Sydämen salat – kiehtova matka alkuvoiman lähteelle

7.3.2024 | Mari Lusua

Sydämen merkitys historiassa

Sydän pumppaa verta elimistöömme läpi elämämme, lyöden yli kolme miljardia kertaa keskimääräisen eliniän aikana. Mutta onko sydän todella vain elimistön pumppu vai kätkeytyykö siihen paljon enemmän?

Muinaisille egyptiläisille sydän oli viisauden lähde, sekä tunteiden ja muistin keskus. Ayurvedan mukaan alkuvoimamme, ojas, sijaitsee sydänkeskuksessa. Kiinan legendaarisen hallitsijan Huángdin, Keltaisen keisarin, lääkärin kerrotaan sanoneen: ”Sydän on olemuksemme keskipisteessä oleva tuli, josta henki säteilee.”

Sydänsiirteet ja sydämen muistin salat

Siirrytään kuitenkin pikakelauksella tähän päivään: Tohtori Paul Pearsall on tutkinut ilmiötä, jossa sydänsiirteen saaneet henkilöt kertovat saaneensa uusia muistoja, tuntemuksia ja mieltymiä, sekä kokeneet persoonallisuutensa muuttuneen. Pearsall kertoo kirjassaan ”The Heart’s Code” teoriasta ja tieteestä energisen kardiologian takana.

Kuvittele hetki, että sydämelläsi on oma muistinsa ja tietoisuutensa – se ei ole vain mekaaninen koneisto, vaan se kätkee sisäänsä omat “aivonsa”, jonka muodostaa hämmästyttävät 40 000 neuronia. Nämä pienet solut mahdollistavat sydämen aistivan, tuntevan, oppivan ja muistavan. Eikä sydämemme suinkaan ole erillään muista sydämistä; se on kuin osa suurta sinfonisesti sykkivää yhteisöä.

Yllättävintä on ehkä se, että sydämen biomagneettinen kenttä on peräti 5000 kertaa voimakkaampi kuin aivojemme vastaava kenttä. Kehossamme kulkevat sähkövirrat vaikuttavat jokaiseen elimeen ja soluun kehossamme. Uskomatonta kyllä, tämä vaikutus tuntuu ja on aistittavissa jopa useiden metrien päässä kehostamme. Sydämen magneettikentän kautta vaihdamme energiaa muiden ihmisten kanssa, johon ajatuksemme sekä tunteemme luovat oman sävynsä. Tämä energiavaihto vaikuttaa ympäristöömme ja siihen, miten kohtaamme maailman.

Sydän ja holistinen terveys

Huomaatko, että olemme ikään kuin eristäneet aivomme sydämestämme, vaikka sydän itse asiassa lähettää enemmän tietoa aivoille kuin aivot sydämelle? Tohtori Pearsall huomauttaa kirjassaan: “The human heart, not the brain, holds the secrets that link body, mind and spirit.”, että sydämen rooli kehon, mielen ja hengen yhteydessä on merkittävä.

Aivan kuten Pearsall korostaa kirjassaan sydämen ja aivojen energioiden tasapainon merkitystä, myös kiinalaisen lääketieteen holistinen tapa lähestyä terveyttä näkee elinvoimamme tasapainoisen virtauksen kehon energiakanavissa edistävän kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tasapainoinen energiavirta voi mahdollistaa syvemmän yhteyden itsemme sekä ympäristömme kanssa. Voit kuvitella sydämesi paitsi fyysisenä elimenä myös porttina omien voimavarojesi ja itseparantumiskykyjesi lähteelle.

Muista huolehtia sydämestäsi.

sydämen salat

Tässä muutamia sydäntä ja tunnepuolta helliviä tuotteita jotka auttavat tuomaan harmoniaa hektiseenkin päivään:

Kiitollisuus rauhoittaa ja lisää onnellisuutta

The Five Minute Journal -kiitollisuuspäiväkirja auttaa keskittymään hyviin asioihin elämässä, olemaan tietoisesti läsnä ja elämään tarkoituksellisesti, sydämen viisautta kuunnellen. Kiitollisuus on valtavan suuri voimavara, joka auttaa näkemään elämän valoisampana sekä tuomaan elämään lisää onnellisuutta, positiivisuutta ja jopa fyysistä terveyttä.

Lue lisää: Kiitollisuus – Avain onnellisuuteen

Kalaöljy tunnetaan sydänterveydelle hyödyllisistä ominaisuuksistaan

Wiley’s Finest Wild Alaskan Fish Oil kalaöljyvalmisteet valmistetaan Yhdysvalloissa Alaskan puhtailta vesiltä pyydetystä villinä kasvaneesta alaskanseitistä. Rasvahapot EPA ja DHA ovat hyväksi näölle ja sydämelle. Puhdasta, tuoretta ja korkealaatuista!

Kiitollisuutta ja kalaöljyä sydämen vahvistamiseksi.

Ashwagandha vaikuttaa suotuisasti sydämen terveyteen

Ashwagandha on ayurvedassa yksi arvostetuimmista adaptogeenisistä kasveista. Ashwagandha edistää niin emotionaalista kuin henkistä tasapainoa ja vaikuttaa suotuisasti sydämen terveyteen. Fermentointi kohottaa Ashwagandhan hyödyt täysin uudelle tasolle! Näin säilyy myös sen alkuperäinen energeettinen voima. Valitse siis Living Nutritionin Fermentoitu Luomu Ashwagandha, kun haluat vahvistaa sydäntäsi.

Orapihlajauute sydämen vahvistamiseen

Vogel Crataegus Orapihlajauute on sydäntippa, vahvistaa sydämen toimintaa, laajentaa verisuonia, rauhoittaa mieltä ja tasoittaa verenpainetta. Orapihlaja rauhoittaa silloin, kun uni ei tahdo tulla tai muuten vain hermostuttaa. Siksi Crataegus sopii hyvin myös vaihdevuosituntemusten ja kiireisen työtahdin aikaansaamien oireiden lievittäjäksi.

Vihreä aventuriini rauhoittaa ahdistusta ja lisää empatiaa

Wesak Paris Aventure kristalliparfyymi on hienovarainen kukkaistuoksujen inspiroima öljy yhdistettynä vihreän aventuriinin magiaan. Vihreä aventuriini liittyy 4. chakraan, eli sydän chakraan, joka sijaitsee rintakehän keskellä.

Kukkatipoista lisää rokeutta

Bachin kukkatippoihin perustuva Fears kukkatippasekoitus on suunniteltu huolehtijoille ja pelosta kärsiville. Kukkatippasekoitus tuo rohkeutta, rauhoittaa ja auttaa palauttamaan rauhallisuuden sekä seesteisyyden.