Terapeuttiset öljyt terveyden tukena

7.9.2017 | PUR toimitus

Törmäsin Elixirin terapeuttisiin öljyihin sattumalta messuilla Pariisissa. Rantauduin jokseenkin voipuneena pitkän messupäivän jälkeen Elixirin messuosastolle ja huomioni kiinnittyi sympaattisen näköisiin pieniin lasipulloihin. Miellyttävä herrasmies, joka myöhemmin osoittautui yrityksen perustajaksi, tuotteiden kehittäjäksi ja vannoutuneeksi Arto Paasilinna -faniksi, esitteli minulle Elixirin terapeuttisia öljyjä. Testasin energia-öljyä – ja uskomatonta kyllä – jo noin puolen minuutin sisällä tunsin väsymykseni häviävän ja energiatasoni nousevan. Päätin saman tien, että näihin tuotteisiin pitää tutustua tarkemmin. Testasin tuotteita, minkä jälkeen olin suorastaan ällistynyt terapeuttisten öljyjen huikeasta tehosta.

Euroopassa suosittu aromaterapia

Ennen kuin päätin aloittaa tuotteiden maahantuonnin, otin selvää aromaterapiasta ja Bachin kukkatipoista. Esimerkiksi Suomen Aromaterapia yhdistys määrittelee aromaterapian seuraavasti:

”Aromaterapia on yksi suosituimmista täydentävistä hoitomuodoista Euroopassa ja monissa maissa se on osa virallista terveydenhuoltoa. Se on lempeä ja luonnollinen tapa terveyden tukemiseen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Aromaterapiassa hyödynnetään eteeristen öljyjen terapeuttisia ominaisuuksia sekä kosketukseen perustuvia hoitomuotoja asiakkaan hyvinvoinnin lisäämiseen. Aromaterapiassa käytettävät eteeriset öljyt erotetaan kukkien, puiden, pensaiden, hedelmien ja yrttien haihtuvista aineosista esimerkiksi höyrytislaamalla ja kylmäpuristamalla.”

Eteerisillä öljyillä on useita fyysisesti ja psyykkisesti vaikuttavia ominaisuuksia. Öljyillä voidaan muun muassa vahvistaa immuniteettiä, vilkastuttaa imuneste- ja verenkiertoa, lievittää kipuja ja säädellä hormonitoimintaa. Useimmat öljyt ovat myös antiseptisia ja tarkoitettu ainoastaan ulkoiseen käyttöön. Eteeriset öljyt laimennetaan määrättyinä pitoisuuksina kylmäpuristettuun kasviöljyyn iholle käytettäessä.

Aromaterapian uranuurtajana pidetään vuosina 1886-1936 Lontoossa elänyttä kirurgia Edward Bachia, jota kiinnosti perinteiset yrttihoidot. Omissa tutkimuksissaan Bach havaitsi, että perinteiset uuttomenetelmät tuhoavat liikaa yrttikasvien hoitavia ainesosia. Bach kehitti uudenlaisen uuttomenetelmän, joka paransi yrttien hoitavien ainesosien säilymistä valmistusprosessin aikana. Elixirin terapeuttisissa öljyissä käytettävät kukkatipat on valmistettu Bachin uuttomenetelmällä.

Kuusi terapeuttista öljyä

Elixirin terapeuttisten öljyjen teho perustuu niiden ainutlaatuiseen yhdistelmään Bachin kukkatippoja ja aromaterapeuttisia öljyjä. Valikoimaan kuuluu kuusi erilaista tuotetta: Energy-, Stress ja Urgences-öljyt, joista jälkimmäinen sopii kiputilojen aiheuttaman lihasjännityksen laukaisemiseen. Näiden lisäksi löytyy unettomuuten suunniteltu Sleep-öljy, Menopause-öljy ja onnellisuuden tunnetta lisäävä Deprime-öljy. Tuotteet on pakattu pieniin lasipulloihin, jotka ovat helppo ottaa mukaan vaikka taskuun tai käsilaukkuun. Lasipullojen pää muistuttaa roll-on-deodoranttia, minkä ansiosta tuotetta on helppo hieroa ranteiden sisäpintoihin ja kallonpohjaan. Näistä pisteistä öljy imeytyy nopeasti verenkiertoon. Terapeuttisten öljyjen vaikutus alkaa jo noin 30 sekunnissa. Niiden tehoa voidaan lisätä myös hengittämällä tuoksua syvään iholta.

Elixirin korkealuokkaiset terapeuttiset öljyt ovat ekosertifioituja puhtaita luonnontuotteita, jotka hoitavat lempeän luonnollisesti ilman synteettisten kemikaalien haittavaikutuksia. Elixir kerää käyttämänsä kasvit kahdeksasta tarkkaan valitusta paikasta Ranskassa. Elixirin öljyt sisältävät erittäin monipuolisen yhdistelmän kasveista saatavia hoitavia ainesosia. Bachin kukkatippojen ja aromaterapeuttisen öljyjen yhdistelmä luo tuotteisiin ainutlaatuisen tehon. Kuten aina luontaistuotteiden käytössä, allergikkojen tulee tarkistaa, ettei tuote sisällä ainesosia, joille on allerginen.

Nämä ihanaiset öljyt toimivat myös luontaisina tuoksuina. Mieheni on jo pari kertaa selättänyt stressiperäisen migreenin oireet käyttämällä Urgences-öljyä heti, kun ensimmäiset sahanlaidat ovat ilmestyneet näkökenttään ja lepäämällä hetken. Menopaussilla on jo vannoutuneita ystäviä, jotka eivät halua tai voi käyttää hormonihoitoja kuumien aaltojen ehkäisyyn. Menopause-öljyn avulla he ovat saaneet kuumat aallot laantumaan. Itselläni on Sommeil aina yöpöydälläni. Hipaisu sitä ranteisiin ja kallonpohjaan rentouttaa mukavasti iltoina, kun uni yrittää olla karkuteillä. Elixirin terapeuttiset öljyt kuuluvat käsilaukkuni vakiovarustukseen. Ne ovat pelastaneet minut reissunpäällä monesta vaivasta.

Elixirin öljyt saatavilla PUR-hyvinvointikaupasta Kampista.

Teksti: intohimoisesti luomuruokaan ja -kosmetiikkaan suhtautuva Minna Uusitalo, joka on myös Rimita Green Oy:n toimitusjohtaja ja Elixirin tuotteiden maahantuoja.