Solusuolat tasapainottavat solujen mineraalipuutosta

11.12.2015 | PUR toimitus

Alkuperäisen kirjoitus on julkaistu Hidasta Elämää -sivustolla.

”Mineraalien tasapaino elimistössä on edellytys sille, että voimme hyvin ja näytämme terveiltä”. Näin totesi aikoinaan lääkäri Wilhelm Heinrich Schüssler (1821-1898). Hän kehitti hoitomenetelmän, jossa käytetään kahtatoista eri mineraalia eli solusuolaa. Nämä kivennäisaineet ovat ravinnosta saatavia, kehomme solujen tuttuja rakenneaineita, kuten kalsium, kalium, natrium, magnesium, fluori, fosfori, kloori, rikki, pii ja rauta.

solusuolat

Solusuolat ovat terveille soluille hyviä rakennusaineita

Solu on kehon pienin rakennuspalikka. Koosta ja iästä riippuen ihmisen elimistö koostuu 10-100 miljardista solusta. Terveet solut ovat edellytys terveelle elimistölle. Schüsslerin kehittämä teoria oli aikanaan tieteellisesti ajan hermolla, koska tiedemies Virchow oli juuri todennut, että sairaudet kehittyvät soluissa. Samaan aikaan lääkäri Moleschott löysi solujen elintärkeät mineraali- eli kivennäisaineet.

Schüssler päätteli, että monilla ihmisillä terveys horjuu solutasolla vallitsevan kivennäisaineiden epätasapainon tai puutoksen seurauksena, jolloin esiintyy erilaisia oireita, jopa sairauksia. Esimerkiksi ravinnon imeytymishäiriöissä ja allergioissa usein suolen kunto on myös heikko, mikä huonontaa ravinteiden hyödyntämistä. Schüssler totesi, että elimistön terveys voidaan palauttaa solujen mineraalipuutoksia korjaamalla ja tasapainottamalla. Hän kehitti solusuolat, jotka sisältävät kukin pienen määrän mineraalia, jolloin elimistön on helppo hyödyntää niitä.

Solusuolat korjaavat elimistön mineraalipuutoksia

Solusuolat valmistetaan puhtaista luonnon tuotteista homeopaattisen menetelmän mukaisesti hiertäen, jolloin aineiden pitoisuudet jäävät alhaisiksi. Näiden hyvin pienten mineraalimäärien lisäys elimistöön mahdollistaa suoran imeytymisen solutasolla ja sen, että solut käyttävät ne hyväkseen. Lisäksi solusuolat toimivat soluissa impulssinantajina mahdollistaen solun terveen aineenvaihdunnan, jonka seurauksena solujen toiminta normalisoituu ja ihminen tervehtyy. Myöhemmin on osoitettu, että hyvin pienet pitoisuudet kivennäisaineita voivat toimia signaalimolekyyleinä aktivoiden solukalvojen vastaanottoreseptoreita. Ne puolestaan virittävät solun sisäisiä aineenvaihduntaprosesseja ja aktivoivat geenien toimintaa.

Näitä laajassa käytössä nykyisin olevia solusuoloja Schüssler kutsui myös biokemiallisiksi funktioaineiksi ja Saksassa ne tunnetaan nimellä ”Schüsslersalze = Lebensalze” eli elämänsuolat! Solusuolat ovat vakiintuneessa käytössä Euroopan alueella.

Solusuoloista hyötyvät monet, niin lapset kuin aikuisetkin. Solusuoloja voidaan käyttää terveellisen, monipuolisen ruokavalion lisänä, jolloin ne antavat elimistölle mahdollisuuden hyödyntää tarvittavat kivennäisaineet ja tehostaa niiden imeytymistä terveydentilasta ja iästä riippumatta. Esimerkiksi lasta suunnittelevalle perheelle hyvä ajankohta mineraalitankkaukselle on silloin, kun vauva on vasta pilke äidin silmäkulmassa. Raskausaikana äidin omat mineraalivarastot hupenevat kohdussa kasvavan vauvan tarpeisiin.

Sikiövaiheessa esim. äidin riittävä alsiumfosfaattitaso on tärkeä kehittyvälle luustolle ja tulevien hampaiden terveydelle. Myös äidin oman elimistön toiminnan kannalta on hyvä täydentää varastoja ja samalla varmistaa, että vauva saa kaikki tarvittavat mineraalit kehityksensä tueksi. Jos äidillä on jo valmiiksi vajetta mineraaleista, ovat samat puutokset todennäköisempiä myös syntyvällä lapsella. Odotusaikana esim. rautalisä luonnollisessa solusuolamuodossa on äidin vatsalle lempeämpi kuin muut rautavalmisteet.

Solusuolat sopivat itsehoitoon terveyden ja vastustuskyvyn ylläpitämiseen sekä akuutteihin ja kroonisiin vaivoihin kutakin eri suolaa oireiden mukaan otettuna. Niitä voi turvallisesti käyttää yhdessä lääkkeiden, ravintolisien ja monien eri terapiamuotojen ohella, esim. homeopatian ja kukkatippojen rinnalla. Solusuolat sopivat kaikenikäisille, myös eläimille. Yliannostuksen vaaraa ei ole, eikä niillä tiedetä olevan sivuvaikutuksia.

Solusuolojen detox trio: 6, 10 ja 12

Pflüger solusuolat:

Pflügerin solusuoloja saa PUR-kaupasta, jossa homeopaatti tai koulutettu terveystuotekauppias antaa solusuolojen ominaisuuksista ja käytöstä tarkempia neuvoja sekä ohjeita.

Lähteet: PURin solusuola-asiantuntija Päivi Karhu, apteekkari Onerva Pekkonen sekä Pieni Solusuolaopas, Circlum Farmasia 2014

Lue lisää solumineraaleista Lapsiarkea blogista:

Solumineraalit eli solusuolat tasapainottavat mineraalipuutoksia