Chia-vanukas

21.2.2017 | PUR toimitus

Vasta kun joulun yltäkylläisyydestä  on toivuttu, tulee helmikuu täynnä sesongin kiusauksia – on Runebergin torttua, herkkuja ystävänpäiväksi ja tietysti laskiaspullia hillolla ja kermavaahdolla.  Onneksi näistäkin on mahdollista tehdä terveellisempiä versioita. Toinen juttu on, miten helposti niitä tulee kotona sitten toteutettua.

Jaammekin nyt reseptin, joka on helppo valmistaa etukäteen ja joka on loistava valinta fiksuksi jälkiruoaksi. Voit valmistaa sitä kerralla myös isomman määrän ja nauttia seuraavana aamuna aamupalaksi.

Tämä vanukas sisältää runsaasti luonnostaan ravintorikkaita ainesosia ja hellii suolistoa.

Ainesosat:

Päälle voit laittaa esimerkiksi mantelihiutaleita, mustikoita, pähkinöitä tai siemeniä. 

Valmistus:

Sekoita chia-siemenet mantelimaidon, hunajan, kanelin ja acai-marjajauheen sekaan ja anna sen tekeytyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.


Kuva & resepti: Kiki Health

PUR toimitus

PURin toimituksessa työskentelee tiivis joukko hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneita PURisteja. Nämä hyvinvointialan rautaiset ammattilaiset harjoittavat tutkivaa journalismia löytääkseen ajankohtaisimmat ja mielenkiintoisimmat trendit sekä tutkimukset niin kotimaasta kuin maailmaltakin.

Näytä kaikki kirjoittajan julkaisemat tekstit