Äänimaljahoito ruokkii terveyttä syvärentoutuksen avulla

1.7.2021 | Vieraskynä

Äänimaljahoito rentouttaa kehoa, mieltä ja sielua lempeästi

Äänimaljahoito on syvärentouttava kokemus, josta monet saavat helpotusta arjen kiireisiin ja stressiin. Maljoja ja metodeja on monenlaisia ja jokaiselle varmasti löytyy oma mieluisa tyyli nauttia maljojen tarjoamasta rentoutuksesta. Havina Heal tarjoaa vastuullisia äänimaljarentoutuksia ja sointukylpyjä Vantaan Viertolassa. Havinan perustaja Susanna Suomi uskoo äänimaljahoitojen suosion kasvavan seuraavien vuosien aikana hurjaa vauhtia, tuoden helpotusta entistä stressaavampaan ja kuluttavampaan arkeen sekä erilaisiin kehon haastetiloihin.

äänimaljahoito syvärentoutus

Mitä äänimaljahoidossa tapahtuu?

Äänimaljahoidossa erilaisia ja erikokoisia äänimaljoja soitetaan pehmeäpäisellä malletilla, vaatetetulla keholla. Rentoutuja voi lepäillä hoidon ajan rennosti joko hoitopöydällä, tai pehmeällä alustalla lattialla. Äänimaljahoito kestää noin 40-50 minuuttia, jonka aikana maljoja soitetaan sekä kehon etupuolella että selkäpuolella. Äänimaljojen pääelementit ääni ja värähtely luovat yhdessä ihanan rentouttavan kokemuksen, jolloin rentoutujan on helppo päästää irti ja rentoutua sekä kehon että mielen tasolla.

“Noudatan äänimaljarentoutuksissa saksalaista Peter Hess -metodia, jolla on yli 30 vuoden kokemus vastuullisesta ja asiakkaan tarpeet huomioon ottavasta äänimaljatyöskentelystä. Minulle on erityisen tärkeää metodin asiakkaan huomioon ottava lähestymistapa. Menetelmässä kohdataan jokainen asiakas yksilönä, jolla on omanlaisensa historia, kokemukset, kehon tila, tunteet ja tulevaisuuden haaveet”, kertoo Susanna.

Kenelle äänimaljarentoutus sopii?

Äänimaljahoito sopii erityisen hyvin etenkin, jos: 

  • kaipaat omaa aikaa ja/tai hengähdyshetkeä arjen kiireestä
  • olet stressaantunut ja sinun on vaikea rentoutua tai keskittyä
  • sinulla on rauhoittumis- tai unihaasteita
  • haluat edistää terveyttäsi ja saada lisää elinvoimaa
  • haluat tukea ja parantaa kehotietoisuutta
  • haluat saada uusia voimavaroja ja lisätä itsetuntemusta

Äänimaljahoitoa ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, eikä henkilöille, joilla on vakava sairaus, voimakkaita kiputiloja, sydämentahdistin tai syöpähoidot kesken. Suositeltavaa olisikin neuvotella asiasta lääkärin kanssa epäselvyyksien välttämiseksi.

rentouttava äänimaljahoito

Mitä vaikutuksia äänimaljahoidolla on?

Äänimaljojen harmoniset äänet ja värähtely auttavat kehoa syvärentoutumaan ja sitä kautta valjastamaan omia voimavaroja niin kehon kuin mielenkin tasolla. Syvärentoutuksen aikana ja jälkeen asiakkaat ovat kokeneet useita erilaisia hyvinvointia ruokkivia kokemuksia ja tuntemuksia. 

Yleisimpiä tuntemuksia äänimaljahoidon jälkeen ovat stressioireiden väheneminen ja verenpaineen lasku, tietoisuuden paraneminen, energiatason kohentuminen sekä keskittynyt ja virkistynyt olo jopa usean päivän ajan. Monelle äänimaljarentoutuksen tuoma rentous ja kehon ylijännitystilojen purkautuminen tuovat apua rauhoittumiseen sekä levollisimpiin yöuniin.

“Rentoutukset toimivat kaivattuina hengähdyshetkinä hektisen arjen keskellä, ylivireystilan rauhoittajana tai muuten vain ihanana hemmotteluna itselle. Monet asiakkaistani ovat tulleet kokeilemaan äänimaljahoitoa avoimin mielin ja huomanneet sen tuovan monenlaista hyvää niin fyysiselle kuin henkisellekin polulle! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan rentoutusta joko yksilöhoitona tai ryhmälle tehtävänä sointukylpynä, jossa maljojen vaikutukset voidaan tarjoilla useammalle rentoutujalle samalla kertaa ”, iloitsee Susanna.

Havina Healin äänimaljarentoutukset Vantaan Viertolassa. Ajanvaraukseen pääset tästä.

Tutustu lisää Havinaan ja äänimaljahoitoihin täällä.