Ashwagandha tuo tutkittua tukea stressin lievitykseen

21.5.2018 | PUR toimitus

Ashwagandha on adaptogeeninen* kasvi, jolla on jo vuosituhansien ajan ollut erityinen asema ayurvedassa, eli perinteisessä intialaisessa lääketieteessä. Sitä käytetään tukena useissa terveyden haasteissa, mutta etenkin stressin lievittäjänä se nousee erityiselle jalustalle. KSM-66® on tämän päivän hittituote, mutta mitä KSM-66® ashwagandhassa tarkoittaa? Myös se selviää blogistamme!

Ashwagandhasta tukea stressinhallintaan

Ashwagandha on kivunnut luontaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneiden tietoisuuteen, ja sitä voikin nähdä ainesosana esimerkiksi smoothieissa tai raakapatukoissa erilaisten aswhagandhaa sisältävien ravintolisien lisäksi. Mikä merkittävää, ashwagandhalla on tehty ja tehdään jatkuvasti useita plasebokontrolloituja tutkimuksia ja näiden tulokset ovat herättäneet huomiota myös länsimaisen tieteen ja terveysalan ammattilaisten riveissä.

Käsittelyssämme tässä jutussa on siis jopa 180cm korkeuteen kasvava funktionaalinen kasvi, jonka juuresta valmistettavasta uutteesta voi olla paljonkin apua erilaisissa psykologisista ja fysiologisista stressistä johtuvien epätasapainotilojen palauttamisessa tasapainoon. Tällaiset tilat voivat johtua sekä ulkoisista stressinaiheuttajista, että sisäisistä muutoksista, kuten hormonaalisista epätasapainotiloista. Pitkittyneellä stressillä on voimakas negatiivinen vaikutus lukuisiin kehon toimintoihin, ja sen seuraukset voivat ulottua arkielämään laajalti.

Ashwagandhan keskeisimmät terveyshyödyt

 • Lievittää stressiä
 • Rauhoittaa mieltä
 • Parantaa unenlaatua
 • Vahvistaa kehoa
ashwagandha stressinhallinta

Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan Wild Nutrition KSM66 Ashwagandhaan

Ashwagandhasta tukea kiireiseen arkeen

Ashwagandha (Withania Somnifera) tunnetaan suomeksi myös nimillä rohtokoisio, rohtokoiso tai Intian ginseng. Se on yksi ayurvedan arvostetuimmista, hermostoa ja immuunijärjestelmää tukevista funktionaalisista kasveista, jonka vaikutuksen voisi kiteyttää sisäistä rauhaa ja elinvoimaa edistävänä. Se sopiikin erinomaisesti moderniin, usein psykologisesti ja fysiologisesti vaativaan elämäntyyliin, jossa kiire on osa arkea ja jossa väsymys tai jopa uupumus heikentää elämänlaatua ja -iloa.

Yksi ashwagandhan erikoisuus on sen adaptogeeninen eli tasapainottava ominaisuus, eli kyky vaikuttaa yhtä aikaa sekä rauhoittavasti että virkistävästi. Sen on muun muassa todettu vahvistavan lisämunuaisia normalisoimalla stressihormoni kortisolin tasoja veren seerumissa. Ashwagandhan on myös havaittu parantavan sydämen ja keuhkojen kapasiteettia, jolla on myös yhteys jaksamisen paranemiseen. Nämä vaikutukset ovat erityisen merkityksellisiä etsittäessä keinoja pitkäaikaisen stressin ja alakuloisuuden lievittämiseen.

Ashwagandhan hyödyt: Ashwagandhalla on pitkä historia myös uniongelmien hoidossa, muistin, kognition ja immuniteetin vahvistajana, ennenaikaisen vanhenemisen hidastajana, urheilukestävyyden ja palautumisen tukena ja jopa libidon kohottajana.

ashwagandha stressinhallinta

Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan Wild Nutrition KSM66® Ashwagandhaan

KSM-66 – Poikkeuksellisen laadukas ashwagandha

Laadukkaan ja puhtaan ashwagandhavalmisteen löytäminen on tärkeää, jotta sen hyödyistä voi nauttia kokonaisvaltaisesti.

KSM66 on poikkeuksellisen laadukas ja vaikuttava ashwagandhauute. Se valmistetaan ashwagandhan juuresta luonnollisella Green Chemistry -nimisellä uuttamismenetelmällä, jossa ei käytetä korkeita lämpötiloja, alkoholia tai muita liuottimia. Alkoholiin tai liuottimiin perustuvaan uuttamiseen pohjautuviin valmisteisiin verrattuna KSM-66® tuoksuu miellyttävältä ja maistuu neutraalilta, eikä karvaalta kuten moni vastaava tuote.

KSM-66® ashwagandha on 14 vuoden tutkimus ja kehitystyön tulos, joka käytännössä on markkinoiden tiivistetyin, niin sanottu “full spectrum” ashwagandhauute. Green Chemistry -menetelmän ansioista KSM-66:ssa yhdistyy holistisesti ashwagandhan keskeiset aktiiviset yhdisteet, sekä kaikki muut ashwagandhajuuren ravinteikkaat ainesosat, kuten lyhyt- ja pitkäketjuiset , frukto-oligosakkaridit, A-vitamiini, kalsium ja rauta. Se sisältää aina standardoidun määrän, vähintään 5% ashwagandhan withanolideja, jotka erityisesti yhdistetään ashwagandhan vaikutuksiin.

