Uusi Kuu jousimiehessä – kutsuu tutkimusmatkalle omaan itseen

21.12.2020 | Vieraskynä

 

“Kuin kevääseen heräävä puro

villi ja kupliva,

virtaa tiesi vapauteen,

sulata esteet pehmeyteen.

Leiki elämän kanssa,

uskalla olla totta,

rohkene olla sinä.”

( – annamariyoga)

 

Uusi kuu & auringonpimennys jousimiehessä

Kuun teemoiksi nousevat matkustaminen, hengellisyys ja filosofia. Jousimies on seikkailijasielu, joka haikailee aina uusien seikkailujen perään, kuuletko sinä sisäisen tutkimusmatkailijasi kuiskauksen?

Vaikka kuun teema on jousimiehen energioiden mukaisesti reissaaminen, matkustamisen ei tarvitse tarkoittaa kaukaisia maita & seitsemännen meren valloittamista – joskus kaikista inspiroivimmat tutkimusmatkat tapahtuvat oman kehon sopukoissa ja sielumme viisaudessa.

Ehkäpä tässä kuussa matkustaminen –jo poikkeusaikojen rajoituksetkin huomioiden– tarkoittaa omiin syvyyksiin sukeltamista, henkistä kasvua ja laajenemista; omien rajoittavien uskomusten tutkimista & ylittämistä, liikkumista kohti tuntematonta.

Rohkenetko ottaa askeleen kohti sinusta itsestäsi löytyvää vierasta maata ja laajentaa näin omaa kapasiteettiasi kohdata elämä. Vasta kun uskallamme kohdata koko totuutemme voimme elää autenttista, oman sielun ja sydämen tasolla resonoivaa elämää.

Kuukauden teemoja ovat lempeä kommunikaatio, leikkisyys ja luovuus – asiat, jotka tuovat mielestäni taikaa arjen keskelle. Jousimies on vaihteleva merkki; ikuisessa liikkeessä, kurkottamassa kohti seuraavaa seikkailua ja hetkiä, jotka saavat sydämen lyömään voimakkaammin, löytääkseen elämälleen tarkoituksellisuuden.

Vaihteleva energia on mielen ja ajattelun muuttuvaa kykyä, sopeutuvaa ja notkeaa. Myös auringonpimennyksen energia on vaihtelevaa, joten joillekin meistä Uuden Kuun energioiden siivittämät päivät voivat tuntua epämukavilta, jopa kaaottisilta – kuitenkin, elämän muuttuvaan virtaan luottaminen on päätös, jonka jokainen meistä voi vain itse tehdä.

Uusi Kuu opettaa meille että silloin, kun päätämme luottaa elämän virtaan, voimme löytää rauhan myös epävarmuuden keskellä. Meillä on aina matkakumppanina myötätunnon ja syvän intuitiivisen viisauden koti, oma kehomme, jos päätämme pysyä auki ja luottaa. Usko elämän kantavaan voimaan elää yhteydessä kohdata oma itsemme. Kehomme on astia, joka tarjoaa raamit & maaperän, hoivaavan kodin, myös muutosten keskellä, ikuisessa kasvuprosessissamme.

Kutsu uuteen

Uusi kuu on uusien alkujen ja transformaation aikaa. Tämä on paras kausi intentioiden asettamiselle ja vision kirkastamiselle. Seuraavat kaksi viikkoa ovat toiminnan ja itsen kehityksen aikaa. Auringonpimennystä taas sanotaan sisäänpäin kääntymisen ja itsereflektion ajaksi – raivaathan itsellesi omaa aikaa meditoimiselle – jo pieni tietoinen läsnäolon hetki kirkastaa mieltä. Muistathan että se, miten koemme tämän uuden kuun erityiset energiat on yksilöllistä, ja sitä määrittelee meidän jokaisen oma henkilökohtainen astrologinen karttamme.

Anna-Mari on helsinkiläinen joogaopettaja jolle jooga on ennen kaikkea ikuisesti muuttuva tutkimusmatka omassa kehossa. Hänellä on kotijoogastudio Helsingin Katajanokalla ja lisäksi hän järjestää joogaretriittejä paitsi Suomen upeassa luonnossa Nuuksiossa, myös Sri Lankalla. Lisäksi hän järjestää joogapurjehduksia. (@annamariyogax).

Kuvat: Heini Pekkala