Puhtaat kasviöljyt ihonhoidossa

9.6.2015 | Rosi Sotkasiira

Kirjoittaja on PUR Hyvinvointikaupassa työskentelevä kosmetologi Rosi Sotkasiira.

Luonnon omat kasviöljyt ovat ravitsevia ja monikäyttöisiä ja mainiosti käyttövalmiita sellaisenaan. Luonnonkosmetiikan käyttäjät tietävät että suurin osa laadukkaista luonnonkosmetiikka tuotteista sisältävät puhtaiden kukkaisvesien ja eteeristen öljyjen lisäksi puhtaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Eikä suotta sillä ne ovat oikeita superruokia ihollemme!

Kosmetologina minä olen oikea öljyjen suurkuluttaja ja puolestapuhuja. Rakastan öljyjä ja öljyseerumeita. Niissä vaikuttavat aineet ovat tiiviissä muodossa ja vaikutukset ovat huomattavia lyhyenkin käyttöajan jälkeen. On kuitenkin tärkeää valita ihotyypille oikea öljy. Tässä kirjoituksessa esittelen teille muutamat ihanat kasviöljyt joita voi käyttää erinomaisesti ihonhoidossa.

Huiles-Bio-vegetables-kasviöljyt

Gravier-tuotesarjan porkkanansiemenöljy on seesamöljyn ja porkkanauutteen täyteläinen yhdistelmä joka edistää ihon ruskettumista suojaten sitä palamiselta.

Kasviöljyt hoitavat ihoa

Arganöljy on ehkä se kaikista tunnetuin kasviöljy, jonka nimeen varmasti jokainen luonnonkosmetiikan käyttäjä on törmännyt useaankin otteeseen. Arganöljy sopii kaikille ihotyypeille sisältäen runsaasti antioksidantteja ja E-vitamiinia, jonka ansiosta se on oikeaa täsmäravintoa hiuksille ja ihollemme. Useita vaiktuksia omaava öljy palauttaa mm. ihon elastisuuden, kosteuttaa, minimoi ikääntymisen merkkejä, tasoittaa ihon sävyä ja supistaa ihohuokosia.

Ravinteikas avokadoöljy sopii hyvin kuivalle ja jopa couperotiselle iholle. Öljy kosteuttaa ihoa tehokkaasti jättämättä sitä kuitenkaan öljyisen tuntuiseksi. Avokadoöljyn sisältämä a-vitamiini tasapainottaa ihon omaa rasvatuotantoa, vahvistaa ja suojaa ihoa. E-vitamiini puolestaan vilkastuttaa verenkiertoa ja pehmentää ihoa. Avokadoöljy toimii lisäksi erinomaisena täsmätuotteena kuivan ja herkän silmänympärysihon hoidossa.

Rauhoittava manteliöljy levittyy iholle erinomaisesti sen kevyen koostumuksen ansiosta jättäen ihon kimmoisaksi ja pehmeäksi. Runsaasti A- ja E-vitamiinia sisältävä manteliöljy kosteuttaa ja ravitsee ihoa, mutta tasapainottaa myös rasvaisen ihon talineritystä. Hellävarainen manteliöljy sopii mainiosti myös vauvojen ja pienten lasten ihonhoitoon.

Porkkananansiemenöljy on ehdottomasti yksi kesän suosikki öljyistä varsinkin auringonpalvojien keskuudessa. Myymälästämme saatava Gravierin porkkanansiemenöljy on seesamöljyn ja porkkanauutteen täyteläinen yhdistelmä joka edistää ihon ruskettumista, mutta antaa iholle myös suojakertoimen joka suojaa ihoa palamiselta. Oranssiin vivahtavan sävynsä ansiosta öljy antaa iholle kauniin hehkuvan sävyn ja toimii näin kevyesti päivettävän itseruskettavan tavoin.

Avokadosta valmistetut kasviöljyt sopivat hyvin kuivalle ja jopa couperotiselle iholle

Avokadosta valmistetut kasviöljyt sopivat hyvin kuivalle ja jopa couperotiselle iholle

Macadamiaöljy sopii erityisesti aikuisen ihonhoitoon sen runsaasti sisältämän palmitoleiinihapon ansiosta. Tämä ainesosa vastaa ihomme omaa talia eli ihomme omaa öljyä, jonka tuotanto ihossamme vähenee iän myötä ja tämän seurauksena iho kuivuu. Macadamiaöljyn on siis loistelias tuote erityisesti ikääntyvän ja kuivan ihon hoidossa. Palmitoleiinihapon vuoksi macadamiaöljy on loistava apu myös raskausarpien hoidossa.

Aprikoosinsiemenöljy on kevyt öljy, joka sopii kaikille ihotyypeille. Tämä aprikoosin kivestä puristettu öljy sisältää runsaasti elimistölle ja ihollemme tärkeitä rasva-, linoliini-, ja oleiinihappoja. Öljy ravitsee ja tasapainottaa ärtynyttä ihoa sekä sopii myös seka- ja rasvaisen ihon hoitoon kevyen koostumuksensa ansiosta.

Villiruusunsiemenöljy on monille vielä tuntematon, mutta viimeistään nyt on aika nostaa tämäkin öljy parrasvaloihin! Öljy sisältää runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja tyydyttyneitä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa tehokkaasti. Öljyn C-vitamiini ja lykopeenit antavat öljylle tehokkaasti uudistavan vaikutuksen jonka ansiosta tätä öljyä voi käyttää esimerkiksi arpien hoidossa sekä ikääntymisen merkkien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Monikäyttöisiä kylmäpuristettuja kasviöljyjä voi ihonhoidon lisäksi käyttää myös hiustenhoidossa. Hiuksemme tarvitsevat ruokaa ja ravinteita yhtä lailla kuin ihommekkin, joten esimerkiksi pari tippaa ravinteikasta avokado öljyä kuiviin hiuksiin toimii kutreissa kosteuttavan hiusseerumin tavoin.