Fermentoidut ravintolisät kääntävät lisäravinneajattelun päälaelleen

4.5.2016 | PUR toimitus

PUR ylpeänä esittelee uutuussarjansa, kefiirillä ja kombuchalla fermentoidut ravintolisät, jonka tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä kuusi tuotetta.

Kefiiriä ja kombuchaa voidaan pitää alkuperäisinä “superfoodeina”, joiden korkeat ravintoarvot tekevät niistä erittäin arvostettuja ruoka-aineita. Living Nutrition hyödyntää uniikkia kefir-kombucha fermentointimenetelmää muuntaakseen joukon ruoka-aineita ja yrttejä ravinto-aineiden, entsyymien ja mikro-organismien eläväksi kokonaisuudeksi.

Perinteisesti lisäravinteet jaotellaan kahteen ryhmään: laboratoriossa valmistettuihin yksittäisiin ravintoaineisiin ja standardoituihin tiivisteisiin, joissa painotetaan annoksen vahvuutta, sekä ravintotiheitä ruoka-aineita sisältäviin ns. täysravintotuotteisiin (wholefoods-based supplements), joissa puolestaan painotetaan ainesosien keskinäistä synergiaa. Living Nutrition vie eteenpäin uutta trendiä joka on hiljattain hiipinyt lisäravinnemarkkinoille. Sen sijaan että yritettäisiin tiivistää yhteen kapseliin mahdollisimman paljon ravinteita, uudessa suuntauksessa ajatus käännetäänkin päälaelleen fermentoimalla ravintoaineet. Näin tuotetaan elävä, ravinteiden monipuolinen yhdistelmä, joka on suoraan elimistön hyödynnettävissä.
Fermentointi on ikivanha tapa muuntaa ruoka-aineet ja yrtit korkeatasoisemmaksi ravinnoksi. Fermentoinnin aikana muodostuvat elävät eliöt eli mikro-organismit muuntavat yksinkertaisia ravintoaineita miljooniksi aktiivisiksi yhdisteiksi, jotka ovat erittäin hyvin imeytyvässä muodossa. Mukaan lukien yli 4,000 erilaista fytoravinnetta ja vähintään 600 beta-karoteenin muotoa, fermentaatiossa muodostuvien ravintoaineiden määrä on valtava. Toinen fermentoinnin merkittävä hyöty on että se muuntaa ravinteet mahdollisimman hyvin imeytyvään muotoon – sellaiseen jonka elimistö tunnistaa ja hyödyntää parhaansa mukaan.
Kolmas fermentoinnin hyöty on että sen synnyttämät mikro-organismit tukevat hyvää bakteerikantaa suolistossa. Hyvä luonnollinen suolistofloora on tärkeää ruuansulatuksen kannalta ja se tukee elimistömme hyvinvointia – arviolta jopa yli 70 prosenttia immuniteetistamme arvioidaan sijaitsevan suolistossa, joten sen kunnosta on tärkeää pitää huolta.

Fermentoidun ruoan ja tavallisen ruoan vertaaminen on siis kuin vertaisi kefiiriä maitoon tai soijapapuja misoon. Fermentointi tekee ruoan ravinteista helposti imeytyviä, luoden samalla valtavan joukon muita elimistölle hyödyllisiä ravinteita. Toisin sanoen fermentointi tekee tavallisesta, perusterveellisestä ruoasta superravinteikasta terveysruokaa!

Living Nutritionin fermentoidut ravintolisät

Living Nutritionin fermentoidut ravintolisät ovat PUR-kaupan uusi laadukas ravintolisäsarja

Living Nutrition-tuotteet

Living Nutrition on pieni yritys Britanniassa joka tuottaa innovatiivisia ravintolisiä korkeiden laatuvaatimusten mukaan. Heidän uniikki tuotantoprosessinsa tähtää ruoan ”elävän olemuksen” taltioimiseen ja fermentoinnin avulla luomaan bioaktivoituja, helposti hyväksikäytettäviä ravintoyhdisteitä.

Living Nutritionin perustaja ja tuotteiden kehittäjä Graham Botfield sanoo: “Uskomme, että vain luonto tarjoaa aktiivisia ravinteita jotka kehomme tunnistaa ja joihin se reagoi. Kaikki tuotteiden raaka-aineet ovat aitoja ruoka-aineita ja jokainen tuotantoprosessi toteutetaan perinteiden mukaisesti. Tämän suurin etu on se, että tuote aivan kirjaimellisesti elää.”

