Kupliva kombucha kesän juhliin – Näin onnistut probioottikapseleilla

26.6.2020 | PUR toimitus

Tiesitkö, että suolistoystävällistä kombuchaa voi valmistaa helposti probioottikapseleilla? Et siis välttämättä tarvitse scoby-sientä aloittaaksesi kombuchan tekemisen itse.

Scoby-sieni eli kombuchakasvusto syntyy teesekoitukseen kumottujen Living Nutrition Your Flora -probioottikapseleiden ansiosta. Teejuomaan muodostuu hapattamisen seurauksena maitohappobakteereita, jotka sekä vahvistavat suoliston bakteerikantaa, sekä vaikuttavat suotuisasti vastustuskykyyn. Kupliva kombucha on myös mitä mainioin tarjottava kesän juhliin!

 

Kombuchan valmistus probioottikapseleilla

2 l vettä
5 pussia vihreää luomuteetä (maustamaton tai maustettu)
2,5 dl kookos- tai ruokosokeria
4 kpl Living Nutrition Your Flora -probioottikapselia

Kiehauta vesi ja lisää veteen hautumaan 5 pussia luomuteetä. Hauduta teetä noin 15 minuuttia ja poista teepussit. Sekoita sokeri joukkoon puukauhalla, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Jätä jäähtymään mieluiten yön yli, tai kunnes neste on huoneenlämpöistä.

Jotta saat muodostettua oman scoby-sienen, avaa ja sekoita 4 Living Nutrition Your Flora -kapselia jäähtyneeseen tee-sokeri-sekoitukseen. Suojaa lasipurkki hengittävällä liinalla tai talouspaperilla ja sido ympärille naru tai kuminauha pitämään suojus napakasti paikallaan. Jätä kuivaan ja pimeään paikkaan fermentoitumaan 7-14 päiväksi.

Maistele kombuchaa 7 päivän jälkeen. Näet pinnalle muodostuneen scobyn kerroksena nesteen pinnalla. Jos teesekoitus on makuusi vielä liian makeaa, jätä se käymään kunnes maku on mieleesi. Kun kombucha on valmista, poista scoby ja kaada kombucha lasipulloihin. Kombuchan voi nauttia myös maustamattomana, mutta tässä vaiheessa voit myös maustaa juoman haluamallasi tavalla.

Jätä lasipullot kuivaan ja pimeään paikkaan n. 1-7 päiväksi muodostamaan hiilihappoja. Avaa pullot päivittäin, jotta kertynyt paine purkautuu. Kun hiilihappoja on riittävästi ja maku hyvä, voit siirtää pullot jääkaappiin. Kombucha on nyt valmista nautittavaksi!