Sisäisen hymyn meditaatio

22.4.2020 | Anna-Mari Pentikäinen

Jooga-ohjaaja Anna-Mari Pentikäinen lahjoitti lukijoillemme sisäisen hymyn meditaation, jota voit kuunnella alla olevasta linkistä.

Sisäisen hymyn meditaatio sopii jokaiselle, joka kaipaa elämäänsä positiivisuutta ja valoa. Se sopii hyvin myös epävarmuuden aikakausiin jolloin mieli on täynnä stressiä, ahdistusta tai muita painolasteja. Tämä meditaatio näyttää myös kuinka voimme käyttää mielikuvitusta apuna meditaatiossa ja kuinka meditaatio on oiva apuväline tuoda kiitollisuutta elämään. Voit tehdä lyhyen meditaation esimerkiksi aamulla tai illalla sängyssä, työmatkalla tai vaikkapa työpaikan mikrotaukona.

Meditaation ohjaa joogaopettaja Anna-Mari Pentikäinen joka järjestää joogaretriittejä Sri Lankalla, Suomessa ja Italiassa ja pyörittää omaa tunnelmallista kotijoogastudiota Katajanokalla. Lue lisää hänen tarjoamistaan onlinekursseista, joogatunneista ja -retriiteistä annamariyoga.com.  Jos olet kiinnostunut itsemyötätuntoa vahvistavasta Seven Days of Loving Kindness -onlinemeditaatiomatkasta tilaa uutiskirje: anna-mari@yogobe.com.

Tiesitkö, että meditaatio on tutkitun tehokas keino laskea stressitasoja ja kohottaa mielialaa? Meditaatio ja erilaiset mindfulness- ja hengitysharjoitukset rauhoittavat sympaattista hermostoa, joka aktivoituu stressin aikana, asettaa kehomme “taistele tai pakene” valmiustilaan ja saa alkukantaiset aivojemme osat aktiivisiksi. Meditaatio aktivoi aivokuoren etuosaa eli niin sanottua “inhimillistä” osaa aivoissa, joka vastaa pitkän tähtäimen suunnittelusta, empatiasta ja yhteenkuuluvuuden tunteesta. Meditaation avulla parasympaattinen hermosto aktivoituu, keho rentoutuu ja rauhoittuu. Yksi parhaita keinoja lisätä aivojen ja koko kehon hyvinvointia onkin ottaa meditaatio (tai muu sinulle sopiva tapa harjoittaa tietoista läsnäoloa) osaksi päivittäistä rutiiniasi. Mitä säännöllisemmin meditaatiota harrastat, sitä syvemmät vaikutukset sillä on keholle ja mielelle.

Katso alta meditaation tueksi suosittelemiamme tuotteita.