Keväinen smoothie, joka antaa kyytiä siitepölyallergialle

21.4.2017 | PUR toimitus

Tämä raikas, maidoton smoothie sopii välipalaksi tai aamun aloitukseksi etenkin niille, joiden nenä tuntuu olevan tukossa ja silmät vuotavat ilmassa leijailevasta siitepölystä. Smoothien mansikat, omena ja sitruuna ovat täynnä C-vitamiinia joka piristää tukkoista oloa ja lisää vireyttä. Omena ja sitruuna sekä Suomessa toistaiseksi vielä vähemmän tunnettu raikkaan makuinen perilla-yrtti sisältävät kversetiiniä, bioflavonoidia, joka toimii luonnon omana antihistamiinina. Luonnollisen antihistamiinin virkaa toimittaa myös reseptin nokkonen, sekä ananaksesta saatava bromelaiini, jolla on tulehdusta ja hengitysteiden turvotusta lievittävä vaikutus. Myös kotimaisella hunajalla on tutkitusti siitepölyä siedättävä vaikutus, mutta varsinaiseen siedätyshoitoon hunajan käyttö tulisi aloittaa jo edellisenä syksynä.

Smoothien korkea antioksidanttipitoisuus vahvistaa immuniteettia ja auttaa jaksamaan vaikeimman allergia-ajan ylitse. Siksipä tämä smoothie kannattaa hurauttaa blenderissä mahdollisimman usein, suosittelemme jopa päivittäin allergian pahimpaan aikaan. Luo oma raaka-aineiden kombo saatavuuden mukaan.

Voit lisätä smoothieen mukaan myös vaikkapa kiiviä, inkivääriä, kurkumaa tai limeä. Jos taas kaipaat enemmän samettimaista koostumusta, heitä sekaan avocadoa tai banaania. Teelusikallisella KiKi Healthin Nature’s Living Superfood-jauhetta saat lisättyä entistäkin enemmän terveyttä edistäviä ainesosia.

Lue lisää siitepölyallergiasta täältä.

Resepti

2 lasillista

1 omena

4 lohkoa tuoretta ananasta

Puolikkaan sitruunan mehu

Muutama jäinen mansikka

2 tl nokkosrouhetta (esim Frantsila)

Perilla-yrttiä (esim. Järvikylä)

1-2 dl vettä tai kookosvettä

(2 teelusikallista kotimaista hunajaa)

Laita kaikki aineosat blenderiin ja hurauta tasaiseksi. Kaada laseihin ja koristele tuoreella perillalla tai mintulla. Nauti!