Näin vahvistat hiuksiasi luonnollisesti – 10 vinkkiä

25.2.2021 | Laura Eskola

Tavoitteena vahvat, tuuheat ja pitkät hiukset? Hiusten hyvinvointia voi parantaa ulkoisesti valitsemalla omalle hiustyypille sopivat laadukkaat luonnonkosmetiikan hoitotuotteet. Sisäisesti hiuksia vahvistetaan erilaisilla ravintolisillä ja vitamiineilla. Hiusten kuntoon voi vaikuttaa myös monella muulla tavalla. Kokosimme kymmenen helppoa vinkkiä, joiden avulla saat kauniit ja hyvinvoivat hiukset.

  1. Vähennä lämpökäsittelyä

Kuumuus kuivattaa ja katkoo hiuksia. Käytä mahdollisimman vähän kuumia hiusten muotoilulaitteita ja fööniä. Jos hiusten muotoilu on välttämätöntä, muista ehdottomasti suojata hiukset lämpösuojasuihkeella!

Näin saat vahvat hiukset
  1. Pese “oikein”

Hiero shampoo hellävaraisesti vain päänahkaan, älä pyörittele tai hankaa, näin vältyt takuilta. Pituuksia ei tarvitse pestä shampoolla, jollet ole käyttänyt runsaasti muotoilutotteita. Levitä hoitoaine pyyhekuiviin hiuksiin ja huuhtele hiukset lopuksi kylmällä vedellä sulkeaksesi hiussuomut, jolloin hiukset eivät näytä pörröisiltä. Hiusten harjaaminen märkänä venyttää ja katkoo niitä. Hiuksia ei kannata pestä joka päivä, eikä edes joka toinen päivä. 1-2 kertaa viikossa on ihanteellinen terveiden hiusten pesutiheys. Pesuväliä voi pidentää käyttämällä kuivashampoota. Gyadalta löytyy kuivashampoo sekä tummille että vaaleille hiuksille.

  1. Leikkaaminen ja värjääminen

Leikkauta haaroittuneet latvat ainakin pari kertaa vuodessa. Lopeta turha hiusten värjääminen, erityisesti jos oma värisi on luonnostaan kaunis. Jos kuitenkin haluat väriä hiuksiin, käytä luonnollisia kasvihiusärejä, jotka kuluvat pois luonnollisesti, jättämättä ikävää tyvikasvua. Cultivator’s hiusväreillä on hiuspohjaa ja hiusta vahvistavia ja hoitavia ominaisuuksia.

  1. Suojaa

Hiukset ovat herkkiä kylmyydelle, tuulelle ja kuumuudelle. Käytä pipoa pakkasella, suojaa hiukset pyyhkeellä saunassa ja muista lämpösuojasuihke hiuksia kihartaessasi.

  1. Vältä rasitusta

Letitä hiuksesi yöksi, jotta vältyt takuilta. Hiukset tykkäävät myös silkkisestä tai satiinisesta tyynyliinasta. Myös iho kiittää! Käytä kankaisia hiusdonitseja, jotka eivät katko hiuksia.

  1. Käytä vain luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikka ei sisällä sulfaatteja, parabeeneja tai muita kemikaaleja, jotka voivat huonontaa hiusten kuntoa. Tavalliset hoitoaineet sisältävät useimmiten silikonia, joka jättää hiusten pinnalle kalvon, tehden niistä sileän tuntuisen. Kalvo ei anna hiusten hengittää, ja sen alla hiukset saattavat voida todella huonosti. Luonnonkosmetiikan tuotteiden avulla saat luonnollisen terveet ja kiiltävät hiukset ilman haitallisia kemikaaleja.

Gyada spirulina vahvistaa hiuksia
  1. Syväkosteuta

Kuivat ja hauraat hiukset tarvitsevat syväkosteutusta. Vaihda hoitoaine välillä hiusnaamioon (tai käytä sitä jatkuvasti, jos hiuksesi kaipaavat kosteutusta eivätkä ole kovin lässähtävää sorttia) ja käytä hiuksiin jätettäviä hiusöljyjä ja hoitotuotteita. Toisinaan shampoo pesun voi ohittaa kokonaan ja pestä hiukset pelkällä hoitoaineella.

