Viittaa kintaalla perinteisille pesusienille

10.12.2017 | PUR toimitus

Toockies-siivousliinat parantavat maailmaa rätti kerrallaan

Toockies pesuliinoista toinen on luomupuuvillaa, toinen juuttikuitua.

Hetki sitten valikoimiimme rantautuneet Toockies- käsinvirkatut siivousliinat ovat ihastuttaneet PURin väen ja näin joulun alla ponnahtaneet lahjasuosikkiemme kärkeen. Erilaiset pesupinnat omaavat kaksi liinaa (ajattele tavanomaisen pesusienen karhea ja pehmeä puoli) saavat aikaan moitteetonta jälkeä ja kestävät käytössä pitkään. Ne ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille pesusienille, jotka kuluvat nopeasti ja joista irtoaa pahamaineista mikromuovia, joka kulkeutuu vesistöihin ja sitä kautta ravintoketjuun.

Virkatut Toockies-siivousliinat eivät ainoastaan tee hyvää ympäristölle, vaan myös antavat itsenäisen toimeentulon niitä valmistaville naisille.  Kaikki Toockiesit ovat reilun kaupan tuotteita, jotka valmistetaan naisten osuuskunnassa Nababpurissa Intiassa. Osuuskunta on perustettu toimeentulon lähteeksi köyhyyttä, prostituutiota ja orjuutta paenneille naisille. Se työllistää yli pari sataa naista, jotka virkkaavat Toockies-tuotteita, ja antaa heille mahdollisuuden ottaa elämästä ohjat omiin käsiinsä. Projekti opettaa käsityöläisille erilaisia taitoja, kuten oman nimen kirjoitusta, ja virkkaaja viimeisteleekin tuotteen kirjoittamalla pakkaukseen nimensä. Toockiesin nettisivuilta (www.toockies.com) on mahdollista käydä kurkkaamassa oman liinan  tekijän terveiset.

Kysymmekin, voiko parempaa lahjaa olla kuin tämä: kaunis ja käytännöllinen – siispä takuulla käyttöön tuleva – ja samalla hyvää tekevä!

Toockies-liinoista juuttikuidusta valmistettu karhea liina poistaa pinttyneemmänkin lian tehokkaasti ja naarmutta.