Luuliemi – monipuolisen terveysjuoman hyödyt

16.4.2021 | Laura Eskola

Mitä luuliemi on?

Lämmittävä luuliemi on yksi ihmiskuntamme vanhimmista terveyseliksiireistä, mutta sen käyttö ja hyödyt ovat unohtuneet vuosikymmenien saatossa. Se sisältää runsaasti juuri niitä ravintoaineita, jotka puuttuvat nykyaikaisesta ruokavaliosta. Viimeaikoina luuliemi on kuitenkin palannut osaksi terveystietoisten ruokavalioita.

Mitä hyötyä luuliemestä on?

Luuliemi sisältää runsaasti suolistolle, nivelille ja luustolle tärkeitä ravintoaineita, kuten aminohappoja, mineraaleja ja kollageenia. Luuliemi on luonnollinen kalsiumin, magnesiumin ja hivenaineiden lähde. Se sisältää myös hyaluronihappoa kimmoisan ihon tueksi, ja niveliä voitelevaa glukosamiinia sekä kondroitiinia. Luuliemen merkittävin hyöty on sen vastustuskykyä vahvistavat ominaisuudet.

Voit lukea täältä, mitä Katja Kokko kertoo luuliemen hyödyistä.
“Luuliemi on hyvinvointiliemien ykkönen. Jos minulta kysyttäisiin, mikä on tärkein terveysvälipalani, vastaus olisi luuliemi. Jos minulta kysyttäisiin, minkä välipalan pakkaisin mukaan autiolle saarelle, vastaisin luuliemi.”

luuliemi resepti

Planet Paleon valikoimaan kuuluu käteviä luuliemi annospusseja.

Miten luulientä valmistetaan?

Luulientä voi valmistaa itse ostamalla laadukkaita naudan luita esimerkiksi kauppahallista ja hauduttamalla niitä miedolla lämmöllä useamman tunnin ajan, mieluiten jopa 1-2 vuorokautta. Aikaavievä projekti on toki kaiken sen vaivan arvoista, mutta helpommalla pääsee kun ostaa valmiin luuliemijauheen.

Miten tunnistaa laadukas luuliemijauhe?

Luuliemessä hyödynnetään muutoin ylijäämäksi joutuva laadukas raaka-aine, eli luut. Planet Paleon luuliemijauhe valmistetaan ruotsalaisista luomusertifioiduista, vapaina laiduntaneiden lehmien luista. Ruotsalainen KRAV –sertifikaatti kuuluu maatalouden kultastandardien joukkoon ympäri maailman. Tämä sertifikaatti takaa eläimille erittäin hyvät elinolosuhteet ja hyvinvoinnin. Eettinen luuliemijauhe valmistetaan hitaasti hauduttaen, jotta kaikki luiden ravinteet saadaan vapautettua.

Miten luulientä käytetään?

Luuliemi on valmistettu jauhemuotoon, jolloin se on helppokäyttöinen ja hyvin säilyvä. Luuliemi on herkullista sellaisenaankin, lämpimänä juomana nautittuna, mutta erityisen hyvin se toimii kokatessa. Käytä luuliemijauhetta patojen, keittojen, laatikoiden ja kastikkeiden maustamiseen. Luuliemijauhe sakeuttaa keitoksia ilman jauhoja, tuo makua ja hurjan paljon ravinteita ruokavalioon.

Planet Paleo on tuonut luuliemen tälle vuosituhannelle. Moderni luomulaatuinen luuliemijauhe on herkullista, vaivatonta, äärettömän ravintorikasta ja terveellistä. Valikoimasta löytyy kolme makuvaihtoehtoa.

Planet Paleon valikoimaan kuuluu myös käteviä annospusseja, joita on helppo kantaa mukana. Kerta-annospussit ovat erinomaisia ravintorikkaita välipaloja kiireiseen arkeen. Luuliemi on mitä mainiointa evästä myös retkeilijälle; yhdessä annoksessa on jopa 8 grammaa proteiinia!

Planet Paleon luuliemi on ihanteellinen proteiininlähde ruoka-aine yliherkkyyksistä tai allergioista kärsiville, sillä tuotteet eivät sisällä gluteenia, jyviä, pähkinöitä, maitoa tai soijaa. Luuliemi sopii loistavasti myös ketogeeniseen ruokavalioon.

miten luulientä käytetään

Planet Paleo luuliemi makuvaihtoja on kolme.

Luuliemireseptit

Käytä luuliemijauhetta tuunataksesi suosikkireseptisi ravinteikkaaksi. Inspiroidu näistä resepteistä:

Yellow Mood by Hannamari RahkonenSamettinen sellerikeitto

“Keitot ovat mitä helpointa arkiruokaa ja tästä luuliemijauheella terästetystä silkkisestä sellerikeitosta ei makua puutu! Kokeile helppoa kasvisruokareseptiä, joka hellii kehoa ja mieltä kiireisen arjen tuoksinassa.”

Parantava Ruoka by Sanna HiltunenHelpot keitot luuliemellä

“Planet Paleo tuo luuliemen, muinaisen tervehdyttävän ruoan, nykymaailmaan herkullisella ja kätevästi nautittavalla tavalla. Luomusertifioitu Planet Paleo luuliemi on valmistettu niityllä laiduntaneesta pohjoismaisesta karjasta. Luuliemi on valmistettu hitaasti höyryttäen, jotta kaikki tehokkaat ravinteet vapautuvat.”

Planet Paleon instagram tilin puolelta löytyy myös Sannan taikoman kylmän punajuuri-inkiväärikeiton resepti.

planet paleo punajuurikeitto resepti

Punajuuri-inkivääri keitto luuliemellä on Sanna Hiltusen käsialaa.

Planet Paleo valmisteet

Planet Paleon on perustanut naturopaatti ja ravitsemusterapeutti Ben Shouler, joka on työskennellyt kouluttajana useissa johtavissa luotaistuoteyrityksissä, ja hänellä on vahva tietotaito ravitsemuksen ja rohdosvalmisteiden monimutkaisesta dynamiikasta. Opiskeltuaan intohimoisesti naturopaattisten lääkkeiden tieteellisempää puolta, hän kiinnostui myös muinaisesta lääkinnästä ja energisemmästä lähestymistavasta perinteiseen lääketieteeseen. Planet Paleo perustettiin nämä kaksi lähestymistapaa mielessä pitäen.

Planet Paleo valmistaa eettisesti tuotettuja, korkealaatuisia kollageenivalmisteita ja luuliemiä. Planet Paleo on päivittänyt paleo-ruokavalion parhaat periaatteet 2000-luvulle istuviksi. Tuotteissa yhdistyvät perinteinen esi-isiemme ruokavalio sekä tämän päivän tieteellinen ymmärrys kehomme ravitsemustarpeista.

”Halusin luoda tuotemerkin, joka vie paleon seuraavalle tasolle. Brändin, joka opastaa ihmisiä parhaisiin periaatteisiin ja jättää samalla tilaa evoluutiolle. ”- Perustaja Ben Shouler.