Living Nutritionille tuotannon eettisyys on avainasemassa. Yritys on ylpeä siitä että heidän tuotteensa valmistetaan laadusta tai periaatteista tinkimättä. Living Nutritionin perustaja Graham Botfield on koulutettu ravintoterapeutti, jolla on erikoisosaamista perinteisestä lääketieteestä ja yrttien ja lääkinnällisten sienten käytöstä naturopaattisessa terveydenhoidossa. Hän suunnittelee jokaisen tuotteen siten että ainesosat tuottavat keskenään parhaan mahdollisen synergian.

Viiden vaiheen prosessi

1. Ainesosat

Vain parasta: Living Nutrition käyttää tuotteisiinsa vain laadukkaimpia ruoka-aineita ja yrttejä. Kaikki raaka-aineet valitaan tarkkojen laatuvaatimusten mukaan, tuotannon eettiset kriteerit ja alkuperämaa huomioiden. Living Nutritionin henkilökunta henkilökohtaisesti tarkastaa raaka-aineiden laadun.

2. Toisiaan täydentävien raaka-aineiden valinta

Asiantuntijuudella suunnitellut ainesosien kokonaisuudet: Jokaisen tuotteen on suunnitellut koulutettu ravintoterapeutti. Raaka-aineet ovat huolellisesti valittu täydentämään toisiaan ja tarjoamaan tasapainoisen, synergisen kokonaisuuden.

3. Fermentointi

Aktivoitu ravintokompleksi: Ruoka-aineet ja yrtit sekoitetaan keskenään kombucha-liemeksi ja fermentoidaan kefiirin siemenillä. Fermentointi tyypillisesti kestää jopa kuukauden. Prosessia valvotaan tarkasti jotta varmistetaan että lopputuotteeseen päätyy toivottava määrä mikrobistoa, entsyymejä ja aktivoituja ravinteita.

4. Pakastekuivaus

Tuoreuden sitominen: Jotta elävä mikro-organismien, entsyymien ja aktivoitujen ravinteiden kokonaisuus saadaan säilöttyä, raaka-aineet pakastekuivataan huolellisesti. Näin lopputuote säilyy tuoreena ja herkät ravinteet koskemattomina.

5. Mitään ylimääräistä ei lisätä. Lopputuote kapseloidaan ja pullotetaan, välttäen lämpöä ja muuta raaka-aineisiin kohdistuvaa painetta. Mikä tärkeää, tuotteisiin ei missään vaiheessa lisätä säilöntä-, täyte-, sidos- tai muita lisäaineita.

laakinnalliset-sienet-thumb@2x

Living Nutritionin fermentoidut ravintolisät sarjaan kuuluu kuusi laatutuotetta:

Candi-X
Tukee suoliston bakteeriflooran tasapainoa ja harmoniaa yhdistämällä mikro-organismeja ja aktiivisia ravinteita.
Cognitive
Tukemaan tervettä ja aktiivista aivotoimintaa
Cognitive on erittäin tiiviissä muodossa oleva yhdistelmä elävää, bioaktivoitua luomuravintoa tukemaan aivotoimintaa.
Kef-flamex
Hyödyntää ayurvedaa ja länsimaista oppia tarjoten luonnollista tukea kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja fyysiseen terveyteen.
Warrior
Suorituskykyyn ja elinvoimaan
Warrior on huolella valikoitu yhdistelmä juurikasveja, yrttejä ja cordyceps sientä fermentoidussa, bioaktiivisessa muodossa tukemaan kehon ja mielen toimintaa, silloin kun sinun tarvitsee jaksaa.
Your Flora
Your Flora tukee suoliston bakteeritasapainoa, tarjoten tasapainoisen yhdistelmän hyödyllisiä mikro-organismeja ja ravinteita jotka auttavat mikro-organismeja voimaan hyvin suolistossa.
Your Multi
Your Multi on erittäin konsentroitu yhdistelmä eläviä, bioaktivoituja luomuravinteita tukemaan päivittäistä ravinteiden saantia.