Puhdistava vihersmoothie

27.6.2017 | PUR toimitus

Vihersmoohie on hyvä tapa keventää oloa juhannusviikonlopun jälkeen. Kaiken vihreän lisääminen ruokavalioon tekee olon energisemmäksi sekä edistää terveyttä ja hyvinvointia. Koska tämä vihersmoothie sisältää vain vähän hedelmäsokeria, voi se siksi olla joidenkin makuun melko tuju. Silloin mukaan kannattaa laittaa pilkulliseksi kypsynyt banaani, pari taatelia tai loraus hunajaa. Lisäksi kotimaiset marjat lisäävät raikkautta sekä parantavat entisestään vihersmoothien vitamiinipitoisuutta. Mukaan voi mieltymysten mukaan lisätä myös inkivääriä tai kurkumajauhetta.

Vihersmoothiessa käytettyjen chia-siementen korkea kuitupitoisuus hellii suolistoa. Teelusikallisesta Kiki Healthin 100% viherjauhetta ja sitruunasta saat puolestaan runsaasti elimistön emäksisyyttä lisääviä alkalisoivia ainesosia. Viherjauhe on valmistettu täysipainoisesta sekoituksesta raakaa täysravintoa, kuten esimerkiksi lehtivihreitä kasviksia, mikroleviä, entsyymejä ja hyviä bakteereja. Yllättävän hyvältä ja pehmeältä maistuva viherjauhe sekoittuu smoothien joukkoon mainiosti.

Tätä smoothieta voi tehdä valmiiksi isomman satsin. Saat siitä terveellisen, puhdistavan ja täyttävän välipalan, kun laitat päälle hiukan pähkinöitä, siemeniä, kaakaonibsejä, lusikallisen pähkinävoita tai marjoja.  Ohjeesta riittää smoothieannokset kahdelle.

1 sitruuna
kourallinen pinaattia
puolikas tai kokonainen pehmeä avokado
1 teelusikallinen Kiki Health Green Superfood -jauhetta
2 rkl chia-siemeniä
puolikas omena
noin 2 dl kaura-, kookos- tai mantelimaitoa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jos pidät kylmästä smoothiesta, laita joukkoon muutama jääpala, jäisiä marjoja tai mangon paloja.