Keväinen kehon puhdistus

1.4.2021 | Laura Eskola

Detox, puhdistus, paasto ja kevyt olo

Kehoa voi puhdistaa monella eri tavalla ja tyylillä. Olemme yksilöitä, niin kehotyypiltämme kuin aineenvaihdunnaltammekin, eikä kaikki puhdistusmenetelmät sovi jokaiselle. On kuitenkin selvää, että kehon puhdistaminen tekee kaikille hyvää. Kevät on otollinen aika detoxille, sillä se symboloi uudistumista ja uuden elämän alkua. Karistellaan synkän talven pölyt harteiltamme, liikakilot vyötäröltä ja siirrytään kevyempinä kohti kevättä ja kesää!

Toiset vannovat mehupaastojen nimeen, toiset taas puhdistavat kehoaan lempeämmillä puhdistuskuureilla. Teen nautiskelijat saattavat juoda keväällä kehoa puhdistavaa teetä ja yrttien terhakoittavan tehon todenneet ottavat avukseen maarianohdakkeen tai artisokkavalmisteen. Jokaiselle löytyy siis jotakin.

PURin henkilökunta esittelee seuraavaksi omat suosikkinsa Kevyt olo & detox -tuoteryhmästä. Kategoriasta löydät kaikki valikoimamme puhdistavat valmisteet detoxin tueksi.

Hellävarainen solutasolla vaikuttava puhdistusohjelma

Total Cleanse Programme on 28 päivää kestävä, naisille suunnattu puhdistusohjelma. Sen on kehittänyt Henrietta Norton, naisten ravitsemukseen erikoistunut ravintoterapeutti. Norton on työuransa aikana nähnyt, kuinka puutteellisesti toimiva kuonanpoisto voi aiheuttaa monenlaisia omgelmia, kuten hormonaalista epätasapainoa, allergioita, depressiota, ahdistuneisuutta sekä iho-ongelmia. Kuona-aineiden kertyminen elimistöön voi olla myös hedelmällisyyteen liittyvien ongelmien ja jopa monien rappeuttavien pitkäaikaissairauksien taustalla. Total Cleanse Programme –paketti sisältää kolme kehon puhdistusta tukevaa ravintolisää, sekä ruokavalio-oppaan, joka sisältää terveysvinkkejä ja reseptejä.

Ohjelma ei vaadi kovaa itsekuria tai nälän näkemistä. Paastoamisen sijaan ohjelma perustuu toimiviksi osoitettuihin ravintoaineisiin, jotka vaikuttavat solutasolla, saavat aikaan pysyviä tuloksia ja vahvistavat sekä kehon että mielen tasapainoa.

wild nutrition total cleanse programme

Kehoa puhdistavat yrttivalmisteet

Maarianohdaketta on käytetty rohtona ruoansulatuksen ja maksan tukemiseen jo tuhansien vuosien ajan. Nykytutkimukset ovat vhavistaneet sen hyödyt erityisesti maksan häiriöiden hoidossa. Lue tästä lisää maksan puhdistuksesta.
Maarianohdakkeen teho perustuu sen vaikuttavaan aineeseen, silymariiniin, jonka on havaittu edistävän maksasolujen uudelleen kasvamista virusten ja haitallisten aineiden (kuten alkoholin, lääkkeiden ja muiden kemikaalien) aiheuttamien vaurioiden yhteydessä. PUR suosittelee Living Nutritionin Milk Thistle –valmistetta, jossa on mukana myös inkivääriä, jota on käytetty perinteisessä kasvilääkinnässä tehostamaan imeytymistä.

Artisokka tunnetaan sen puhdistavista, diureettisista ja kuona-aineita poistavista ominaisuuksistaan. Sen kauniisiin vihreisiin lehtiin kätkeytyy monia muitakin terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita. Artisokkaa voi nauttia herkullisena lisukkeena tai jos kokkaaminen ei ole vahvuutesi, sitä löytyy valikoimastamme myös uutteena ja tablettina.

artisokka detox

Laadukas himalajansuola on tehokas kehon puhdistaja

Himalajansuola sisältää valtavan määrän erilaisia terveellisiä yhdisteitä ja mineraaleja, jotka puhdistavat sekä ihoa että kehoa. Suola vetää epäpuhtauksia puoleensa magneetin tavoin. Helpoin tapa nauttia himalajansuolan eduista on lorauttaa ammeeseen reippaasti kylpysuolaa ja hypätä rentouttavaan kylpyyn. Jos sinulla ei ole kylpyammetta, jalkakylpy on lähes yhtä tehokas vaihtoehto. Ylellinen Per Purrin kylpysuola sisältää aitoja ruusunterälehtiä ja ruusun eteeristä öljyä. Kylpyä ennen ihon voi kuoria samaa tehokasta himalajan suolaa sekä Epsom suolaa sisältävällä vartalokuorinnalla. Ennen ja jälkeen kylvyn on hyvä juoda runsaasti vettä tai yrttiteetä.

per purr himalajansuola kylpysuola

Ayurvedinen kehon puhdistus

Ayurvediseen kevätpuhdistukseen kuuluu kitchari, joka on noussut jo Suomessakin suureksi hitiksi (katso resepti tästä!). Herkullinen ja ravitseva kitchari tunnetaan puhdistavista ominaisuuksistaan ja se sopiikin hyvin paastoruoaksi. Perinteisessä intialaisessa lääketieteessä sitä käytetään sairauksien hoitoon ja toipumisajan ravintona. Kitchari on kaikkia doshia tasapainoittava. Kitcharin pääraaka-aineena ovat mung dal  –pavut, basmatiriisi, kirkastettu voi eli ghee, sekä erilaiset aineenvaihduntaa vilkastuttavat intialaiset mausteet. Detoxin ei tarvitse olla mautonta ja tylsää!

Ayurvedisessa lähestymistavassa kehoa voidaan puhdistaa myös Triphalalla, jota onkin käytetty jo tuhansia vuosia. Triphala edistää ruoansulatusta ja kehon luonnollista puhdistumista kuona-aineista. Se hoitaa myös maksaa ja muita sisäelimiä sekä ruoansulatuskanavaa. Triphala koostuu kolmesta hedelmästä, jotka yhdessä uudistavat elimistöä.