Näin valmistat herkullisen manna-matchavanukkaan

1.9.2015 | PUR toimitus

Erilaiset maidottomat ja gluteenittomat vanukkaat ovat loistavia välipaloja, sopien loistavasti myös jälkiruokapöytään! Vanukkaan voi valmistaa myös illalla valmiiksi ja nauttia aamupalaksi tai vaihtoehtoisesti laittaa vanukkaan jääkaappiin tekeytymään päivän ajaksi, jolloin nälkäistä arjen sankaria onkotona odottamassa ravitseva herkku.

Manna-matchavanukkaan valmistus

Seuraava resepti on Aino Mäkelän käsialaa ja se tulee löytymään useiden muiden, helppojen ja herkullisten – luonnollisesti maidottomien, sokerittomien ja gluteenitomien – reseptien tavoin uudesta ilmaisesta E-kirjasta “Huoleton arki”. E-kirja ilmestyy lokakuun alussa ja voit tilata sen ennakkoon jo nyt! Siirry ennakkotilaukseen.

Manna-matchavanukkaan ulkonäöstä saa esimerkiksi siemenillä näyttävän.

Herkullisen maun lisäksi manna-matchavanukkaan voi koristella näyttävästi.

MANNA-MATCHAVANUKAS

1,5dl vettä
2 rkl kookosmannaa
3 rkl chiasiemeniä
2 rkl kookoshiutaleita
loraus hunajaa  (oman maun mukaan)
1 tl psylliumia

2 rkl kookosmannaa
0,5 dl vettä
loraus hunajaa (oman maun mukaan)
1 rkl tocoa
1 tl matcha-jauhetta
0,5 tl vaniljaa

Valmista manna-matchavanukkaan kerrokset eri osissa. Aloita chia-kerroksesta mittaamalla chiasiemenet ja psyllium veden sekaan. Lisää joukkoon kookosmanna ja hunaja, jonka jälkeen voit blendata vanukkaan tasaiseksi.

Valmista seuraavaksi matcha-kerros. Blendaa vesi ja kookosmanna pehmeäksi kermaksi, minkä jälkeen voit lisätä joukkoon tocon, matcha-jauheen ja vaniljan sekä hunajan. Viimeistele blendaamalla. Sen jälkeen voit asetella vanukaskerroksia vuoron perään lasiin ja nostaa se kymmenen minuutin ajaksi jääkaappiin tiivistymään.