Pirtsakka kevät-smoothie

27.4.2017 | PUR toimitus

Juhlista kevättä ja lähestyvää kesää aurinkoisella smoothiella, jonka pääraaka-aineina ovat mango, tyrni ja lakka.

Tyrni sisältää runsaasti C-, A- ja E-vitamiineja, karoteenia sekä terveellisiä rasvahappoja. Lisäksi tyrnin kirpeä maku tuo sopivaa pirtsakkuutta muuten makeaan smoothieen. Tämä smoothie on helppo valmistaa ja maistuu suorastaan taivaalliselta.

  • 1,25 dl cashewpähkinöitä
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl Manuka-hunajaa
  • 1 tl maca-jauhetta
  • 1/8 tl Bourbon-vaniljajauhetta (esim Foodin)
  • ripaus Himalajan suolaa
  • 1 jäinen luomubanaani
  • 1 tuore mango tai 2 dl pakastemangoa
  • 1,25 dl tyrnimarjoja

Kuori ja pilko banaanit ja laita ne jäätymään pakastimeen vaikka edellisenä iltana. Voit pilkkoa kerralla enemmän banaaneja ja käyttää niitä myöhemmin useampaan smoothie-annokseen. Jäiset banaanin palat pitävät juoman kylmänä ja antavat sille mukavan koostumuksen. Laita myös cashewpähkinät likoamaan yön yli ja kaada liotusvesi pois ennen käyttöä.

Mittaa blenderiin cashewpähkinät, vesi, Manuka-hunaja, maca-jauhe, Himalajan suola ja Bourbon-vanilijajauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon loput hedelmät ja sekoita uudestaan, kunnes smoothien koostumus on tasaisen pehmeä.

 

 

Annostele kulhoon tai lasiin ja koristele mielesi mukaan esimerkiksi marjoilla tai siitepölyllä.

Reseptin on kehittänyt terveellisiin herkkuihin ja raakaruokaan hurahtanut Annamaria Ruotsala. Inspiroidu lisää hänen Instagramissa: @annamariaruotsala