Homeopatia: kurkistus homeopatian maailmaan

22.9.2015 | PUR toimitus

Alkuperäisen kirjoituksen on kirjoittanut Aino Mäkelä ja se on julkaistu Hidasta Elämää -sivustolla.

Aloittaessani työskentelyn PURissa, avautui minulle samalla myös kokonaan uusi maailma homeopatian parissa. Homeopatia onkin meidän omaa erikoisalaamme. Suomessahan homeopatialla ei ole virallista asemaa terveydenhuollossa, minkä vuoksi se on varmasti suurelle osalle väestöstä vielä tuntematon. Kuitenkin sana onnistuneista hoidoista ja parantumisista, ja elämänlaatua nostattavista kokemuksista kiirii puskaradiossa levittäen homeopatian ilosanomaa eteenpäin.

Muualla Euroopassa homeopatia on suuremmassa tietoisuudessa ja itseasiassa se on maailman toiseksi käytetyin lääkintäjärjestelmä. EU:n alueella noin 15 000 lääkärillä on homeopatian erikoistuminen ja yli 30 000 muuta erikoislääkäriä sekä 100 000 yleislääkäriä käyttää homeopatiaa potilastyössään.

Homeopatia soveltuu niin kroonisiin kuin akuutteihinkin sairauksiin, joko auttaen pitämään oireet kurissa tai parantamalla kokonaan. Hoidon avulla ylläpidetään myös hyvää elämänlaatua ja yleistä hyvinvointia, hoidon ollen tehokasta, turvallista, yksilöllistä ja laadukasta. Lääkkeiden käyttö on turvallista, myös yhdessä muun lääkityksen kanssa, eikä aiheuta sivuvaikutuksia.

homeopaattiset lääkkeet

Perinteisiin lääkkeisiin verrattuna homeopatian vaikuttavuutta ei pystytä vielä aukottomasti todistamaan. Lääkkeet perustuvat aineen fysikaalisiin ominaisuuksiin ja nanopartikkeleiden aiheuttamaan sähkömagneettiseen värähtelyyn, joka säilyy ja vahvistuu, vaikka kanta-aineen kemiallinen massa vähenisi olemattomiin. Kahden homeopatian ohjenuoran mukaan samanlainen parantaa samanlaista ja sama sairaus ilmenee ihmisessä erilaisin oirein, minkä vuoksi lääkeaineen oirekuvan on vastattava taudin oireita. Näinollen lääkeaineen valinta on aina yksilöllistä.

Homeopatian avulla voidaan välttyä pitkiltä kroonisilta, usein riippuvuutta aiheuttavilta lääkehoidoilta. Hakeutumalla koulutetun terapeutin tai lääkärin potilaaksi ja tutustumalla kirjallisuuteen voi turvallisesti hoitaa niin itseään kuin perhettään. Halutessa on mahdollista myös käydä pienkurssi homeopatian kotihoidosta yleisimpien sairauksien nujertamiseksi.

PUR-homeopatia

PUR tarjoaa laajan valikoiman homeopaattisia valmisteita.

Homeopaattisia valmisteita

Yksi yleisimmistä homeopaattisista valmisteista on Arnica montana, jota voi käyttää akuutisti sisäisesti pillereiden muodossa nautittuna, tai tippoina esimerkiksi tapaturmien yhteydessä, mustelmiin, ruhjeisiin, urheiluvammoihin tai leikkausten ja synnytysten yhteydessä. Arnica vaikuttaa suotuisasti muunmuassa palautumiseen ja toipumiseen sekä verenvuodon hillintään. Ulkoisesti voiteena arnica helpottaa erilaisia lihasten- ja nivelten kiputiloja, toimien luonnon omana ”mobilaattina”.

Stressistä ja kiireisestä elämäntyylistä johtuvien erilaisten oireiden (kuten ummetus, närästys, vatsakivut) hoitoon oiva valinta on puolestaan Nux vomica, joka auttaa myös liiallisen syömisen ja alkoholinkäytön ikäviin seurauksiin, kuten ähkyiseen oloon ja pahoinvointiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että homeopaattinen hoito on aina yksilöllistä ja vaatii usein homeopaatin asiantuntemusta.