Freesimpi vappu

30.4.2016 | PUR toimitus

vappukuva

Toukokuun vaihteessa suomalaiset innostuvat juhlimaan vappua, kansainvälistä työväen juhlapäivää. Juhla on varsinkin opiskelijoiden suosiossa toimien eräänlaisena lukukauden päätöksenä. Vappu toimiikin loistavasti tulevan kesän juhlana!

Vappua voi viettää monella tapaa jokainen tyylilleen uskollisena. Päihteetön juhlinta on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja valinnanvaraa on entistä enemmän.

Mikäli aiot terästää simaa…

Mikäli vappusimaansa kuitenkin haluaa hieman terästää, luonnon omilla antimilla on mahdollista helpottaa seuraavan päivän oloa.

Monille tutun makean veden levän chlorellan monet terveysvaikutukset ovat jo tuttuja, mutta myös sen tehosta krapulan ehkäisijänä on puhuttu jo pitkään. Tutkitusti chlorellan nauttiminen ennen krapulaa poistaa sen oireita, tehostaa maksan toimintaa ja nopeuttaa alkoholin poistumista kehosta sen sisältämän lehtivihreän ja runsaan ravinteikkuutensa vuoksi.

Nux vomica on juhlinnan jälkeisen heikon olon ehkäisyssä tehokas homeopaattinen valmiste. Normaalisti sitä käytetään monenlaisiin stressin ja kiireellisen elämäntyylin aikaansaamiin oireisiin kuten närästykseen, vatsakipuihin ja pahoinvointiin. Sopiva annos ennen ja jälkeen juhlimisen auttaakin myös juhlinnan jälkeiseen oireiluun.

Maksan toiminnan tehostamiseen sopii myös loistavasti voikukkaa sisältävä Four Sigma Foodsin Instant Shiitake, jota kannattaa nauttia joko ennen illan korkkaamista tai viimeistään sen kuluessa runsas mukillinen. Lisäpotkua sen vaikutuksiin saa Arctic Warriorsin Energia-hunajashotti, jonka ruusunjuuri ja nokkonen toimivat myös verta puhdistaen ja maksan toimintaa virkistäen.

Nestehukan ehkäisemiseksi kannattaa myös muistaa nauttia runsaasti vettä illan kuluessa.

kaunistava vihermehu on terveellistä ja herkullista

Kaunistava vihermehu on terveellistä ja herkullista

Vappupäivän herättäjäksi sopii esimerkiksi piristävä vihermehu:

1/2 kurkku
varsiselleri
kourallinen parsakaalia
kourallinen lehtikaalia
omena
1/2 sitruuna
halutessa voit myös lisätä joukkoon
1/2 tl chlorellaa
1/2 tl MSM-jauhetta
ripaus merisuolaa

Mehu paitsi nesteyttää, sen raaka-aineet virkistävät ja ravitsevat kehoa sekä tukevat luonnollista kuonanpoistojärjestelmää, auttaen elimistöä tasapainottamaan juhlinnasta koituvaa rasitusta maksalle. Chlorellan toksiineja neutraloivasta vaikutuksesta mainittiinkin jo yllä. MSM:llä eli orgaanisella rikillä on myös elimistön puhdistusta tukevia vaikutuksia. Se toimii myös luonnollisena kivun ja lihasarkuuden lievittäjänä.

Miten tahansa vietätkin vappua, muista kohtuus ja hyvä meininki.

Freesiä vappua kaikille!