Chia-vanukas
21.2.2017 | PUR toimitus
Vasta kun joulun yltäkylläisyydestä on toivuttu, tulee helmikuu täynnä sesongin kiusauksia – on Runebergin torttua, herkkuja ystävänpäiväksi ja tietysti laskiaspullia hillolla ja kermavaahdolla. Onneksi näistäkin on mahdollista tehdä terveellisempiä versioita. Toinen juttu on, miten helposti niitä tulee kotona sitten toteutettua.
Jaammekin nyt reseptin, joka on helppo valmistaa etukäteen ja joka on loistava valinta fiksuksi jälkiruoaksi. Voit valmistaa sitä kerralla myös isomman määrän ja nauttia seuraavana aamuna aamupalaksi.
Tämä vanukas sisältää runsaasti luonnostaan ravintorikkaita ainesosia ja hellii suolistoa.
Ainesosat:
- 3 rkl chia-siemeniä
- n. 2,5 dl mantelimaitoa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl KIKI Health Organic Acai Berry Powder -marjajauhetta
- Lisää halutessa myös 2 tl KIKI Health luomu kaakaojauhetta
Päälle voit laittaa esimerkiksi mantelihiutaleita, mustikoita, pähkinöitä tai siemeniä.
Valmistus:
Sekoita chia-siemenet mantelimaidon, hunajan, kanelin ja acai-marjajauheen sekaan ja anna sen tekeytyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.