Tasapainota ihosi kevään kynnyksellä

11.3.2020 | PUR toimitus

Kevätaurinko nostaa herkästi hymyn huulille ja piristää mieltä pimeän kaamosajan jälkeen. Kevätaurinko herättelee mielemme lisäksi myös ihon talviunilta.

Keväällä, kuten aina vuodenajan vaihtuessa, iho käy läpi muutoksia, jotka voivat näkyä iholla epäpuhtauksina ja tukkoisuutena. Myös monet iho-ongelmat, kuten rosacea ja akne, saattavat puhjeta iholle juuri näin keväällä. Siispä keväällä kannattaa panostaa ihonhoidossa syväpuhdistamiseen, ihon uudistamiseen sekä ihon suojaamiseen tuulelta ja auringolta.

Tämän blogikirjoituksen tarkoituksena on auttaa sinua löytämään parhaat Dafna’s Personal Skincare -ihonhoitotuotteet käsillä olevaan vuodenajan taitteeseen eli kevääseen. 

1. Ihon puhdistaminen 

Keväällä ihon puhdistukseen kannattaa panostaa ja satsata tehokkaasti ihoa puhdistavaan, mutta hellävaraiseen puhdistustuotteeseen. Dafna’s Purify Cleanser puhdistusemulsio on koostumukseltaan Recovery Cleanser puhdistusbalmia kevyempi ja soveltuu erittäin hyvin tasapainottamaan ihon rasvoittumista ja taistelemaan ihon epäpuhtauksia ja aknea vastaan. Purify Cleanser puhdistusemulsio on tehokkaan puhdistusominaisuuksensa lisäksi erittäin mieto ja hellävarainen ihon hydrolipidikalvolle, mikä vuoksi se soveltuu hyvin myös herkälle ja ikääntyvälle iholle. 

Purify Cleanser -puhdistusemulsio sisältää bioteknologista MelaCareTM kuivaöljyä, joka estää melaniinisynteesiä, tasoittaa asteittain ihon sävyä ja taistelee ihon hapettumista vastaan. Puhdistusemulsion sisältämä granaattiomenan uute tarjoaa iholle runsaasti antioksidantteja sekä Geraniumin eteerinen öljy auttaa hormonaalisten näppylöiden hoidossa.

Levitä puhdistusemulsio kuivalle iholle, pyörittele se huolellisesti kasvoille ja kaulalle ja poista lopuksi lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai huuhdo pois vedellä. Viimeistele puhdistus Dafna’s Active Mist kasvovedellä, joka palauttaa ihon PH tasapainon ja nesteyttää ihoa. Purify Cleanser ja Active Mist sisältävät molemmat ainesosia, jotka auttavat ennaltaehkäisemään tehokkaasti pigmenttiläiskien muodostumista. 

Halutessasi voit tehdä puhdistuksen myös kaksoispuhdistuksena Dafna’sin palkituilla puhdistustuotteilla. Tällöin levitä ensin kuivalle ihollesi täyteläistä Dafna’s Recovery Cleanser puhdistusbalmia ja pyörittele se huolellisesti kasvoille. Tämän jälkeen levitä kasvoillesi vielä Purify Cleanser puhdistusemulsiota. Poista puhdistustuotteet lopuksi lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai huuhdo pois vedellä. 

2. Ihon syväpuhdistaminen 

Keväällä ihon puhdistamista ja uusiutumista on hyvä buustata Dafna’sin innovatiivisella ja palkitulla kaksivaiheisella Revival-naamiolla. Voit käyttää Revival -namiota 1-2 kertaa viikossa kuuriluontoisesti keväisen iho-detoxin aikana. 

Revival-kasvonaamion teho pohjautuu kahteen aktiiviseen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe kosteuttaa ihoa intensiivisesti hyaluronihapon, ginsengin ja reishin ansiosta. Toinen vaihe aktivoi kapseloidut aktiivihiilet, jotka magneetin tavoin poistavat epäpuhtauksia ja vapaita radikaaleja iholtasi sekä estävät niiden hapettavan vaikutuksen. Naamio on erittäin kosteuttava ja hellävarainen. 

Sen hienous pilee siinä, että voit itse vaikuttaa naamion puhdistustehoon, aktivoimalla kapseloidut aktiivihiilet tarpeesi mukaan. Muista viimeistellä puhdistus Dafna’s Active Mist -kasvovedellä. 

3. Ihon aktivointi seerumilla 

Puhdistamisen ja Active Mist kasvoveden jälkeen kasvoille ja kaulalle kannattaa taputella pieni määrä Dafna’s Anti Aging & Glow -tehoseerumia, joka on superkosteuttava, kirkastava ja välittömästi ihoa kohottava sekä nuorentava tuote. Seerumin sisältämä bioteknologinen ainesosa TensUpTM lisää kollageenin tuotantoa sekä silottaa ja kiinteyttää ihoa välittömästi. Pienimolekyylinen hyaluronihappo auttaa ylläpitämään tehokkaasti ihon kosteustasapainoa. Seerumia kannattaa ehdottomasti käyttää keväällä kuuriluontoisesti tehostamaan ja aktivoimaan ihoa sekä antamaan iholle kauniin hehkun. 

4. Ihon suojaaminen 

Ihonhoito viimeistellään kosteusvoiteella, joka auttaa lukitsemaan kosteuden ja seerumin aktiiviaineet ihoon. Jos ilma on tuulinen ja kylmä, kuten täällä Pohjois-Suomessa vielä on, niin päivällä voi käyttää kasvoille edelleen täyteläisempää Dafna’s Moisture+ -päivävoidetta. Etelä-Suomessa ilman lämmetessä ja kosteuden lisääntyessä aikaisemmin, voit vaihtaa päivävoiteen kevyempään Moisture+ Light -päivävoiteeseen. Ohuemmasta koostumuksesta huolimatta se kosteuttaa ja ravitsee ihoa erittäin tehokkaasti. Molemmat Dafna’s päivävoiteet sisältävät pienimolekyylistä hyaluronihappoa, kultaista arganöljyä sekä rauhoittavia kehäkukan ja viikunan uutteita. Nerolin ja Rosmariinin eteeriset öljyt edesauttavat ihon solujen uudistumista, kohottavat mielialaa ja saavat ihosi hehkumaan. 

P.S. Muistathan suojata ihosi myös auringon haitallisilta UV-säteiltä luonnollisella aurinkosuojalla.

Kirjoittaja on Mia Vatanen, kauppatieteiden maisteri, ayurvediseen kosmetiikkaan erikoistuneen OM Organic Beautyn toinen perustajajäsen ja Dafna’s sarjan maahantuoja.