Karita Tykkä: Ravittu, hoidettu ja rakastettu iho näyttää kauniilta

24.3.2016 | PUR toimitus

Täytän syksyllä 40 ja viimeisen kymmenen vuoden aikana olen putsannut ruokavaliotani reilusti. Entisenä sokeriaddiktina jätin myös valkoisen sokerin vajaat kahdeksan vuotta sitten. Samalla sanoin myös ”kiitos ei” kaikille keinotekoisille light-tuotteille ja luovuin kokonaan keinotekoisista makeutusaineista ja muusta roskasta. Samanaikaisesti myös kosmetiikkavarastoni ja kemikaalit kotonani alkoivat muuttua. Kiinnostuin yhä enemmän luonnollisista valinnoista myös ihonhoidossa. Ymmärsin, että kaikki mitä laitan iholleni, vaikuttaa myös kokonaisvaltaisesti hyvinvointiini. Iho on suurin elimemme, jonka kautta imeytämme kehoomme paljon sille sivellyistä tuotteista.

En ole ehdoton tai fanaattinen, mutta pääsääntöisesti käyttämäni ihonhoitotuotteet ovat tällä hetkellä luonnonkosmetiikkaa. Elimistöni ei tarvitse parabeeneja, erilaisia muovijohdannaisia, silikoneja tai muita keholle täysin vieraita synteettisiä raaka-aineita vaan ravintoa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Altistumme päivittäin niin monelle erilaiselle synteettiselle kemikaalille, esimerkiksi ilman, pakkausmateriaalien ja ruokien myötä, että ainakin itse haluan hiukan helpottaa elimistöni työtä antamalla sille mahdollisimman hyvää ravintoa

Cîme-ihonhoitosarjan tuotteita

Cîme-ihonhoitosarjan tuotteita

Cîme-ihonhoitosarja

Kokeilin hiljattain minulle uutta luomukosmetiikkatuttavuutta, Cîme-ihonhoitosarjaa. Tuotteet on valmistettu raaka-aineista, jotka on kerätty 3000 metrin korkeudesta, Himalajan vuoristosta. Siellä kasvien on tuotettava erilaisia voima-aineita selviytyäkseen kovissa ääriolosuhteissa.Vuoristossa kamppaillaan uv-säteilyn, lämpötilavaihtelujen, hapenpuutteen ja monen muun haastavan olosuhteen kanssa. Kasveista tulee vahvoja ravintopommeja, joita uutetaan ja yhdistellään tehokkaissa Cîme-tuotteissa. Kissed by a Rose -seerumin värikin kertoo paljon – se on kirkkaan oranssi. Voimakkaat värithän kertovat kasvien ravintorikkaudesta. Öljymäinen, luomulaatuinen uuteseerumi on ihana ja imeytyy hyvin. Se antaa kasvoille myös kauniin hehkun eikä sisällä myrkkyjä tai synteettisiä hajusteita. Ihana ruusun tuoksu tulee tuotteesta löytyvästä villiruususta. Sarjan mieto misellivesi Rosé de roses poistaa kasvoilta lian, eikä erillistä kasvovettä enää sen jälkeen tarvita. Meikkiä en tällä tuotteella kylläkään puhdista, sillä silloin tuotetta kuluu paljon. Omassa käytössäni tämä toimii parhaiten yön jälkeen aamupuhdistuksena. Meikin tykkään puhdistaa joko öljyllä tai sitten jollain hellävaraisella luonnonmukaisella putsarilla, jonka jälkeen tämä misellivesi toimii loistavasti täydentäen puhdistuksen. Se rauhoittaa, hellii ja puhdistaa.

Cîme-ihonhoitosarjan tuotteita

Cîme – Kissed by a rose

I’Huile by Cîme on sarjasta löytyvä ihastuttava kuivaöljy. 100 % luonnollinen kaunis oranssi öljyseos on huippu. Se sopii moneen käyttöön – ennen suihkua hiuksiin naamiona, kynsinauhoille, vartalon iholle, kylpyveteen, kasvovoiteen sekaan ja niin edelleen. Tuoksu on todella miellyttävä ja tuo omiin suihkuhetkiini ihanaa pehmeyttä ja arkeen pientä luxusta. En suosittele kuitenkaan suihkimaan tuotetta suoraan iholle, sillä hienojakoinen öljysuihke liukastuttaa lattiat tehokkaasti. : ) Ihana piste i:n päällä, on Cîmen yhteistyö paikallisten viljelijöiden ja heidän perheidensä kanssa. Yhtiö tekevät myös hyväntekeväisyyttä antamalla myynnistä osan hyväntekeväisyysprojektiin Nepalissa.

Ravittu, hoidettu ja rakastettu iho näyttää kauniilta. Ole armollinen itsellesi ja ihollesi, ystävällesi, joka on tukenasi kaiken aikaa ja suojelee sinua kaikelta ulkoiselta. Helli, lepää ja ravitse itseäsi parhaasi mukaan ja nauti kauneudestasi.

– Karita

Cîme-ihonhoitosarjan tuotteita

Cîme – Beautifying dry oil