KSM-66®:lla on tehnyt yli 11 placebokontrolloitua kaksoissokkotutkimuksista, joiden tulokset tukevat sen käyttöä ahdistusta, masennusta ja stressiä vastaan. Tutkimuksissa on havaittu myös tilastollisesti merkittäviä vaikutuksia muistin, kognition, immuniteetin, urheilukestävyyden ja -palautumisen tueksi. Lisäksi se parantaa libidoa sekä miehillä että naisilla.

“KSM” viittaa maantieteellisen alueen nimeen Intian Rajasthanissa, jossa ashwagandha luomuviljelytilat sijaitsevat. Siellä viljellään maailman laadukkainta ashwagandha-juurta. “66” merkitsee niiden yritysten määrä, jotka ovat osallistuneet tuotteen kehittämiseen sen lopulliseen muotoonsa, 14 vuoden tutkimus- ja kehitystyön aikana.

Ashwagandha väsymyksen taltutukseen

Luonnollisiin, 100 % ravinnosta koostuviin vitamiini- ja hivenainevalmisteisiin erikoistunut Wild Nutrition on tuonut markkinoille maailman tutkituimpaan ashwagandhaan perustuvan KSM-66® Ashwagandha Plus kapselimuotoisen valmisteen, joka on luonnollinen tuki erityisesti stressiin ja alakuloisuuteen. Tuote sopii kaikenikäisille naisille** ja miehille sekä myös esimerkiksi teineille, jotka kokevat alakuloisuutta tai stressiä elämässään tai joilla on uniongelmia.

KSM-66 Ashwagandha Plus sisältää 500 mg ashwagandhan juurta, sekä erinomaisesti imeytyvää Food-Grown® Magnesiumia, joka tukee hermoston toimintaa ja energiantuotantoa. Yhdessä nämä ainesosat tukevat synergisesti elimistön stressinsietokykyä.

Tuotteen kulmakivi on KSM-66® ashwagandhauute, jonka toimivuus on osoitettu useiden tutkimusten pohjalta.  Stressin lievityksen ohella tuote soveltuu myös tueksi uniongelmien lievitykseen. Lisäksi sitä voi kokeilla myös avuksi muistin, kognition ja immuniteetin parantamiseksi sekä ennenaikaisen vanhenemisen hidastamiseen. Urheilevan kannattaa kokeilla KSM66® Ashwagandha Plus:aa kestävyyttä ja palautumista tukemaan.

Suositusannos KSM-66 Ashwagandha Plus on kaksi kapselia päivässä. Voit ottaa ashwagandhaa aamulla tai illalla. Ashwagandhan vaikutus on rauhoittava, joten jos koet itsesi väsyneeksi otettuasi sen aamulla tai päivällä, voit jatkaa ashwagandhan käyttöä vain iltaisin. Sen ottaminen illalla tukee myös kehon yön aikaista toipumista stressistä.

ashwagandha unettomuuden hoidossa

Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan Wild Nutrition KSM66 Ashwagandhaan

Seuraavat terveysväittämät ashwagandhalle odottavat Euroopan kommission päätöstä hyväksynnästä:

 • Suojaa kudosta vaurioilta
 • Suojaa yleistä terveytt
 • Auttaa tukemaan rentoutumista, henkistä ja fyysistä hyvinvointi
 • Edistää emotionaalista ja henkistä tasapainoa sekä yleistä hyvinvointi
 • Vaikuttaa suotuisasti sydämeen ja sydän- ja verisuonijärjestelmää
 • Adaptogeenisia ominaisuuksia
 • Edistää optimaalista henkistä ja kognitiivista toimintaa
 • Auttaa kehoa käsittelemään stressiä tehokkaammin
 • Helpottaa nukahtamista
 • Tukee oppimista, muistia ja muistamista
 • Auttaa toipumaan stressaavista tapahtumista
 • Auttaa ylläpitämään emotionaalista vakautta
 • Auttaa ylläpitämään energiatasoa
 • Auttaa kasvattamaan lihasmassaa
 • Auttaa ylläpitämään optimaalista kestävyyttä
 • Auttaa ylläpitämään hengityselinten terveyttä
 • Sillä on yleinen nuorentava vaikutus
 • Tukee naisen sukuelinten terveyttä
 • Auttaa ylläpitämään voimaa raskauden aikana
 • Tukee miehen seksuaalista toimintaa
 • Auttaa ylläpitämään siittiöiden liikkuvuutta ja siittiöiden määrää
 • Auttaa ylläpitämään ihon terveyttä

Ayurvedainfo: ashwagandha vähentää kaphaa ja vataa, saattaa lievästi kohottaa pittaa.

*Adaptogeeni = Vahvistava yrtti, joka tasapainottaa yleistä vastustuskykyä, kuten immuunipuolustusta ja stressinsietokykyä, edistämällä kehon ja mielen sopeutumista ympäristön muutoksiin.

**Ei suositella raskauden aikana, paitsi terveydenhuollon ammattilaisen suosittelemana.  

Mikäli tykkäsit blogista, niin jaa se ystävillesi alla olevista napeista!