Joulun mausteinen granola

20.12.2017 | PUR toimitus

Joulun mausteiseen makuun ja tuoksuun ei juhlakautena ehdi mitenkään kyllästyä. Sen uniikin makumaailman puoleen kannattaa siis kääntyä kaikissa mahdollisissa yhteyksissä, esimerkiksi granolan muodossa aamupalalla.

Sen lisäksi, että maustaa oman perheen joulukuun aamut talven tunnelmalla, jouluista granolaa kannattaa valmistaa samalla vaivalla reilumpi satsi ja jakaa joulufiilistä muillekin. Granolan voi helposti pakata kauniisti kierrätettyyn lasipurkkiin ja antaa muillekin itse tehty herkkulahja, joka takuuvarmasti lämmittää mieltä ja hivelee makuhermoja.

Granolasta saa rapean, makean ja maukkaan ilman prosessoitua sokereita ja kaurahiutalepohjalla siitä tulee myös gluteeniton. Purutuntumaa se saa kookoslastuista, täydellistä tahmeutta ja makeutta vaahterasiirapista.  Laadukasta suolaa ei kannata unohtaa reseptistä, se syventää granolan makua. Suosittelemme käyttämään granolaan luomuraaka-aineita, niin pitkälti kuin suinkin mahdollista.

Maukasta ja mausteista joulua!

Joulugranola

2 pellillistä

  • 5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1 dl kookoslastuja tai -hiutaleita
  • 2 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
  • 2 dl manteleita kahteen osaan pilkottuina
  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
  • 1 dl kookosöljyä
  • 0,5dl vaahterasiirappia
  • 2 tl ceyloninkanelia
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus himalajansuolaa
  • pari rkl kylmää vettä

 

Lämmitä uuni 150 asteeseen (kiertoilma, jos mahdollista). Sekoita kaikki kuivat ainekset isossa kulhossa. Sulata kookosöljy ja sekoita se, vaahterasiirappi ja mausteet kuiviin aineksiin. Lisää vettä pikkuhiljaa, jos seos tuntuu liian kuivalta. Sekoita huolellisesti.

Levitä granola kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille mahdollisimman ilmavasti. Aseta pellit uuniin paahtumaan. Sekoittele granolaa kerran paahtamisen aikana, jotta se paahtuu mahdollisimman tasaisesti.

Paahda noin 30-40 minuuttia tai kunnes granola saa hieman väriä. Anna jäähtyä. Pakkaa lasipurkkeihin.