Väisty jaderullaus, täältä tulee Kansa Wand!

13.2.2020 | PUR toimitus

Ikiaikaiset kauneusrituaalit ja -välineet, kuten jaderullaus ja gua sha ovat olleet trendien huipulla jo jonkin aikaa, mutta oletko jo kuullut meditatiivisesta Kansa Wand -hieronnasta?

Ayurvedisella Kansa Wand -hierontavälineellä tehtävä kasvohieronta tasapainottaa kehon seitsemää chakraa sekä kaikkia kolmea doshaa – vataa, kaphaa ja pittaa. Hieronnalla on parantava vaikutus mm. pittan epätasapainosta johtuviin tulehduksiin sekä imusolmukkeisiin ja turvotukseen, mitkä ovat seurausta kohonneesta kaphasta.

Kansa Wand -hieronnan monet hyödyt

Kasvojen hieronnalla on suuri merkitys ayurvedisessa ihonhoitorutiinissa. Kansa Wand -hierontavälinettä onkin käytetty ihonhoidossa jo tuhansia vuosia. Kansa Wand on valmistettu ruusupuusta ja sen pyöreä pää on viilentävää kansa-metallia, joka sisältää ihoa parantavaa kuparia.

Kansa Wand -hieronnalla on monia positiivisia vaikutuksia ihon kuntoon. Säännöllinen hieronta auttaa aktivoimaan lymfanestekiertoa ja tehostaa ihon omia puhdistumismekanismeja niin, että erilaiset epäpuhtaudet ja toksiinit poistuvat ihosta. Kansa Wand -hieronta vahvistaa kasvojen ihoa, stimuloi verenkiertoa, laskee tehokkaasti turvotusta sekä estää ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Älä säikähdä, jos kasvosi muuttuvat kesken hieronnan harmaiksi! Se on täysin normaalia, ja johtuu happamuuden poistumisesta. Yksi Kansa Wandin vaikutuksista on ihon pH-arvojen tasapainottaminen ja happamuuden poistaminen imunestekierrosta. Mitä korkeampi on ihosi happamuus, sitä tummemman harmaaksi ihosi muuttuu. 

Marma-pisteiden aktivoimisella on rentouttava vaikutus

Kansa Wand hieronta aktivoi kasvojen energiapisteitä eli marmapisteitä. Marmapisteet ovat yhteydessä kehon syvempiin kerroksiin, kuten tiettyihin elimiin, energiakanaviin tai tunteisiin.

Marmapisteiden hieronnalla on ihoa tasoittavia ja turvotusta lieventäviä vaikutuksia, mutta vaikutukset voi tuntea terapeuttisesti myös syvemmällä kehossa. Marmahieronnan aikana kehosta vapautuu endorfiineja, mikä auttaa kohottamaan mielialaa ja lieventämään kipuja. Marmapisteiden aktivoiminen rauhoittaa hermostoa ja vähentää stressiä, sillä se auttaa palauttamaan tasapainon autonomiseen hermostoon.

Miten Kansa Wand -kasvohieronta tehdään?

Rosi Sotkasiira demonstroi Kansa Wand -kasvohieronnan yllä olevalla videolla. Rosi on ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija ja yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan kirjoittajista. Pohjoista Ayurvedaa -kirjassa perehdytään tarkemmin Kansa Wand -hierontaan ja kirja tarjoaa runsaasti käytännöllisiä vinkkejä ayurvediseen ihonhoitoon eri ihotyypit huomioiden.

Lähde: OM Organic Beauty