Terveellinen jäätelö acai-marjajauheesta

19.5.2017 | PUR toimitus

Terveellinen jäätelö sopii moniin tilanteisiin. Saat siitä kauniin ja kevyen jälkiruuan tai ihanan välipalan vaikka viikonloppua juhlistamaan. Tämän reseptin jäätelö maistuu taivaalliselta ja on helppo valmistaa. Lisäksi se on gluteeniton ja maidoton eikä valmistamiseen tarvita jäätelökonetta tai muottia. Pelkkä tehokas blenderi riittää.

Raaka-aineena käytetty pakastekuivattu acai-marjajauhe sisältää runsaasti A-vitamiinia, magnesiumia, kalsiumia kaliumia ja rautaa. Pakastekuivaus säilöntämenetelmänä on mainio tapa säilöä terveysruokia. Se on täysin lisäaineetonta eikä tuhoa marjan arvokkaita ravinteita.

3,5 dl jäisiä banaaninpaloja
3,5 dl jäisiä mangonpaloja
3 rkl vettä
1/2 sitruunan mehu
2,5 rkl cashewtahnaa
3 rkl acai-marjajauhetta
1 tl Manuka-hunajaa (tai muuta hunajaa)
ripaus suolaa

Kuori banaanit ja mangot, pilko ne ja laita pakastimeen mieluiten jo edellisenä iltana. Banaaneja on hyvä pilkkoa kerralla reilumpi määrä ja käyttää niitä myöhemmin esimerkiksi smoothiessa tai kun teet toisen kerran tätä jäätelöä. Pakastetut banaanit tuovat smoothiehen makua ja toimivat jääpaloina. Mangon voi ostaa tuoreena tai käyttää valmiiksi pilkotettuja pakastemangokuutioita.

Mittaa blenderiin kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Annostele kulhoon ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi syötävillä kukilla tai siitepölyllä. Mikäli blenderisi ei ole riittävän tehokas tekemään aineksista pehmeää seosta, voit lisätä reseptiin hiukan lisää vettä ja tehdä jäätelön sijasta maukkaan smoothien. Tarjoile heti ja nauti kaikilla aisteillasi!

Reseptin on kehittänyt terveellisiin herkkuihin ja raakaruokaan hurahtanut Annamaria Ruotsala. Inspiroidu lisää hänen Instagramissa: @annamariaruotsala