Eha Vakkermann: Monipuolinen savi luonnonmukaiseen ihon- ja hiustenhoitoon

28.8.2018 | PUR toimitus

savi1

Savi – historia ja ominaisuudet

Savi on ollut tuttu elementti terveydenhoidossa jo yli 3000 vuoden ajan. Vanhassa Egyptissä faraoiden lääkärit käyttivät savipitoista maata haavojen ja tulehduksien hoitoon. Ranskalaiset luonnonterapeutit ovat käyttäneet savea kautta aikoja. Kylpylöissä savea on käytetty reuman hoidossa.

Nykyisin ihmisiä kiinnostaa kestävä kehitys ja luonnonmukaiset hoidot. Myös savi on kokenut uuden tulemisen. Savea käytetään kylpylöissä, ekokosmetologien hoidoissa ja ekokampaamoissa osana luonnonmukaista hiustenhoitoa. Savet sisältävät mineraaleja, hivenaineita ja pieniä määriä metalleja kuten hopea, rauta, kupari, kulta jm. Näillä metalleilla pieninä määrinä on hyvät vaikutukset ihon- ja hiustenhoidossa. Savea on helppoa käyttää myös kotona, siksi ylelliset savihoidot ovat yleistyneet itsehoidossa.

Savituotteilla on kaikki seuraavat edut:

  • Niillä on antiseptisia ominaisuuksia (ihoa puhdistava vaikutus)
  • Ne ovat absorboivia (ravitseva vaikutus)
  • Ne kiinteyttävät ihon uloimpia kerroksia
  • Ne estävät ja silottavat juonteita (kohottava vaikutus)
  • Ne poistavat kuolleita soluja (kuoriva vaikutus)

Les Argiles Du Soleil savilaatuja ja niiden käyttö

Vihreää Montmorilloniitisavea kutsutaan myös benttoniitisaveksi. Bentoniitisavella on useita parantavia ominaisuuksia. Vaihtoehtoisena hoitomuotina sitä on käytetty elimistön puhdistamiseen, hyönteisten puremiin ja kuivan ihon hoitoon. Montmorillonite-savi on erinomainen ongelmaihon auttaja. Poikkeuksellisen tehokkaan imukykynsä ansiosta se imee epäpuhtauksia ihosta ja hiuksista erittäin tehokkaasti. Tämä rasvaisen ihon luonnollinen kauneushoito kuorii ihoa tehden siitä mattapintaisen ja syväpuhdistaa samalla ihohuokosia. Hiustenhoidossa suositellaan vihreän saven käyttöä rasvoittuvalle päänahalle helposti rasvoittuville hiuksille. Vihreän saven naamiota voi käyttää myös akneihon hoitoon, sillä savella on tulehdusta hoitava ja estävä ominaisuus.

savi.2

Myös valkoisena kaoliinina tunnettu valkoinen savi on miedoin kaikista savilaaduista. Se sopii herkkäihoisille ja herkälle päänahalle. Se stimuloi ihon pintaverenkiertoa samalla puhdistaen ja kuorien ihoa hellävaraisesti. Se ei poista ihosta öljyjä, joten se on erinomainen hoito kuivalle iholle. Se on luonnollisesti mineraalirikas ja ikääntymisen merkkejä hillitsevä hoito. Valkoista savea voi käyttää myös hiusten ja päänahan puhdistamiseen ennen hiusten värjäystä kasvivärillä.

RASUL on ranskalainen savi, joka tunnetaan erinomaisesta kyvystään puhdistaa, poistaa toksiineja, ravita ja hoitaa ihoa ja hiuksia. Rasul voi korvata saippuan, shampoon, hoitoaineen ja puhdistusaineet. Se sopii kaikille iho- ja hiustyypeille. Se ei sisällä saippuaa eikä hajusteita eikä se vaahtoa käytön aikana. Se vapauttaa ihoon runsaasti elintärkeitä mineraaleja ja hivenaineita edistäen ihon terveyttä ja vähentäen ikääntymisen vaikutuksia. Se parantaa myös hiustupen terveyttä ja hiusten laatua.

Rasul savea käytetään ennen hiusten värjäystä kasviväreillä, silla se puhdistaa hiukset perusteellisesti ja poistaa myös muotoilutuotteiden jäämiä.

Saven valmistelu erilaisiin käyttötarkoituksiin

Saven käyttö ihonhoidossa

Kaada jauhettua savea kulhoon, joka ei sisällä metallia. Laita ruokalusikallinen savea 1,5 kertaa sen tilavuutta vastaavaan vesimäärään. Odota, kunnes seos liukenee ja vatkaa sitä sitten vähitellen puulastalla, kunnes saat tasaisen ja kermamaisen taikinan. Jos taikina on liian paksua, lisää muutama tippa nestettä. Jos taikina on liian nestemäistä, lisää hieman savea ja sekoita sitä uudelleen. Lisää öljy ja eteerinen öljy vasta silloin, kun savi on sekoittunut hyvin nesteeseen. Levitä taikina käsillä kevyesti hieroen pyörivin liikkein, jotta se imeytyy hyvin ihoon. Anna naamion vaikuttaa noin kymmenen minuutin ajan antamatta massan kuivua ja huuhtele se pois haalealla vedellä. Viimeistele hoito levittämällä iholle kosteusvoidetta.

Saven käyttö hiustenhoidossa

Tee seos edellä kuvatulla tavalle. Laita naamio kosteisiin hiuksiin. Hiero päänahkaa hellävaraisesti ja kevyesti verenkierron lisäämiseksi. Anna savinaamion vaikuttaa noin 20 minuutin ajan. Tämä aika on tarpeen, jotta savi pystyy imeytymään syvälle hiuksen rakenteeseen ja pääsee vaikuttamaan. Huuhtele huolellisesti, ensin puhtaalla vedellä ja sitten sitruunavedellä.

Saven käyttö ennen kasvivärjäystä

Sekoita hiustyypille sopivaa savea shampoon joukkoon ja pese hiuksen normaaliin tapaan. Halutessasi voit antaa seoksen vaikuttaa hiuksissa muutaman minuutin. Huuhtele huolellisesti.

Toivottavasti nautit monipuolisista savikylvyistä kotona. Mikäli sinulla on maahantuojalta kysyttävää tuotteista vastaamme mielellään info@waku-organics.fi
Les Argiles Du Soleil savet myy PUR Hyvinvointikauppa