Homeopaattinen ensiapu hyönteisten ja punkkien puremiin

4.6.2018 | PUR toimitus

Kesä on täällä ja se tarkoittaa myös hyönteisten pistojen sekä viime aikoina paljon puhuttaneiden punkkien puremien yleistymistä. Homeopaattiseen ensiapulaukkuun kannattaa pakata ainakin Ledum palustrea, koska se on yleisin ensiapulääkeaine hyönteisten ja eläinten pistoksissa ja puremissa. Se on myös tehokas kaikkien terävien esineiden aiheuttamien haavojen hoidossa. Ledumin oirekuvassa kivut pahenevat lämmöstä ja liikkeestä ja helpottuvat kylmistä kylvyistä ja kylmistä kääreistä.

Hyönteisten pistokset

Ampiaisten ja mehiläisten pistosten ensiapuna otetaan ensin Ledum C 30. Ota lisäksi tarvittaessa Apis C 30 mikäli pureman jälkeen esiintyy turvotusta, kutinaa, kuumotusta ja kirvelemistä. Belladonna voi myös toimia, mikäli kuumottaa, jomottaa ja särkee, mutta turvotusta ei esiinny niin voimakkaasti. Toista annosta vähintään kolme kertaa päivässä tai kunnes oireet helpottuvat.

Mikäli olet normaalia herkempi hyttysten pistoksiin ja koet, että ne hyökkäävät erityisesti juuri sinun kimppuusi, voit ottaa Staphysagria C30 tai C200. C30 kannattaa toistaa, C 200 voit ottaa kerta-annoksena.

Punkin purema

Homeopatiaa voi käyttää myös punkin puremien yhteydessä nostamaan elimistön puolustuskykyä ja ennaltaehkäisemään borrelioosia. Mikäli tartuntaa on jo ehtinyt tapahtua, ne eivät korvaa antibioottihoitoa mutta ovat hyödyksi tukihoitona.

Annostelu on seuraava: Ledum C 30 kolme kertaa päivässä vähintään kolmen päivän aikana. Vaihtoehtoisesti C 200 kaksi kertaa ensimmäisenä päivänä ja kerran päivässä vielä kahden päivän aikana. Mikäli pureman jälki on selkeästi havaittavissa, suosittelen Ledumin ottamista viisi päivää ja seuraavan kuukauden aikana sen toistaminen viikoittain, kahtena peräkkäisinä päivinä. Jos käytät potenssia C 200, kerran päivässä riittää.

Borrelioosi on sen verran salakavala tauti, että vaikka homeopaatti olenkin, suosittelen antibioottien syömistä mikäli tartunta on todettu. Akuutisti sitä on vaikea hoitaa homeopaattisilla täsmälääkkeillä yksinkertaisesti siitä syystä, että oireet näkyvät vasta vähän ajan kuluttua puremasta. Borrelioosin aiheuttamaa kroonista tilaa kannattaa hoitaa myös homeopatialla ja ravintolisillä.

Homeopaattisesti kroonista borrelioosia voidaan menestyksekkäästi tukea vain konstituutioaineella, eli yksilöllisen oirekuvan mukaan valitulla lääkkeellä, mikä aina vaatii ammattihomeopaatin konsultointia.

Lisää aiheesta löydät homeopaatti Camilla Holmströmin verkkosivuilta.

Homeopaattiset voiteet ja geelit

Puremakohtaan voit levittää Weledan Combudoron -valmistetta, ja kutinaan ja allergisiin ihoreaktioihin voit käyttää myös Urtical-voidettaCalendula-voide tai tinktuura on myös hyvä haavojen hoidossa. Calendula estää infektiota ja lievittää ihon ärsytystä.

Nautinnollista luonnossa liikkumista ja upeaa kesää!

Jutun on kirjoittanut Camilla Holmström ja se on julkaistu alunperin WellnessLabin sivuilla: http://wellnesslab.fi/hyonteiset-ja-punkit-homeopaattinen-ensiapu-pistoksiin-ja-puremiin/