupisteitä, mikä auttaa rentoutumaan ja palautumaan päivän kiireistä. Pur-kaupassa Gua Shaa on testattu myös hartiajumeihin ja todettu sen olevan toimiva keino jäykkyyksien poistamisessa.

Esimerkkiohjeet Gua Sha -kasvohoidon tekoon alta joko kuvasta tai videolta: