Couperosa ihon hoito itse – tee se oikein

1.9.2018 | PUR toimitus

Couperosa on varsin yleinen ihon vaiva, erityisesti meidän Pohjolan asukkaiden keskuudessa. Aihe on erityisen ajankohtainen näin vuodenajan vaihtuessa kesästä talveen ja ilmojen viilentyessä radikaalistikin. Siksi halusimme näin talven kynnyksellä koota vinkit couperosa-ihon hoitoon sekä avata hieman tarkemmin Lakshmin upeaa Iris-sarjaa, jossa yhdistyy vuosien tietotaito tuoda tehokkaita ratkaisuja couperosa-ihon hoitoon. Tiesithän muuten, että uudessa Hakaniemen Hyvän Olon Hoitolassa teemme myös kasvohoitoja Iris-sarjalla? Suosittelemme myös SnowAnnan ihanaa uutta mustikkavoidetta couperosa ihon hoitoon.

Couperousa ihon hoito itse on tärkeää

Mikä on couperosa ja mistä se johtuu?

Couperosa iho on yleensä herkkä, kuiva ja ohut. Syy couperosaan on verisuonten seinämien heikkous, joka on usein perinnöllistä. Muita couperosaa aiheuttavia tekijöitä voivat olla muun muassa tupakointi, alkoholi, erilaiset sairaudet, kylmyys, kaupunkien saasteet, liiallinen auringonotto sekä kuiva sisäilma. Aluksi couperosa esiintyy vain paikallisena punoituksena poskissa ja leuassa, mutta pahentuessaan hiussuoniverkosto alkaa näkyä ihon läpi. Hoitamaton couperosa voi kehittyä pahimmillaan jopa ruusufinniksi. Couperosaa ei voi parantaa kokonaan, mutta sen ennaltaehkäiseminen on onneksi mahdollista ja myös pahentumista voi estää hoitamalla ihoa oikein.

Talvi voi olla rasittavaa couperosa iholle, kuvassa nainen huivissa suojautuu.

Miten hoitaa couperosasta kärsivää ihoa itse?

  • Vältä mahdollisimman paljon suuria lämpötilamuutoksia (kylmä-kuuma)
  • Suojaa ihoa pakkaselta kosteuttavilla tuotteilla sekä meikillä (meikki antaa hyvän suojan pakkaselle) ja suojaa kasvot esimerkiksi huivilla.
  • Käytä säännöllisesti kosteuttavaa naamiota. Säännöllinen kosteuttavan naamion käyttö parantaa ihon toimintaa ja ärsytyksiä, kun iho saa tarpeeksi kosteutta.
  • Puhdista iho hellävaraisesti ja käytä ihollesi hellävaraisia puhdistustuotteita. Vältä liian voimakkaiden tuotteiden käyttöä.
  • Käytä kosteuttavia herkälle iholle suunniteltuja voiteita.
  • Mikäli tykkäät saunoa, laita saunaan mennessäsi kasvoille suojaksi naamio.
  • Aurinkosuoja on hyvä muistaa huomioida sekä nauttia auringosta maltillisesti.
  • Mausteiset ruoat, vehnä-, maito- ja sokerituotteet ärsyttävät ihoa ja saavat sen helahtamaan punakaksi. Koita siis välttää näitä.
Iris tuotteilla voi hoitaa couperosaa ja taistella ruusufinniä vastaan

Lakshmin tuotteiden tehokkuus perustuu siihen, että tuotteet palauttavat ihon normaalin pH:n (5,4-5,9). Couperosa-ihon tasapaino on järkkynyt ja se saattaa pahenee entisestään, jos iholle valitsee vääränlaisia tuotteita. Iris on Lakshmin kehittämä erittäin herkän ihon tuotesarja, joka perustuu tarkoin valittuihin mietoihin kasvipohjaisiin raaka-aineisiin. Upea yhdistelmä Immortelle-kukan ja lakritsan uutteita tuovat iholle rauhoittavan ja tasapainottavan vaikutuksen, kehäkukkauute vähentää kasvojen punoitusta ja ärsytys tasaantuu. Iriksen, ylang ylangin, jasmiinin, patchoulin, laventelin ja kamomillan kasviuutteet viimeistelevät tehokkaan lopputuloksen. Iho rauhoittuu ja vahvistuu.

Useamman hoidon sarja, kotona tehtävä 7 päivän tehokuuri ja säännöllinen Iris Cream- voiteen käyttö rauhoittavat punoitusta ja ehkäisevät ihon kuivumista. Tällöin myös ihon vastustuskyky lisääntyy ja hydrolipidikalvo vahvistuu. Iris-sarjan tuotteet supistavat pintaverisuonia, ehkäisevät vapaiden radikaalien toimintaa ja ennenaikaista vanhenemista. Esimerkiksi mustikkauutetta sisältävän alginaattinaamion viilentävä ja tasapainottava vaikutus vahvistaa ihoa , jonka seurauksena iho kestää paremmin myös lämpötilojen vaihtelua. Iris-voide puolestaan on “balsamia” hauraalle ja herkälle iholle.

Muista siis hoitaa ihoasi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin sekä suojata sitä lämpötilaeroilta ja muilta stressitekijöiltä – yhdessä nämä konstit auttavat ihoa voimaan hyvin ja näyttämään terveeltä ja hehkuvalta.


Asiantuntijoina jutussa ovat toimineet ekokosmetologimme Vilma Stassi sekä Lakshmin Tarja Korveonoja-Mäkelä.