Nauti syksysta – lisää vastustuskykyäsi

4.10.2016 | PUR toimitus

Elämme jälleen ihanaa syksyä, joka tuo tullessaan kirpeän raikkaita, aurinkoisia ulkoiluilmoja ja toisaalta sateita, tuulta ja epävakaisia lämpötiloja. Töiden, päiväkotien ja koulujen alettua onkin voinut huomata niiskuttelevia ja yskiviä kanssaihmisiä siellä täällä. Ajankohta on siis otollinen flunssapöpöjen lisääntymiselle ja vastustuskyky joutuu koetukselle. Jotta saisit syksyn väriloistosta kaiken irti terveenä, kannattaa lukea seuraavat vinkkimme immuniteetin vahvistamiseen. Aihetta on käsitelty laajemmin julkaisussamme Immuniteetin ABC, josta on muutamien päivien sisällä saatavilla uusi painos PUR-kaupoista. Voit myös ladata sähköisen version oppaasta täältä ja tutustua syvemmin erilaisiin hoitaviin yrtteihin ja ravintoaineisiin sekä vastustuskyvyn perusteisiin.

Talven ja pimeiden aikojen lähestyessä on suositeltavaa kiinnittää huomiota riittävien immuniteettia tukevien vitamiinien ja ravintoaineiden saamiseen. Esimerkiksi kesällä ihon kautta auringon voimasta täydentyneitä D-vitamiinivarastoja kannattaa ylläpitää vahvalla päivittäisellä D-vitamiinilisällä vähintään huhtikuuhun asti – joku saattaa ottaa D-vitamiinia vuodenkin ympäri. Puhdas, vähäsokerinen ja monipuolinen ruokavalio tukee myös elimistön kykyä puolustautua haitallisia bakteereja ja viruksia vastaan, joten kesän herkuttelujen jälkeen nyt on viimeistään hyvä aika kiinnittää huomiota lautasen sisältöön ja koostumukseen.

Vastustusvoimaa luonnosta

Kotiapteekissa on myös hyvä pitää muutama luotettava pika-apu flunssan uhatessa. Esimerkiksi inkivääri, Echina eli punahattu-uute- ja propolistuotteet toimivat hyvänä immuniteetin vahvistajana. C-vitamiini ja sinkki väliaikaisesti normaalia suurempina annoksina ovat tehokkaita aseita alkavaa flunssaa vastaan.

Echinacea - PUR-kauppa - Vastustuskyky

Auringonhattu on yksi tehokkaimmista flunssan torjujista.

Muista rentoutua

Kovan stressin aiheuttamista kehoon ja jaksamiseen vaikuttavista oireista puhutaan entistä enemmän ja niihin tulisikin kiinnittää huomiota. Jatkuva stressi lisää alttiutta sairastua erilaisiin infektioihin, joten panosta erilaisiin rentoutumiskeinoihin kuten liikuntaan, päivälepoon, lukemiseen tai rentoon ulkoiluun hyvässä seurassa. Usein stressin selättäminen onkin ensimmäisiä toimenpiteitä vastustuskyvyn parantamisen kannalta.

Kotona voi innostua tekemään myös erilaisia terapeuttisia juomia ja eliksiirejä, joissa yhdistyvät useamman hoitavan ruoka-aineen ja yrtin parhaat puolet. Tällä tavoin saat tärkeät ravinteet myös hyvin imeytyvässä muodossa.  Testaa esimerkiksi Immuniteetin ABC-julkaisun lämmittävää flunssaeliksiiriä tai Chaga-kurkumalattea.

Paranna vastustuskykyäsi - PUR-kauppa

Stressin poisto on yksi vastustuskyvyn kulmakivistä.

Joskus flunssa voi hyvistä yrityksistä huolimatta iskeä, ja silloin kannattaa kuunnella kehon viestejä ja levätä kunnolla. Mikäli taas kärsit toistuvista flunssista ja tulehduskierteistä, eivätkä yllä mainitut apukeinot tunnu tepsivän, kyse voi olla esimerkiksi suoliston mikrobiston epätasapainosta, vuotavasta suolesta, kehon piilevästä tulehduksesta tai kehon liiallisesta happamuudesta. Tällöin on tarkoituksenmukaista keskittyä kehon toimintojen tasapainottamiseen kokonaisvaltaisesti. PÜR-kaupan ravintoneuvojan kanssa pystyt käymään läpi omaa tilannettasi ja ruokavaliotasi ja löytämään omaa vastustuskykyäsi tukevat lisäravinteet ja ruokavaliosuositukset.

Uusi painos Immuniteetin ABC-opasta on saatavilla PUR Hyvinvointikaupoista 10.10. alkaen, tervetuloa hakemaan omasi hintaa 1,50e/kpl.