PURin kirjahyllystä: Meidän perheen parhaaksi

9.9.2016 | PUR toimitus

meidän-perheen-parhaaksi

Hiljattain julkaistu Piia Heinosen ja Tuulia Järvisen luomus Meidän perheen parhaaksi (Atena) on teos, jota moni vauva-arkea elävä on odottanut saapuvaksi. Arki yliherkkyyksistä, allergiasta tai refluksista kärsivän vauvan kanssa on raskasta eikä jatkuva itku päivin ja öin ei anna yhdenkään perheenjäsenen levätä. Jos imetetty vauva reagoi tällä tavoin äidin syömisiin, voi helpotusta löytyä muokkaamalla äidin omaa ruokavaliota. Ruokavalion muutos voi auttaa paitsi vauvaa, myös koko muuta perhettä. Piia Heinonen on itse kahden allergisen lapsen äiti, jolla on pitkä kokemus allergiaperheen elämästä. Tuulia Järvinen on puolestaan gluteenittomien ja maidottomien reseptien ammattilainen Wellberries-blogin takaa.

Meidän perheen parhaaksi on kattava tietopaketti, joka kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen tietoa yliherkkyyksistä ja allergioista kärsivien vauvojen oireista ja niiden helpottamisesta juuri äidin ruokavalioon vaikuttamalla, toisin sanoen imetysdieetillä. Koska vauva-aikana ei useinkaan ole aikaa ja mahdollisuuksia mihinkään monimutkaisiin ja aikaa vieviin ihmedieetteihin, imetysdieetin noudattaminen on yksinkertaista ja helppoa.

meidän-perheen-parhaaksi-resepti

Kirjan reseptit valmistetaan ilman maitotuotteita, kananmunaa, kotimaisia viljoja, perunaa, soijaa tai naudanlihaa. Reseptejä on lähes sata: aamu- ja välipaloja, puuroja, smoothieita ja juomia, keittoja, pääruokia, dippejä, kastikkeita ja levitteitä, jälkiruokia sekä leivonnaisia. Jokaiselle löytyy siis varmasti jotain eikä ruokavalio ole varmasti tylsä.

Kuten sanottu, reseptien lisäksi kirja sisältää runsaasti tietoa aiheeseen liittyen. Kirjassa käsitellään kattavasti vauvojen ja pienten lasten allergioita ja yliherkkyyksiä sekä niiden ilmenemismuotoja, mikä helpottaa niiden tunnistamista. Koska kyseessä on imetysruokavalioon paneutuva kirja, on siihen koottu myös syitä, miksi imetysdieetti kannattaa aloittaa ja miten ruokavaliota voi hyödyntää imetyksen tukena. Lastenlääkäri Tiina Tuomela on toiminut kirjassa asiantuntijana ja hänen kommenttinsa löytyvät tekstin joukosta omista laatikoistaan.

meidän-perheen-parhaaksi-kirja

Kirjan ulkoasu ansaitsee erityismaininnan. Kuvat ovat kauniita ja harmonisia ja ulkoasu kaiken kaikkiaan on raikas ja selkeä. Värimaailma on myös onnistunut.  Etsimänsä on helppo löytää ja lopusta löytyvä aakkosellinen reseptihakemisto helpottaa haluamansa reseptin löytämistä edelleen, myös kiireessä.

Meidän perheen parhaaksi löytyy myös PURin valikoimasta!