  1. Ravitse hiuksiasi sisältä päin

Hiukset, siinä missä ihokin, tarvitsee vitamiineja ja ravinteita säilyttääkseen elinvoimaisuutensa.

Wild Nutritionin Skin Hair & Nails on suunniteltu ravitsemaan ulkoista kauneutta sisältä päin. Valmiste sisältää muunmuassa biotiinia, sinkkiä, E-vitamiinia ja C-vitamiinia hiusten kunnon ylläpitoon.

Silicea, eli Pii on mineraali erityisesti  sidekudoksille, iholle ja hiuksille. Silicea solusuola on valmistettu homeopaattisen menetelmän mukaisesti mahdollistaen suoran imeytymisen solutasolla.

MSM, eli rikki on todellinen hiusten polttoaine. Se auttaa kollageenin muodostumisessa, tukee luiden ja nivelien terveyttä sekä auttaa vahvistamaan hiusten lisäksi myös kynsiä ja ihoa.

Planet Paleo Primal Goddess on kollageenipohjainen yhdistelmä hiuksille, iholle ja kynsille. Ihmisen luontainen kollageenin tuotanto alkaa hidastua pikkuhiljaa jo noin 25-vuotiaana, joten kollageenilisästä on hyötyä myös ihon ja nivelten kunnon ylläpidossa.

Together Beautiful ravitsee ihoa, hiuksia ja kynsiä sisältäpäin. Se on täyden kympin tuote, sisältäen 10 tärkeintä vitamiinia ja kivennäsainetta kauneutesi tueksi. Sisäistä hehkua lisäävät mm. sinkki, biotiini, hyaluronihappo sekä C-vitamiini.

Primal Goddess kollageeni
  1. Päänahan hoito

Päänahan hieronta tehostaa verenkiertoa ja voi siten edistää hiusten kasvua. Päähieronta laukaisee myös stressiä, ja stressihän saattaa olla iso tekijä hiusten huonossa kunnossa. Rosmariini eteerinen öljy vahvistaa hiusten juuria, tehostaa verenkiertoa ja stimuloi uusien hiusten kasvua. Voit lisätä eteeristä rosmariiniöljyä shampoon sekaan tai sekoittaa sitä hiusten kasvua kiihdyttävän risiiniöljyn kanssa. Anna öljyseoksen tehdä taikojaan saunan lämmössä (muista suojata hiukset pyyhkeellä!) tai jätä vaikuttamaan yön yli.

  1. Kiinnitä huomiota lautaseesi

Terveellinen ruokavalio edistää niin hiusten kuin ihonkin kuntoa. Hiukset koostuvat noin 80% proteiinista, mikä korostaa proteiinin tärkeyttä ruokavaliossa.

Kananmunat sisältävät proteiinin lisäksi runsaasti “kauneusvitamiini” biotiinia sekä D-vitamiinia, joka tutkimuksen mukaan voi lisätä hiusfollikkeleita päänahkaan, jolloin hiuksia kasvaa enemmän.

Pähkinät, siemenet ja avokado sisältävät runsaasti omega-rasvahappoja, jotka ovat välttämättömiä terveille hiuksille. Myös rasvaista kalaa kannattaa syödä pari kertaa viikossa, ja kalaöljyvalmisteita muina päivinä.

Sokeria, tärkkelystä ja alkoholia suositellaan vältettävän, mikäli pitkät, paksut ja terveet hiukset ovat tavoitteena.

+ Extra vinkki!

Milloin viimeksi olet mittauttanut veriarvosi? Hiusten lähtö tai heikko kunto saattaa johtua hormonaalisista ongelmista (kuten kilpirauhasesta) tai raudanpuutteesta.