Vihreä noita – luontoyhteys ja aromaterapia

20.12.2018 | PUR toimitus

Miten yhdistää moderni elämä, teknologian ja teollistumisen yhteiskunta, luontoon ja luontoyhteyteen? Mitä keinoja käyttämällä voit kirkastaa kaikkia aistejasi myös sitä kuudetta aistia. Kaikkiin näihin kysymyksiin vastaa sydäntä lämmittävä kirja Vihreä Noita.

Vihreä noita tarttui PURin kirjahyllyn valikoimaan mukaan sen luontoa kunnioittavan lähestymistavan takia. Käymme usein asiakkaidemme kanssa keskustelua siitä, miten arjen hektisyydessä, usein unohdamme luonnon tärkeyden ja sen millainen rooli luonnolla on ollut meidän historiassa. Erityisesti täällä Suomessa, missä vielä saamme nauttia neljästä vuodenajasta.

Vihreä Noita kirja kertoo luonnon tärkeistä parantamiskeinoista

Vihreä Noita kirja kertoo luonnon tärkeistä parantamiskeinoista

Hortoilu on saanut mukavasti nostetta viime vuosien aikana. Vihreä noita nostaa toisen tärkeän aiheen osaksi kokonaisvaltaista hyvinvointia – miten voimme palauttaa luontoyhteyden sekä miten voimme käyttää metsiemme antimia vastuullisesti ja hyvinvointia lisäten. Kirjassa sanotaankin, että yleisen käsityksen mukaan vihreän noituuden harjoittaminen on luontoon perustuvan henkisyyden ilmaisua, jossa yksilö on vuorovaikutuksessa luonnollisen ympäristönsä kanssa. Vihreä noita on siis henkilö, joka kulkee vihreää polkua ja on tietoinen siitä, kuinka luonnon energia virtaa hänen elämänsä ja ympäristönsä läpi. Oli ympäristö sitten kiireinen kaupunkiympäristö tai peltomaisemilla kruunattu asuinmiljöö.

Puut ovat kasvien lisäksi tärkeä osa luonnon monimuotoisuutta. Oletko koskaan ajatellut mitä symboliikkaa ja parantavia ominaisuuksia meidän puissa voi olla? Vihreä noita kertoo siitä, miten se on usein liitetty puhdistautumiseen, mielen selkeyttämiseen, menestykseen ja pahalta suojautumiseen. Samaan aikaan saarni mielletään usein veteen, voimaan, älyyn, tahdonvoimaan, tasapainoon harmoniaan sekä viisauteen. Monelle meistä tuttu pihlaja, tunnetaan Vihreän noidan mukaan sen ennustamiseen, luovuuteen,muutokseen ja rauhaan liittyvistä ominaisuuksista.

Vihreä noita käyttää myös aromaterapiaa ja eteerisiä öljyjä.

Bach kukkaterapiatuotteet löydät klikkaamalla kuvaa.

Moni meistä käy harjoittamassa mielen- ja kehonrauhaa metsissä. Tutkimuksien mukaan jo 15 minuutin metsässä olo rauhoittaa mieltä, laskee stressihormonien määrää ja sydämen sykettä sekä vähentää lihasjännitystä. Tähän liittyen huomasimme tässä kirjassa todella oivan harjoituksen, joka kulkee nimellä ”Virittäydy samalle aaltopituudelle puiden kanssa”. Tätä harjoitusta suosittelemme kaikille kokeiltavaksi.

Kukkaterapia ja mielialan kohotus

Kukkaterapia on yksi Vihreän noidan tapa lähestyä luonnon parantavia voimia. Kukkaterapia sai alkunsa jo 1800-luvun lopulla lääkäri ja homeopaatti Dr. Edward Bachin ansiosta. Frantsila on jatkanut Suomessa tätä Bachin uraauurtavaa työtä. Frantsilan valikoimassa jokaisella kukalla on oma, sille ominainen vaikutusalue.  Kukkatippojen on sanottu kohottavat mielialaa ja ne vaikuttavat psyykeen kaikkiin tasoihin. Samalla niillä on yleensä tasapainottava ja kielteisiä tuntemuksia heikentävä vaikutus.

kukkatipat ja eteeriset öljyt ovat vihreän noidan arsenaalia

Frantsilan kukkatipat löydät verkkokaupastamme klikkaamalla kuvaa.

Kirjan sivuilta löysimme lisätieto muun muassa ruususta, joka on läpi historian ollut yksi tunnetuimmista kukista. Kansanperinne ja kirjallisuus ovat tehneet ruususta rakkauden symbolin ja monella tapaa ruusu luo kauneuden ilmapiiriä, joka osaltaan rohkaisee meitä avaamaan luontoyhteyden. Ruusu on yhdistetty myös tyyneyteen, yliluonnollisiin kykyihin, henkisyyteen sekä suojeluun.

Tunnetko eteeriset öljyt hyvin?

Vihreän noita kirja käsittelee laajasti myös eteerisiä öljyjä. Eteerisiä öljyjä valitessa on tärkeää varmistua niiden aitoudesta. Aito eteerinen öljy on valmistettu suoraan siinä olevasta alkuperäisestä kasvista. Näin voit olla varma, että öljyssä on tallella kasvin alkuperäinen energia ja tuoksumaailma. Kirjasta löydät tarkat reseptit muun muassa seuraavia aspekteja vahvistaviin öljyihin selkeät päätökset, menetys, kärsivällisyys sekä rauha ja rakkaus. Näitä reseptejä varten löydät tarvittavat raaka-aineet myös meidän verkkokaupasta.

eteerinen öljy on vihreä noidan paras kaveri.

Floramen eteeriset luomuöljyt löytyvät helpoiten kuvaa klikkaamalla.

Tämä kirja on sinulle jos haluat:

  • Oppia löytämään syvemmän luontoyhteyden ja kestävämmän tavan hyödyntää metsiemme luonnonvaroja
  • Tehdä itse personoituja, erilaisiin tilanteisiin sopivia eteerisiä öljyjä (myös ihana lahjaidea!)
  • Ymmärtää paremmin luonnon antimien parantavia voimia
  • Tuoda luonnon aidot antimet myös omaan keittiöön
  • Tutkia ja kehittää omia aistejasi

Oletko valmis syventämään omaa luontoyhteyttäsi?