Opi hoitamaan herkkää ihoa

16.9.2019 | PUR toimitus

Tähän aikaan vuodesta – kun syyssateet alkavat – ilman kosteuspitoisuus on korkeimmillaan. Ihon kannalta tämä on loistava juttu, sillä ihosta ei tällöin haihdu kosteutta niin paljon. Muutaman kuukauden kuluttua tilanne on kuitenkin jo aivan toinen. Moni joutuukin tarkastamaan ihonhoitorutiiniaan sekä vaihtamaan hoitotuotteita, jotta iho ei tuntuisi kiristävältä ja kuivalta. Erityisen hankalaa talviaika on herkkäihoisille, sillä ihon ollessa herkistyneessä tilassa, se reagoi voimakkaammin myös ympäristön rasituksiin. Onneksi kuitenkin myös tällaiselle iholle on olemassa hoitokeinoja. Enkä todellakaan puhu nyt kortisonista ja antibiooteista vaan PURistin tapaan kokonaisvaltaisesta hoidosta!

Olen työskennellyt yli kymmenen vuotta luonnonkosmetiikan ja holistisen ihonhoidon parissa ja ilokseni huomannut, että herkkää ja yliherkkää ihoa voidaan menestyksellisesti hoitaa yhdistämällä hellävarainen ulkoinen hoito sisäiseen hoitoon. Toki on hyvä muistaa, että tällainen hoito voi viedä aikaa useampia kuukausia, tapauksesta riippuen.

Kun ongelmaa lähestytään kokonaisvaltaisesti, on se mahdollista hoitaa kokonaan pois pelkkien oireiden lääkitsemisen sijaan. Iho on kehomme suurin elin ja sillä on tärkeä tehtävä elimistöämme suojaavana kilpenä ja toisaalta se on myös vastaanotin meidän ja ulkomaailman välillä. Ihoa tulisi siis myös kohdella merkittävänä immuunipuolustuksemme osana, eikä vain pelkkänä nahkana.

On huomattu, että suoliston ja ihon välillä on yhteys. Eikä pelkästään suoliston ja ihon, vaan itse asiassa kaikki elimistömme alueet kommunikoivat keskenään mikrobien välityksellä! Voimme vaikuttaa ihoon siis myös ravinnolla ja vaikkapa meditaatiolla. Nykyään puhutaankin niin sanotusta suolisto-aivo-iho -akselista, sillä on havaittu, että iholla ja suolistolla on oma mikrobistonsa, joka kommunikoi aivojen kanssa hermoston välityksellä. Näin ollen, esimerkiksi suoliston kunto, hormonitoiminta ja stressi näkyvät myös ihossa.

Niinkuin terveydessä yleisestikin, näillä kaikilla tekijöillä on monisuuntainen vaikutus toisiinsa. Esimerkiksi stressi vaikuttaa hermoston kautta suoraan suoliston ja hormonien toimintaan. Hoitamalla suolistoa sekä alentamalla stressitasoa parasympaattista hermostoa stimuloivilla harjoituksilla tai hoidoilla, autamme myös ihoa. Laadukkailla ja oikein valituilla ihonhoitotuotteilla on oma tärkeä roolinsa mutta ottamalla käyttöön myös muita kehoa tasapainottavia keinoja, hoitotulos on huomattavasti tehokkaampi. Myös ihon mikrobien rooli on uusien tutkimusten myötä hahmottunut paremmin ja on ensisijaisen tärkeää, että huolehdimme ihostamme ja hygieniastamme sellaisilla tuotteilla, jotka eivät tuhoa tärkeitä mikrobeja iholtamme, vaan tukevat mikrobitasapainoa.

Mikäli haluat kuulla aiheesta lisää, tule mukaan PURistin ihonhoitoiltaan!
Koska PUR-kaupan ensisijainen tehtävä on tarjota parasta palvelua, laadukkaita tuotteita ja tietoa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi, järjestämme syksyn aikana kaksi herkän ihon hoidolle omistautunutta tapahtumaa. Keskiviikkona 2.10. aiheena on atooppisen ihon hoito. Marraskuun 6. illan teemana on rosacean hoito. Tapahtuma sopii sinulle, jos haluat tietää:

  • Mistä ihon herkkyys oikeastaan johtuu?
  • Mikä aiheuttaa atooppista ihottumaa tai rosaceaa?
  • Miten ihoa tulisi hoitaa ulkoisesti?
  • Miten ravinnolla ja ravintolisillä voi vaikuttaa ihoon?
  • Mitkä hoito-ohjeet ja tuotteet sopivat juuri omaan tilanteeseen parhaiten?

Terkuin,

PURisti ja PUR-kaupan väki.