Unelmat todeksi manifestoinnin avulla!

20.10.2022 | Laura Eskola

Olin tietämättäni manifestoinut itselleni unelmieni työn. Sain toteuttaa itseäni monessa eri kanavassa, sekä yrittäjänä että työntekijänä. Ajan myötä kiitollisuuteni kasvaessa iloisia työmahdollisuuksia tuntui tulevan ikkunoista ja ovista. Sain tehdä juuri sitä mitä halusin ja vähän enemmänkin, juuri siellä missä halusin ja milloin halusin. Oliko kyse pelkästään siitä, että tein työni hyvin, vai olinko onnistunut siinä, mistä moni haaveilee?

Kesällä lähdin Natural High Healing -festivaaleille, joka sekin minulle työni kautta suotiin. Ensikertalaisena ympyröin aikataulusta kymmeniä työpajoja ja päätin suorittaa koko viikonlopun aamusta iltaan opiskellen. Stressaannuin kuitenkin ajatuksesta jo ensimetreillä ja lopulta kävin vain kourallisessa luentoja sekä työpajoja. Harri Virolaisen manifestointi työpajassa kävin kahdesti, sillä ensimmäinen oli niin hyvä, etten saanut siitä tarpeekseni. Ilmeisesti toinenkaan paja ei vielä riittänyt, sillä pyysin saada haastatella Harria PUR blogiin. Lopputuloksen voit lukea alta.

Toivon jokaiselle lukijalle jännittävia hetkiä unelmien metsästysmatkalla!

Mitä on manifestointi?

Manifestointi on tietoista luomista.
Ihminen manifestoi koko ajan tiedostamatta, jatkuvasti, usein myös hyvin negatiivisia asioita. Ideaalitilanteessa manifestointia käytetään positiivisen tulevaisuuden luomiseen; hyvä terveys, hyviä ihmissuhteita, hyvä talous.

Olet ehkä lukenut kirjan tai katsonut elokuvan ”The Secret” eli Salaisuus? Se kertoo juuri tästä aiheesta, mutta lopputuloksesta puuttuu monia tärkeitä seikkoja. Tässä artikkelissa olemme avanneet syitä miksi manifestointi ei aina toimi ja mitä esteitä olet saattanut itse luoda unelmiesi eteen. Jokainen meistä osaa ja pystyy manifestoida, kun on oikeat avaimet kädessä!

mitä on manifestointi

Affirmaatiokortit saattavat muuttaa koko elämäsi!

Mitä kaikkea voin manifestoida?

Periaatteessa voit manifestoida ihan mitä tahansa. Käytännössä läheskään kaikki toiveet eivät kuitenkaan toteudu. Usein haaveet ovat nimittäin egon sanelemia; haluan olla tenniksen maailmanmestari, haluan voittaa lotossa, haluan tulla miljonääriksi. Nämä ovat kyllä kaikki toteutettavissa, mutta ovatko ne sitä mitä oikeasti haluat? Mikä on oikea intohimosi? Voittaminen ei välttämättä ole syvin sydämesi unelmasi, ja siksi sellainen haave ei toteudu. Tietynlainen kriittisyys on myös hyvä olla manifestointia kohtaan.

Mitä en voi manifestoida?

Teoriassa voimme siis manifestoida mitä tahansa. On hyvä kuitenkin pitää järki kädessä. Ei kannata toivoa olevansa 10 senttiä pidempi, koska tiedät sen olevan melko mahdotonta. Jos oikeasti uskot siihen, löydät varmasti keinon ja silloin manifestoinnista voi olla apua.

Usein toiveet ovat hyvin korkealentoisia ja tavoitellaan kuuta taivaalta; haluan olla miljonääri, haluan olla kaunis, haluan mennä naimisiin ja saada lapsia. Kaikki unelmat ovat saavutettavissa, mutta on helpompi aloittaa pienemmästä; haluan saada palkankorotuksen, haluan että ihoni kirkastuu, haluan löytää hyvän parisuhteen.

Voinko manifestoida montaa asiaa samaan aikaan?

Jos huomio hajoaa moneen asiaan, etkä ole fokusoitunut yhteen tunteeseen energiatasolla ja intentiolla, voi toiveiden toteutumiseen mennä kauemmin aikaa. Ihminen kuitenkin manifestoi koko ajan ja jatkuvasti, joten ei siitä ole haittaakaan. Eräällä kuuluisalla ruotsalaisella manifestoijalla on joka vuosi 110 tavoitetta, joista suurin osa toteutuu.

manifestoinnin salat

Affirmaatiokortit lisäävät positiivisuutta päivääsi

Olen jo manifestoinut x asiaa kymmeniä kertoja, miksei se jo toteudu?

