KÄÄPÄ Health – funktionaalisia sieniä Pohjolan metsistä

15.12.2019 | PUR toimitus

KÄÄPÄ Health kasvattaa sienet Suomen luonnossa, maailman puhtaimman veden ja ilman ravitsemina. Pitkään ulkona kasvaneet pakurit, reishit ja muut funktionaaliset sienet tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kestävää tuotantoa yhdessä paikallisten metsänomistajien kanssa. KÄÄPÄ Health on maailman suurin pakurinviljelijä, joka tarjoaa sienten avulla vaihtoehdon metsien avohakkuulle.

Tiedätkö, missä sinun sienesi kasvavat?

Kun sienten suosio kasvoi, ilmestyi alalle paljon tekijöitä. Loistavaa, sillä funktionaalisilla sienillä on lukuisia hyötyjä hyvinvoinnin kannalta! Innokkaina sieniasiantuntijoina halusimme tehdä osamme ja tuoda alalle luotettavan vaihtoehdon, jonka toiminta on täysin läpinäkyvää.

Mielestämme on tärkeää tietää, miten hyvinvoinnin tukena käytettävä sieni on saanut alkunsa, ja mitä osaa sienestä käytetään lopputuotteeseen. Rakensimme siksi KÄÄPÄ Health tuoteperheen, josta rohkenemme olla avoimesti ylpeitä: tiedämme tarkalleen, mistä mikäkin raaka-aine tulee, ja voimme luottaa tuotteen turvallisuuteen ja ekologisuuteen. Sienemme kasvatetaan 100% Suomen luonnossa.

Luonnossa pitkään kasvanut funktionaalinen sieni joutuu taistelemaan olemassaolostaan, mikä tekee siitä lääkinnällisesti potentin ja vahvan. Varmistamme lisäksi, että tuotteissamme käytetään aina sienen itiöemää pelkän sienirihmaston sijaan. Sienemme saavat siis kasvaa metsässä isoiksi ja komeiksi ennen KÄÄPÄ Health -tuotteeksi päätymistään.

Pitkäjänteistä sienityötä hyvinvoinnin ja Pohjolan metsien hyväksi

Pohjolan lyhyt kesä, ankarat talvet, puhdas ilma ja laadukas vesi luovat optimaaliset olosuhteet sienten kasvatukselle. Neljä sieniasiantuntijaa käärivät hihansa, ja Karjalohjan metsästä löytyy nyt yksi Euroopan suurimmista ulkosienifarmeista! Luomusertifioidut sienemme kasvavat hitaasti ja rauhassa koivutukeissa ja kasvatukselle annetaan reippaasti aikaa. Turvallisuus ja läpinäkyvyys ovat ykkösprioriteettejamme, joten kaikki sienemme käyvät läpi perusteelliset säteily-, raskasmetalli- ja mikro-organismitestit ennen kauppaan päätymistä. KÄÄPÄ Health -tuotteeseen tarttuessasi voit olla varma, että käsissäsi on laadukas, turvallinen ja ekologinen tuote.

KÄÄPÄ Healthin takana seisoo Suomen Agrometsä Oy, maailman suurin pakurinviljelijä. Tuemme Suomen metsiä tarjoamalla metsänomistajille uudenlaisen toimeentulolähteen: hakkuun sijaan koivikoissa voikin kasvattaa pakuria! Sienituotantomme on täten turvallista, kestävää ja metsäystävällistä. Vuoteen 2024 mennessä pakurituotantomme on jo 140 00 kiloa vuodessa.

Cordyceps on ainoa sienemme, jota on viljeltävä laboratoriossa, mutta senkin suhteen toimimme laatu edellä välttäen laajalti käytössä olevia oikoteitä. Siksi Cordyceps-tuotteissamme käytetään vain sienen itiöemää pelkän rihmaston sijaan – tämä takaa tuhdin ja turvallisen tuotteen, joka on täynnä lääkinnällisiä ominaisuuksia.

KÄÄPÄ Health SOMA: puhtaat sienitinktuurat päivittäiseen käyttöön

Pohjolan koivuissa kasvavasta pakurista sekä sienifarmimme luomuaarteista syntyy puhtaita ja tehokkaita sienitinktuuroita, jotka tukevat käyttäjänsä hyvinvointia sekä kotimaisia metsiä. Kasvatamme koivutukeissamme muun muassa reishiä, maitakea, shiitakea ja lion’s manea. Pakkaamme sieniuutteet mahdollisimman ekologisesti, joten
pahvipakkauksistamme ei löydy liimaa tai ylimääräistä muovia.

Sienten kasvatus metsässä vie vuosia, mutta lopputulos on sen arvoinen. Sienemme ovat vahvoja, turvallisia ja 100% Suomessa kasvatettuja.

Chaga – luomupakuria pohjolan koivuista
Cordyceps – luonnollista virtaa vahvasta lääkinnällisestä sienestä
Maitake – immuniteettisoturi Suomen koivikosta
Shiitake – koivutukissa kasvatettu terveyden tukipilari

Kiitos, kun tutustuit tarinaamme! Arvolupauksemme on tuottaa paitsi laadukkaita ja luonnossa kasvatettuja sienituotteita, myös mullistavia sieni-innovaatiota kestävän kehityksen tueksi. Lue lisää nettisivuiltamme: kaapahealth.com ja pysy mukana!

Sieniterveisin,
Lorin, Henri, Eric ja Otso
KÄÄPÄ Healthin perustajat