Parhaat ekologiset pesuaineet

30.8.2017 | PUR toimitus

Eettiset ja ekologiset periaatteet ohjaavat yhä useamman kuluttajan ostopäätöksiä. Vaikka monet ostavat luomuruokaa, luonnonkosmetiikkaa ja kestävän kehityksen periaattein tuotettuja vaatteita, on monella vielä petrattavaa pesuaineiden suhteen. Moni ei tule edes ajatelleeksi, miten paljon olemme päivittäin tekemisissä erilaisten pesuaineiden kanssa. Pesuainejäämiä on käyttämissämme vaatteissa, niitä huuhtoutuu viemäristä luontoon ja vesistöihin, koskemme pesuaineilla käsiteltyihin pintoihin, minkä lisäksi hengitämme pesuaineiden kemikaaleja kodin, työpaikan ja julkisten tilojen sisäilmasta. Harva meistä esimerkiksi pienentää kemikaalikuormaa käyttämällä hanskoja siivotessaan. Laadukkaisiin ja luonnollisiin pesuaineisiin kannattaa siis satsata. Testasimme neljä erilaista täysin luonnollista pesuainetta, jotta sinun olisi helpompi napata niistä joku käyttöön omassa kodissasi.

bronner käsienpuhdistusaine

Pesuaine kodille ja sen asukkaille

Jos haluat hankkia yhden monikäyttöisen pesuaineen, jota voit käyttää kotona ja ottaa mukaan esimerkiksi mökille tai veneeseen, kannattaa valita Dr. Bronner’s 18-in-1 -saippua. Siinä on kirjaimellisesti 18 käyttötarkoitusta yhdessä pullossa. Tällä pesuaineella voit pestä esimerkiksi kodin pintoja ja pyykkiä sekä ihon ja hiukset. Testasimme Dr. Bronner’s 18-in-1 Hemp Lavender Pure-Castile -saippuaa, jolle annamme kehuja kerrassaan ihastuttavasta tuoksusta. Tämä hennon laventelin tuoksuinen pesuaine sai pyykit tuoksumaan ihanan ”kodikkaalta”, juuri sellaiselta kuin ne olisivat kuivuneet kesällä ulkona kukkien tuoksussa ja puhtaassa tuulessa. Lorautimme pesuainetta noin reilun ruokalusikallisen pieneen pyykkikoneelliseen ja saimme ihmetteleviä kommentteja perheenjäseniltämme, jotka kyselivät mikä sai pyykit tuoksumaan niin hyvältä. Ihoa pestessä Dr. Bronner’s -tuotteet vaahtoavat sopivasti, mutta eivät kuivata ihoa, minkä vuoksi ne sopivat hyvin suihkusaippuoiksi. Kaikki Dr. Bronner’s -tuotteet on pakattu kauniisiin pulloihin, joita pitää ilomielin avohyllyssä kylpyhuoneessa. Koko tuoteperhe on valmistettu luomusertifioiduista öljyistä ja pakattu 100 % kierrätetyistä materiaaleista tehtyihin pakkauksiin. Dr. Bronner’s -tuotteista on saatavilla useita eri tuoksuvaihtoehtoja mantelista appelsiiniin.

 

ekologiset pesuaineet

Probioottinen tuoteperhe

Probiotic Craft on ensimmäinen pesuainesarja Suomessa, jonka ytimessä vilisevät valloittavat probiootit. Siivouksessa probioottien teho perustuu mikrobiflooran tasapainottamiseen: haitallisten bakteerien vähentämiseen ja hyvien lisäämiseen. Kun probioottisten pesuaineiden käyttöä jatkaa pitkään, hyödyllisistä bakteereista tulee vallitsevia ja ne suojelevat haitallisten bakteerien leviämiseltä. Probiotic Craftin ekologiset puhdistusaineet eivät sisällä lainkaan säilöntäaineita, hajusteita tai muita turhia ainesosia. Sen lisäksi, että kotisi sekä vaatteesi rakastavat Probiotic Craftin mukana tuomia hyviä bakteereja, myös luonto kiittää sillä kaikki tuotteet ovat biohajoavia. Lue lisää probioottisesta siivouksesta tästä blogiartikkelista. Kokeile mielenkiintoista hajunpoistajaa vaatteiden raikastamiseen tai astianpesuainetta, jonka sisältämä hyaluronihappo hoitaa samalla käsiesi herkkää ihoa.

 

kotimaiset ekologiset pesuaineet

Kotimaiset ekologiset pesuaineet

Ecokoti on pieni suomalainen perheyritys, jolle tärkeitä arvoja on kotimaisuus, kierrätys, asiakastyytyväisyys, ympäristöystävällisyys, sekä luonnon ja eläinten suojelu. Ecokodin puhdistustuotteet ovat ekologisia ja myrkyttömiä. Osa tuotteista on hajusteettomia, soveltuen hyvin myös allergiakoteihin. Käsintehdyt tuotteet sisältävät ainoastaan luonnon omia kemikaaleja. Ne sopivat jokaisen käytettäväksi niin kotona kuin mökilläkin. Tuoteperheelle on myönnetty Avainlippu. Kokeile ihastuttavaa laventelin tuoksuista pyykkipulveria ja ekologisia hajusteettomia astianpesutabletteja.

 

ekologinen pyykkäys

Ympäristöystävällistä pyykkäystä

Ecoegg-pyykkimuna on ainutlaatuinen ja ympäristöystävällisempi pyykinpesumenetelmä, joka puhdistaa pyykin tehokkaasti käyttämällä kahta eri tyyppiä olevia mineraalipellettejä, jotka ovat kestävän muovimunan sisällä. Ecoegg sopii erityisen hyvin herkkäihoisille. Se korvaa kokonaan pyykinpesuaineen ja huuhteluaineen. Vähennä kertakäyttöisen muovin kulutusta ja siirry helppoon ja ympäristöystävällisempään pyykinpesuun Ecoeggin avulla! PURin valikoimasta löydät kolme vaihtoehtoa; kukkaisen Spring Blossomin, raikkaan puhtaiden lakanoiden tuoksuisen Fresh Linenin sekä hajusteettoman pyykkimunan.

 

Katso myös valikoimamme ekologiset siivousvälineet ja innostu ympärisöystävällisestä siivouksesta!