Välillä manifestointi menee ihmisillä väkinäiseksi. Tarkistetaan joka päivä, onko pankkitilille tullut rahaa, onko Tinderissä tullut match unelmapuolison kanssa. Manifestointi menee epätoivoiseksi, ikään kuin onnellisuus olisi kiinni siitä, että toteutuuko unelma vai ei. Kun koet, että manifestoimasi asia on jo toteutunut, päästät siitä irti ja universumi kyllä kuulee toiveesi.

Rajottavat uskomukset unelmien esteenä

Manifestoinnin toteutumisen esteenä saattaa olla myös rajoittavia uskomuksia. Lapsena sinulle on saatettu toistuvasti kertoa, että raha ei tuo onnea. Nyt saatat toivoa rikkauksia tilillesi, mutta takaraivossasi joku huutaa, että ei se kuitenkaan tuo onnea. Ehkä pelkäät, että menetät ystäväsi tai joudut maksamaan isoja veroja. Saatat ajatella, ettet ansaitse rahaa. Näin sabotoit itse mahdollisuutesi saada rahaa.

Ehkä haluat parisuhteen tai lapsia, mutta pelkäät menettäväsi vapauden. Ehkä aiempien huonojen kokemuksiesi takia ajattelet, että läheisyys aiheuttaa kipua, etkä uskalla päästää ketään lähellesi. Ja taas sabotoit mahdollisuutesi löytää hyvää parisuhdetta.

Rajoittavia uskomuksia voi olla myös useiden sukupolvien takaa. Eihän meidän suvussa kukaan päässyt yliopistoon. Eihän meidän suvussa kukaan ole rikas tai menestynyt.

Uskomuksista irtipäästäminen

Rajoittavat uskomukset tekevät manifestoinnista ja koko elämästä haastavaa. Jos ajattelet, että et ole arvokas, luot jatkuvasti itsellesi arvottomuutta. Se vaikuttaa jopa äänensävyysi ja ryhtiisi; olemuksesi ei ole itsevarma. On hyvä opetella päästämään irti vääristä uskomuksista. Muuta mielikuvasi parisuhteesta; se ei tuotakkaan tuskaa, vaan rakkautta ja lämpöä.

Irtipäästämisharjoituksia

 • Erilaisilla NLP harjoituksilla voidaan muuttaa mielikuvia.
 • EFT eli naputtelutekniikka on tehokas uskomusten muuttamiseen. EFT on tieteellisestikin tutkittu itsehoitomenetelmä tunteiden vapauttamiseen.
 • Hengitysharjoitukset, kuten rebirthing ja holotrooppinen hengitys.
 • Itsetutkiskelu. Kun huomaat moittivasi itseäsi jostakin asiasta, vaikkapa ”olitpa taas typerä” – kysy itseltäsi, onko tämä totta? Eihän se oikeastaan ole totta. Joskus saatat tehdä jotain hölmöä, mutta ei se tee sinusta typerää. Tätä mindfulness -tekniikkaa kannattaa käyttää muulloinkin. Kun alitajunta alkaa syöttää sinulle vääriä uskomuksia, kuten ”et sinä kuitenkaan osaa”, tule tästä tietoiseksi ja muuta ajatuksen juoksu jo ennen kuin se ehtii kunnolla käyntiin. Se on pelkkä ajatus, eikä sitä kannata uskoa.
 • Joitakin uskomuksia olet saattanut uskoa vuosikymmenien ajan, ja voi olla vaikeaa päästää niistä irti. Kun tulet tietoiseksi ajatuksistasi, pikkuhiljaa tämä on kuitenkin mahdollista.

manifestoinnilla unelmat todeksiAffirmaatiokortit lisäävät tietoisuutta, positiivisuutta ja hyväksyntää itseä kohtaan

Kiitollisuus ja manifestointi

Manifetointia tulisi aina tehdä kiitollisuudesta käsin. Jos olemme onnettomia, vellomme ikävissä ajatuksissa, manifestoimme huomaamattamme ikäviä asioita elämäämme.

Et voi ajatella, että olet kiitollinen vasta sitten kun saavutat sitä ja tätä. Sinun tulisi olla kiitollinen jo valmiiksi, niistä asioista joita sinulla jo on. Mitä pienemmistä asioista opit olemaan kiitollinen, sitä enemmän kiitollisuutta löydät joka päiväisessä elämässäsi, ja kiitollisuuden kautta saat aina vaan lisää hyviä asioita elämääsi. Kun koet kiitollisuuden tunnetta, se vahvistuu ja alat tuntemaan entistä enemmän kiitollisuutta.

