Ennustamme! Vuoden 2017 terveys- ja kauneustrendit

30.12.2016 | PUR toimitus

Uuden vuoden kynnyksellä on tapana katsoa mennyttä vuotta sekä ennustaa tulevaa vuotta. Otimme täällä PURissa kristallipallon pöydälle, poreilevaa kombuchaa shampanjalasiin ja teimme omat ennustuksemme ensi vuodelle. Mitkä ovatkaan luonnollisen hyvinvoinnin ja kauneuden trendit vuonna 2017?

Ravinto ja hyvinvointi

Ravinnon ja hyvinvoinnin saralla trendi jatkuu vahvasti kasvisvoittoisessa ruuassa, puhtaiden, sokerittomien ja kasvipohjaisten reseptikirjojen parissa sekä oman hyvinvoinnin optimoimisessa huippuunsa. Nostamme seuraavat vahvat trendit tarkasteluun:

Vegaanius

Jo muutama vuosi sitten alkanut vegaani-trendi vahvistuu entisestään ja veikkaamme, että moni jo kasvisruokaileva siirtyy vegaaniruokavalioon ensi vuonna. Skeptisetkin veikot alkavat ymmärtää kasvis- ja vegaaniruokailun terveyshyödyt ja näkyypä sosiaalisessa mediassa jo paljon vegaani-salitreenaajiakin. Vegaaninen ruokavalio kasvisvoittoisuudessaan tarjoaa runsaasti vitamiineja, antioksidantteja, kuitua sekä kasvisproteiinia (kyllä, silläkin voi kasvattaa lihasta!). Vegaanikahvilat, vegaanijäätelöt, -viinit – ja suklaat valtaavat markkinoita. Vegaaneilla on yleensä myös taustalla vankka eettinen periaate. Lisäksi elämäntapa ulottuu yleensä ruokavaliota pidemmälle: myös kosmetiikka, kodin puhdistusaineet ja vaatteet valitaan saman periaatteen mukaisesti. Jos etsit hyvää, vegaanille sopivaa hiusten- ja ihonhoidon sarjaa, tutustu I+M:n helliviin, pelkästään kasviraaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin.

vegaanijäätelö-PUR-kauppa

Vegaanijäätelöt kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta.

Kasvikset kunniaan

Viime aikoina kasvanut sesonkitietoisuus kasviksissa ja hedelmissä kutsuu meitä palaamaan juurillemme. Tämä merkitsee mm. oman vihannes- ja kasvimaan pitämistä, jopa kerrostalojen parvekkeilla tai yrttien kasvattamista sisätiloissa omalla seinällään älykkäissä yrttiseinissä. Näin tietää syömiensä kasvisten alkuperän! Lisäksi tietoisuus kasvien eri osien sisältämistä ravinteista on tullut yleisemmäksi, ja nyt kasviksista ja juureksista hyötykäytetään kaikki mahdolliset osat: parsakaalin varret, punajuurien lehdet ja kesäkurpitsan kukat! Luonto on suunnitellut ne kaikki syötäviksi. Bonuksena veikkaamme kasvavaksi trendiksi kaupasta ostettujen kasvisten uudelleenkasvattamisen kotona, kuten esimerkiksi varsisellerin, valkosipulin tai lehtisalaatin!

Kollageeni

Kollageeni on vilissyt kosmetiikkamarkkinoiden mainoslauseissa jo useamman vuosikymmenen – eikä suotta! Kollageeni on ihon ja sidekudosten tärkeä, kiinteänä pitävä ja suojaava rakennusaine. Ensi vuonna otamme kuitenkin enenevissä määrin kollgeenia sisäisesti, sillä kauneushan lähtee sisältä. Vanha kunnon keino lisätä kollageenin saantiaan on keittää ihanaa luulientä.  Voit myös sujauttaa smoothiesi joukkoon kollageenijauhetta! Planet Paleon kollageenijauheissa löytyy niin nivelille kuin ihollekin optimoidut versiot sekä pelkkä puhdas kollageeni.

Fermentointi

Luuliemen rinnalla suosiotaan kasvattaa fermentoiti eli maitohappokäyttäminen. Fermentoinnilla tarkoitetaan kasvisten, kuten kaalin ja porkkanan, tai juomien kuten kefiirin, hapattamista eli maitohappokäymistä. Fermentointi tuottaa ruoka-aineeseen suolistolle hyödyllisiä maitohappoja ja samalla lisää säilyvyysaikaa. Hapankaalta ja -porkkanaa voi ostaa valmiina marketista, mutta niitä voi helposti tehdä myös itse. Syömällä hapatettuja ruokia lisäät päivittäin ruokavalioosi helposti hyviä terveyttä tukevia probiootteja.

Adaptogeenit ja lääkinnälliset sienet

Koska omaa kehoaan on paras lääkitä ja tukea luonnollisin keinoin, uskomme, että myös adaptogeenit tulevat olemaan nouseva trendi terveystietoisten keskuudessa, etenkin kun stressitasomme ovat nousseet viime vuosien aikana merkittävästi. Adaptogeenit auttavat kehoamme sopeutumaan stressitilanteisiin luonnollisesti ja kohottavat immuniteettiamme. Niistä saa lisävirtaa ja jaksamista tai vaihtoehtoisesti ne rentouttavat hermostoa. Lääkinnälliset sienet kuuluvat adaptogeeneihin ja niitä voi nauttia tinktuuroina ja juomajauheina sekä kapseleina. Lue artikkelimme adaptogeeneista tästä!

