Näistä raaka-aineista syntyy kaunistava salaatti

20.3.2016 | PUR toimitus

Kun haaveissa on kaunis ja kuulas iho, ei ainoastaan rasvaaminen ja muut ulkoiset toimenpiteet pysty kaikkiin taikoihin – senhän opimme jo aiemmassa kirjoituksessa, joka käsitteli ihoa helliviä ravinteita.

Kaunistava salaatti syntyy ihoa hellivistä ja ravitsevista raaka-aineista

Seuraava resepti vie teorian käytäntöön. Tässä oiva esimerkki siitä, kuinka koko lautanen voi olla täynnä ihoa ravitsevia ja herkullisia raaka-aineita, joista loihdit niin ihoa kuin makuhermojakin hellivän lounaan tai kevyen illallisen.

kaunistava salaatti

Lohisalaatti (annos kahdelle)
1/2 ruukullista salaattia
muutama lehtikaalin lehti
200 g lohta
avokado
1/3 kurkku
kaksi tomaattia
kourallinen saksanpähkinöitä
kourallinen persiljaa
loraus oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu

Salaatin todelliset kauneuskunkut ovat paljon hyviä rasvoja sisältävät avokado, joka sisältää myös mm. E-vitamiinia ja biotiinia, ja omega-3 rasvahappoja sisältävät lohi ja saksanpähkinät, jotka molemmat sisältävät myös kudoksiemme rakentumiselle tärkeitä tukiravinteita. Kalan sisältämä kollageeni auttaa myös pitämään ihoa kimmoisana ja nuorekkaana.

Tomaatit tuovat salaattiin iholle tärkeää lykopeenia ja kurkku puolestaan kivennäisaineita, samalla ihoa tehokkaasti kosteuttaen. Lehtikaalin sisältämät kalsium, luteiini ja karotenoidit puolestaan vahvistavat ihoa, lisäävät sen elinvoimaa sekä tehostavat päivetystä. Raikkaan maun kaunistava salaatti saa C-vitamiinipitoisesta sitruunasta, omega-9 rasvahappoja sisältävästä oliiviöljystä sekä ihoa sisäisesti puhdistavasta persiljasta.