Kiitollisuuden ei tarvitse kuitenkaan olla teennäistä; jos elämässä sattuu ikäviä asioita, niitä saa ja pitääkin kyllä surra. Tunteet täytyy kokea aidosti.

Kiitollisuutta voi harjoittaa monella tavalla. Aloita aamusi ajattelemalla kolmea asiaa joista olet kiitollinen. Illalla voit taas miettiä, mitkä asiat päivän aikana tuottivat kiitollisuuden tunteita. Asiat voivat olla aivan pieniäkin; kahvin tuoksu, puhtaat lakanat tai aurinkoinen sää. Asiat voivat olla myös sinulle itsestään selvyyksiä, kuten katto pään päällä ja ruokaa jääkaapissa; nämä eivät ole kaikille itsestäänselviä. Hyvä työkalu tähän on kiitollisuuspäiväkirja.

kiitollisuus ja manifestointi

The Five Minute Journal -päiväkirja auttaa keskittymään hyviin asioihin elämässä, olemaan tietoisesti läsnä ja elämään tarkoituksellisesti

Erilaisia tapoja manifestoida

 • Aarrekartan avulla voit vetää puoleesi haluamiasi asioita. Aarrekartta auttaa visualisoimaan unelmia.
 • Aarrekarttaa vielä kehittyneempi versio on Mind Movie. Voit siis tehdä unelmistasi elokuvan esimerkiksi PowerPointilla tai miksipä ei vaikka Instagramin Reels toiminnolla, jota on yllättävän helppo käyttää. Laita taustalle lempimusiikkiasi, kappale joka inspiroi sinua. Musiikki vie sinut rentoutuneeseen oloon ja katsoessasi videotasi tunnet olosi hyväksi. Tämä on huikean tehokas tapa manifestoida!
 • ”Minä olen” -manifestaatio. Nämä kaksi taikasanaa yhdistettynä rehelliseen tunteeseen saavat ihmeitä aikaan. Mitä tahansa sanot noiden kahden taikasanan jälkeen, on jo mielessäsi totta. Varo siis sanomasta negatiivisia asioita.
 • Rukous. Älä kuitenkaan rukoile pyytääksesi jotain, vaan kiittääksesi jostain mikä on jo tapahtunut. ”Kiitos että olen vauras, terve, onnellinen”.
 • Tavoitteet. Kirjaa ylös tarvoitteesi ja voit yllättyä, miten moni niistä toteutuu.
 • Tunne- ja mielikuvaharjoittelu. Kuvittele unelmasi toteen, ole kiitollinen ja todella tunne, kuinka toiveesi on jo toteutunut. Näe tapahtunut mielessäsi, kuvittele tarkkaan jokainen yksityiskohta, tuoksu, maku, värit. Mitä todellisemmin pystyt unelmasi kuvittelemaan, sen varmemmin universumi alkaa sitä sinulle muovaamaan. Toisto on avain!
 • Toimi aina inspiraatiosta käsin, älä pakosta. Inspiraatio avaa uusia ovia.
 • Joskus manifestoinnit tapahtuvat hyvinkin helposti, ilman suurempaa vaivannäköä, mutta toisinaan tarvitaan tekoja. Joskus uusi unelmiesi työpaikka saattaa tupsahtaa eteesi heti kun olet vasta miettinyt työpaikan vaihtoa, mutta toisinaan joudut lähettämään useamman hakemuksen.
 • Unelmasi ei tarvitse olla aivan tarkka. Sinun ei tarvitse manifestoida tulevan täydellisen kumppanisi ulkonäköä, voit vain unelmoida hyvästä parisuhteesta. Tai voit unelmoida yleisesti uudesta kivasta työpaikasta sen sijaan, että manifestoisit pääseväsi tiettyyn yritykseen töihin. Toisinaan kuitenkin visuaalinen ja tarkka manifestointi auttaa. Kuuntele intuitiotasi!

Manifestointiharjoitus

 • Lopuksi vielä pieni harjoitus:
 • Aamulla kun heräät, kuvittele että on tapahtunut ihme. Sisimmässäsi olevat rajoittavat uskomukset ovat poistuneet, näet elämän eri tavalla ja tavoitteesi on toteutunut. Kuvittele miltä sinusta tuntuisi. Miten nousisit sängystä ylös, miten kävelisit, miten tervehtisit muita ihmisiä ja miten puhuisit itsellesi peiliin. Voit jatkaa harjoitusta koko päivän ajan.
 • Muista manifestoida positiiviseen sävyyn; älä ajattele ”kumpa minulle ei olisi tätä sairautta”, vaan ”olen terve ja energinen”.

 

Haastatelussa

Harri Virolainen
Muutosvalmentaja
www.onnistumuutoksessa.fi