Miksi miehen iho tarvitsee omat tuotteet? – Esther Keddeman

1.11.2017 | PUR toimitus

Hyvää marraskuun ensimmäistä päivää! Omistamme tämän Movember-kuukauden miesten hyvinvoinnille ja lanseeraamme samalla valikoimiimme miehille suunnitellun hollantilaisen Kaerel-ihonhoitosarjan, joka pitää hyvää huolta sekä miehistä että maapallosta. Kaerelin tuotteet valmistetaan EU:ssa ja niissä käytetään ainoastaan sataprosenttisesti luonnollisia raaka-aineita. Lisäksi sarja on täysin vegaaninen ja se on saanut Cosmos natural -sertifikaatin. Kaerel lahjoittaa prosentin tuotostaan Plastic Soup Foundationille, joka pyrkii pienentämään meriin päätyvää muovimäärää. Kaerel-sarjaan kuuluu kolme jokaisen miehen tarvitsemaa ihonhoitotuotetta: kasvo– ja parranajovoiteet sekä suihkushampoo.

Lähtökohtana ekologiset ostopäätökset

Kaerel-sarjan on kehittänyt hollantilainen Esther Keddeman, joka tunnetaan myös Petit&Jolie – ihonhoitosarjan luojana. Petit&Jolie-tuotteet ovat laadukkaita luomusertifioituja ihonhoitotuotteita vauvoille, lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja ne ovat saavuttaneet Euroopassa suuren suosion. Petit&Jolie-sarja tuli markkinoille vuonna 2013 ja Keddeman kertoo aloittaneensa sarjan kehittämisen ja valmistuksen saadakseen ihmiset kiinnittämään enemmän huomiota ihonhoitotuotteiden valmistusketjuun.
– Halusin saada ihmiset ajattelemaan, ettei tuotetta kannata tarkastella pelkästään sen perusteella mitä se tekee ihollesi, vaan myös katsoa missä tuote on valmistettu ja minne se päätyy kun pakkaus on käytetty loppuun, Keddeman sanoo.

Keddemanilla on kaksi lasta, hänen oma raskausaikansa sekä äidiksi tulo ovat toimineet alkusysäyksenä vauvojen, lapsien ja raskaana olevien herkälle iholle tarkoitettujen luonnollisten ihonhoitotuotteiden kehitystyölle. Petit&Jolie-sarjan tuotekehityksen myötä Keddeman kertoo kohdanneensa monia isiä ja muita miehiä, jotka ovat kasvavassa määrin olleet kiinnostuneita hänen yrityksensä tarinasta ja sataprosenttisesti luonnollisista ihonhoitotuotteista.
Kun huomasin, että miehetkin ovat kiinnostuneita kehon kemikaalikuorman pienentämisestä ja luonnollisista ihonhoitotuotteista, päätin alkaa kehittämään niitä ja näin syntyi Kaerel. Nykyään yhä useampi mies käyttää ihonhoitotuotteita ja haluaa, että ne ovat miehisiä tuotteita eikä jotain mitä heidän naisensa käyttää, Keddeman jatkaa.

Miksi miehet tarvitsevat oman sarjan?

Keddeman haluaa korostaa, että miehen iho on erilainen kuin naisten ja sen vuoksi myös miesten ihonhoidon tarpeet ovat erilaiset. Yksi syy tähän on miehen ihon rakenteeseen vaikuttava hormoni testosteroni, joka tekee ihosta paksumman, rasvaisemman ja saa ihon ikääntymään eri tavalla kuin naisen iho. Miehen iho on keskimäärin kaksikymmentä prosenttia paksumpi kuin naisen iho ja se sisältää enemmän ihoa kiinteyttävää kollageenia. Miehillä on myös enemmän talirauhasia ja ihohuokosia kuin naisilla. Lisäksi sekä miesten talirauhaset että ihohuokoset ovat suurempia kuin naisilla, mistä johtuen miesten iho on rasvaisempi kuin naisten iho ja se tuottaa naisten ihoon verrattuna kaksi kertaa enemmän seebumia. Siksi aikuisilla miehillä on pienemmällä todennäköisyydellä kuiva iho kuin aikuisilla naisilla. Miehen ihon sidekudosten rakenne on jäykempi, minkä ansiosta miehillä ikääntymisen merkit näkyvät myöhemmin, mutta jos muutokset ovat jo alkaneet, ne tapahtuvat nopeammin. Verenkierto on miesten ihossa voimakkaampaa ja sen happamuus korkeampi, minkä takia miehen iho on alttiimpi bakteereille.

Päivittäinen parranajo voi aiheuttaa etenkin herkälle iholle ärsytystä, sillä siinä poistuu päälliskerroksen ihosoluja. Noin 40 prosenttia miehistä kärsii parranajosta johtuvista iho-ongelmista, joita ovat esimerkiksi kutina, punoitus ja ärtynyt iho.

Kaikki nämä edellä mainitut tekijät asettavat miesten ihonhoidolle ja hoitotuotteille erilaisia vaatimuksia. Keddeman kertoo pitäneensä Kaerel-tuotteiden kehitystyössä lähtökohtanaan sitä, että miesten kasvovoiteen tulee olla nestemäinen, helposti ihoon imeytyvä, mutta sellainen joka ei ole kovin rasvainen. Parranajovoiteen pitää taas tehdä iho ja karva pehmeäksi, mutta myös ravita ihoa. Naisten ja miesten ihon erilaisuuksien lisäksi miehet eivät halua kymmentä erilaista purkkia, vaan muutaman monikäyttöisen tuotteen. Lisäksi miehet eivät pidä makeasta kukkaistuoksusta eikä kovin voimakkaista tuoksuista, vaan raikkaan miehisistä ja melko miedoista hajuista.
– Kaerel on tarkoitettu miehille, mutta toki naiset voivat niitä käyttää kunhan jättävät jotain miehilleenkin, Keddeman sanoo nauraen.

 

Teksti: kirjoittaja Esther Keddeman on miesten Kaerel-ihonhoitosarjan ja Petit&Jolie -lasten ihonhoitosarjan luoja.

Käännös: Greenlips Beauty