Eteeriset öljyt terveyden tukena

Eteerisiä öljyjä on käytetty tuhansia vuosia, ja nyt yhä useampi terveydestään kiinnostunut lisää niitä lääkekaappiin sekä päivittäisen hyvinvoinnin tueksi. Eteerisiin öljyihin on uutettu erilaisten terapeuttisten kasvien ja yrttien kukkia, lehtiä, kaarnaa, juuria ja varsia. Muinaiset egyptiläiset liottivatkin kasveja öljyssä ja suodattivat näin saadun eteerisen öljyn kankaan läpi! Eteerisillä öljyillä on antimikrobisia, antioksidanttisia sekä tulehduksenvastaisia vaikutuksia ja niillä on satoja erilaisia käyttöaiheita aina hyttysen piston hoidosta rentoutumiseen ja vatsavaivojen hoitoon. Myös eteeristen öljyjen tuoksujen vaikutuksesta kehoomme on alettu puhumaan paljon. Tuoksut vaikuttavat koko kehoomme aivojen tuoksukeskuksen kautta, ja esimerkiksi sitruunan eteerisen öljyn tuoksuttelulla voi olla piristäviä vaikutuksia! Voit tutustua PURin eteeristen öljyjen valikoimaan tästä.

eteeriset öljyt - PUR-kauppa

Eteeriset öljyt tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kauneus

Meikitön meikki

Meikittä luonnonkauniina kulkeminen on nyt oleellista. Uskallus paljastaa itsensä sellaisena kuin on, kunnioittaen sitä millaiseksi on luotu. Kaunista! Omia luonnonkauniita puoliaan voi myös korostaa meikillä – meikitön meikki tarkoittaa omien parhaiden piirteiden korostamista ja meikkaamista niin, ettei näytä meikatulta. Ihon kosteutus ja pohjustus, varjostus ja valotus sekä sipaus roosanväristä punaa poskiin ja ripsiväriä ripsiin – ja olet valmis päivän haasteisiin!

Kokonaisvaltainen ihonhoito

Ensi vuonna tullaan ymmärtämään, että kauneus todellakin lähtee sisältä – ja hyvin usein suolistosta. Kuonaantunut suolisto ja vinoutunut bakteerikanta voi näkyä erilaisina iho-oireina: ihottumina, aknena tai epäpuhtauksina. Suoliston hyvinvointiin panostaminen on aina panostus myös ihoon. Lisäksi kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon kuuluu riittävien vitamiinien ja mineraalien saaminen monipuolisesta ruokavaliosta ja ravintolisistä sekä riittävä ulkoilu, urheilu ja stressinpoisto.

kauneus-PUR-kauppa

Luonnollinen ihonhoito tulee olemaan vuoden 2017 trendi.

Luonnollinen ihonhoito

  • Muutama viimeinen vuosi on ollut luonnonkosmetiikan nousuaikaa ja veikkaammekin, että vuonna 2017 se nousee yhä enemmän valtavirraksi syrjäyttäen perinteisen kosmetiikan ja liittyen vahvasti osaksi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Luonnonkosmetiikka on keholle ja ympäristölle myrkytöntä, hellävaraista ja terapeuttista – lisäksi ne on useimmiten tuotettu eettisesti eläimiä ja ympäristöä kunnioittaen. Myös tarjonta kasvaa entisestään, korkealaatuisia ja tehokkaita sarjoja tulee markkinoille toinen toisensa perään mahdollistaen sen, että jopa vaativinkin hipiä tai hius löytää sopivan tuotteen. Kehitämme PURin valikoimaa jatkuvasti vastaamaan asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin. Tämän hetken suosikkeihimme kuuluvat mm. kiitosta niittänyt probioottinen Esse-ihonhoitosarja sekä vegaanien All Tigers -värikosmetiikkasarja.

Lifestyle

Alkoholiton biletys

Nykyteinitkin sen jo tietävät: alkoholin kanssa biletys on tosi lame. Nyt juhlitaan selvinpäin! Sen lisäksi, että alkoholittomuudesta hyötyy terveytemme, siitä hyötyy varmasti yhtä paljon sosiaalinen elämämme. Muistikuvat rakkaidemme kanssa vietetystä hauskasta ajasta säilyvät mielessä pidempään ja seuraavana päivänä elämä maistuu yhtä hyvältä! Sitä paitsi aito ilohan syntyy läheisyydestä, naurusta, tanssista, musiikista… voit jatkaa listaa omilla mielipuuhillasi! Alkoholittoman biletyksen kanssa mielestämme sopii vuonna 2017 erinomaisesti ihanat kombucha-juomat sekä vaikkapa koivunmahlalimonadi!

Hyggeily

Uskomme, että hygge on tullut jäädäkseen myös Suomeen. Stressaavina, kylminä ja pimeinä aikoina on vaan kertakaikkisen mahtavaa saada nauttia sisälläolon lämmöstä ilman huonoa omaatuntoa – ja onhan se sentään trendikästäkin! Uskomme myös, että hyggeily tulee saamaan lieveilmiöitä: ilmestyyköhän vuonna 2017 ensimmäinen Hygge-keittokirja? Jos hyggeily ei ole sinulle vielä tuttua, voit lukea siitä täältä.

Viherseinät

Oletko jo törmännyt viherseinään? Jos et, tulepa käväisemään Hakaniemen PUR Hyvinvointikaupassa, jossa sellainen on. Kasvi- ja viherseinät ovat ehdottomasti ensi vuoden kasvava suuntaus: ne kaunistavat sisätilaa, ovat helppohoitoisia ja puhdistavat ilmaa. Lisäksi kasvien läsnäolo tilassa tuo viihtyisyyttä, parantaa tilan energiaa ja feng shuita. Julkisten tilojen lisäksi yhä useampi hankkiikin viherseinän kotiinsa. Tutustu lisää PURin älyviherseinään tästä.

viherseinä-PUR-kauppa

Näiden ennustuksien kera toivotamme sinulle, hyvä lukijamme, mitä parhainta vuotta 2017!