Uudistu ja energisoidu 7 päivän Reset-ohjelmalla

13.3.2023 | Annika Havaste

Pysähdy terveellisen, herkullisen ruuan äärelle, rauhoita mielesi ja omaksu iloinen, hyvinvoiva arki.

Haluaisitko omaksua tapoja, joilla saat rauhaa ja iloa arkeesi? Kaipaatko lisää innostusta ja vaihtelua ruuanlaittoon? Haluatko syödä hyvää ruokaa, joka ravitsee mieltäsi ja hoitaa suolistoasi?

Uusien, energisoivien tapojen omaksuminen on helpompaa selkeän ohjelman avulla. Hyvin suunniteltu on pitkälti tehty. Anna 7 päivän Reset -viikon viedä sinut energisoivan ravinnon pariin ja varaa 10 minuuttia päivässä ohjelman sisältämille helpoille harjoituksille. Tulokset tunnet pian keventyneenä, virkeämpänä ja energisoituneena olona.

7 päivän Reset julkaistaan keskiviikkona 15.3.! E-resepti kirjan hinta on 29€.

Ravinto on tärkein tekijä, jolla vaikutat terveyteesi

Vaikutat ravinnolla suoraan aineenvaihduntasi, aivojesi ja immuunijärjestelmäsi toimintaan. Lisäksi laadukas ravinto tuo rakennuspalikoita elimistön korjausprosesseihin, jotta pysyt terveenä ja nuorekkaana. Voit vaikuttaa tehokkaasti myös ihosi hyvinvointiin sisältä päin.

Ravinnon tulisi myös tukea maksan terveyttä ja maksan puhdistustoimintoja joka päivä. Maksa on pesukoneemme, joka tarvitsee apuamme, koska altistumme tahtomattamme erilaisille vieraille kemikaaleille päivittäin.

Suolistolla on perustavanlaatuinen vaikutus koko kehon terveyteen. Ravinto puolestaan vaikuttaa siihen, millaisia mikrobikantoja suolistossa elää. Voimme siis vaikuttaa syömällämme ravinnolla siihen, että terveyttä ylläpitävät mikrobit ovat vallassa.

Suolistomikrobit vaikuttavat myös mieleen. Ne tuottavat suoliston ja aivojen välisellä akselilla toimivia yhdisteitä, jotka vaikuttavat mielialaan ja tunteisiin – positiivisesti, kun ne saavat oikeanlaista ”ruokaa”.

Ravinnon ja suoliston mikrobiston koostumuksen välisistä yhteyksistä on paljon tutkimustietoa, eli suolistolle paras ruokavalio ei enää ole arvailujen varassa.

7 päivän Reset toteuttaa tieteellisessä tutkimuksessa parhaaksi vahvistettua ruokavaliota, oli kysymyksessä sitten suoliston, aivojen, sydämen tai aineenvaihdunnan terveys*.

7 day reset reseptit

Koska hyvinvointi ja syöminen on muutakin kuin ruokaa…

Hyvin toimiva ruuansulatus takaa, että terveellisen ravinnon ravintoaineet saadaan talteen elimistön käyttöön. Hyvä ruuansulatus ehkäisee ja hoitaa suolistovaivoja. Tästä syystä 7 päivän Resetissä huomioidaan myös ruuansulatuksen tukeminen.

Muistutamme ja ohjeistamme myös tietoisesta syömisestä ja päivittäisistä, lyhyistä hengitys- ja rentoutumishetkistä. Niitä voi tehdä joko joka päivä tai ehtiessään, elämäntilanteen mukaan.

Tietoisella syömisellä ja helppojen palautumisharjoitusten avulla viikkoon tulee rauhaa, keskittymistä ja motivaatio hyviin ruokavalintoihin saa tilaa kasvaa ja kestää. Tämä auttaa myös suolistoa rauhoittumaan ja toimimaan hyvin.

7 päivän Resetin reseptit

Tämän viikon ruokavalio painottuu kasviksiin. Ruokavalio on monipuolinen, riittävästi proteiinia ja hyvää rasvaa sisältävä kokonaisuus. Lähes kaikki viikon ruuat voi toteuttaa myös vegaanisena. Kahdessa reseptissä on kalaa ja halutessaan voi syödä myös kanaa.

Ateriat ovat helppoja ja nopeita – tai melko nopeita – valmistaa.

Reseptit ovat maidottomia ja luontaisesti gluteenittomia. Tämä tuo suolistolle pienen loman. Toki halutessaan voi ruokavalioonsa sisällyttää vaikkapa tavallista jugurttia.

Resepteihin on sisällytetty ohjeet FODMAP-ruokavalioon. Myös herkkävatsainen voi siis toteuttaa 7 päivän Resetin ja nauttia siten ruokavalion suolistoa tervehdyttävästä vaikutuksesta. FODMAP-ruokavalio on kehitetty vähentämään ärtyneen suolen oireita. Jos palkokasvit, kaalit ja sipulikasvit ovat sinulle ongelmallisia, voit valmistaa ateriat FODMAP-ohjeella.

Jokaisen päivän aamiainen, lounas ja iltaruoka on mietitty valmiiksi. Kolme lounaista on edellisen illan ruualta. Aamiaisreseptejä on kolme erilaista ja niitä voi täydentää halutessaan väli- ja iltapalaresepteistä.

Koska 7 päivän Reset- reseptit ovat vapaasti käytettävissä koska vain, on mahdollista myös muokata ajanjaksoa, jolloin tekee niistä ruokia. Jos aikatauluun sopii paremmin 1-2 uutta ruokaa viikossa, voi ruokavaliota muokata entistäkin ehommaksi pidemmän ajan kuluessa.

Tervetuloa uudistumaan, energisoitumaan ja voimaan hyvin!

*Tutkimus suolistomikrobiston merkityksestä terveyden säilyttämisessä ja miten eri ruoka-aineet vaikuttavat suoliston mikrobiston koostumukseen:

Tutkimus: R.Singh ym. Influence of diet on the gut microbiome and implications for human health. Journal of Translational Medicine 15, Article number: 73 (2017)