9 parasta podcastia juuri tähän hetkeen 

22.7.2020 | PUR toimitus

PURin tiimi keräsi omat tämän hetken podcast-suosikkinsa teillekin kuunneltavaksi. Oletko valmis inspiroitumaan ja ilahtumaan? 

Ota hetki aikaa itsellesi ja tutustu näihin alla oleviin podcasteihin. Keitä kuppi teetä tai korkkaa kupliva kombucha ja anna äänen viedä. Tältä listalta löydät inspiroivaa kuunneltavaa jokaiseen hetkeen. Olet sitten lenkkipolulla, paistattelemassa päivää laiturin nokassa tai haluat pitää tauon kiireisestä päivästä. 

DELICIOUSLY ELLA 

Deliciously Ella podcast Deliciously Ella on yhteisö, yritys, podcast, applikaatio, verkkokauppa, deli, blogi sekä lukematon määrä reseptikirjoja. Deliciously Ellan perustaja Ella Mills houstaa tätä podcastia yhdessä aviomiehensä Matthewn kanssa. Ella on inspiroinut työllään sekä herkullisilla resepteillään lukijoita ympäri maailmaa jo vuodesta 2012. 

Podcastissa vierailevat niin bisnesmaailman supermenestyjät kuin ravitsemuksen- ja terveysalan asiantuntijat. Vieraat jakavat oman tarinansa sekä kertovat kuulijoille omat vinkkinsä erityisosaamisestaan. 

Viimeisimmät aiheet: Perfektionismin virheet, kiitollisuuden löytäminen vaikeinakin aikoina, rauhoittava meditaatio, miten rakentaa terveet ja iloiset aivot, luonnon parantava voima. 

RUUHKAVUOSIRAKKAUTTA 

Kahden äidin houstaama hyvän mielen podcast perhe-elämästä. Näiden äitien, Kristan ja Hetan, sanoja lainaten: “Suomi tarvitsee enemmän positiivista puhetta perhe-elämästä. Siksi me päätimme perustaa podcastin ja luoda Ruuhkavuosirakkautta ympärillemme.”

Podcastin jaksoissa keskustellaan perheestä, työstä, parisuhteesta, taloudesta, hyvinvoinnista ja koko elämän ihanasta härdellistä. Vieraiden kanssa keskustellaan aiheista, kuten: Vappu Pimiä, Ernest Lawson, Kaisa Jaakkola, Jasmin Hamid, Hanna Gullichsen sekä Suvi Teräsniska. 

Viimeisimmät aiheet: Älä kuuntele vinkkejä vaan rakenna omannäköisesi elämä, seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisyyttä, unelmat kuljettavat elämässä eteenpäin.

HOW TO FAIL WITH ELISABETH DAY 

Elisabeth Day on englantilainen palkittu kirjailija ja journalisti sekä radiotoimittaja, joka uskoo virheiden voimaannuttavaan energiaan. Elisabethin ääni jo itsessään saa kuulijan uskomaan parempaan huomiseen, epäonnistumisista huolimatta.

Tässä podcastissa juhlitaan pieleen menneitä asioita, virheitä ja epäonnistumisia. Sillä jokaisen epäonnistumisen jälkeen meillä on mahdollisuus kasvuun sekä uuden oppimiseen. Elisabeth haastattelee eri aloilta julkisuuteen ja suosioon nousseita menestyjiä. Vieraat kertovat omat epäonnistumisen tarinansa, joiden avulla he oppivat menestymään ja loistamaan entisestään. 

Viimeisimmät aiheet: Koulukiusatun tytön tarina, yhteiskunnan luomien normien rikkominen, paineensietokyvyn kasvattaminen, huijarisyndrooman vaikutus arjessa. 

YES GIRL 

Hyviä podcastejä Tässä podcastissa käsitellään rennolla otteella lifestylea ja hyvinvointia. Yes Girlin podcastin aiheet kulkevat ruokavaliosta seksuaaliterveyteen ja satunnaisiin horoskooppijuttuihin. Petra, Kriselda ja Adama kertovat avoimesti myös omista kokemuksistaan ja tunteistaan, päästäen kuuntelijat lähelle. 

Adama on positiivisen psykologian harjoittaja, Petra on hyvinvointivalmentaja ja Kriselda on joogaopettaja. Näiden kolmen inspiroivan nuoren naisen matkassa pääset kuulemaan tärkeistä aiheista asiantuntijuudella, mutta hymyssä suin. Koska elämä ei ole niin vakavaa. 

Viimeisimmät aiheet: Kehoon patoutuneet tunteet ja traumat, äitiys, kauneustrendit, positiivinen psykologia. 

HIGHEST SELF PODCAST 

Sykkiikö sydämesi ayurvedalle tai haluaisitko oppia siitä lisää? Sahara Rosen Highest Self-podcast tarjoaa viikoittain vaihtuvilla teemoilla tietoa ja inspiraatiota ayurvedan värittämästä maailmasta. Sahara on kirjailija ja kansainvälinen ayurvedisen hyvinvoinnin lähettiläs, jolla on taito kertoa ayurvedasta helposti lähestyttävällä tavalla. 

Saharan vieraina on niin ayurvedan asiantuntijoita, kuin myös muita hyvinvointialan vaikuttajia ja moniosaajia. Sahara haluaa auttaa kuulijoitaan löytämään oma dharma, lahjakkuus ja päämäärä. Namaste. 

Viimeisimmät aiheet: Mielen vaikutus kehoon, shamanismi, tunnetaidot muutoksen keskellä, aiempien elämien ymmärrys. 

YOGA GIRL: CONVERSATIONS FROM THE HEART 

Jooga podcast Yoga Girl Rachel Brathen, toisin sanoen Yoga Girl, on kansainvälinen joogaopettaja, kirjailija ja sarjayrittäjä. Rachel asuu Karibialla, Aruban saarella, perheensä kanssa ja johtaa yrityksiään sieltä käsin. Aruballa on myös hänen joogaopettajakoulu.

Tämä podcast on täynnä elämän iloa sekä syvää pohdintaa elämän tarkoituksesta. Rachel jakaa podcastissa viikoittain omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan (joskus vierailevien tähtien kera) muun muassa rakkaudesta, luottamuksesta, tasapainon löytämisestä, joogasta sekä tietenkin yleisesti hyvinvoinnista. 

PS. Kurkkaa Rachelin jooga-harjoituksia hänen verkkosivuiltaan.

Viimeisimmät aiheet: Itsetutkiskelua opituista tavoista ja niiden vaikutuksesta tähän hetkeen, oman sisäisen totuuden tunnistaminen, mitä tunteita paikallaan olo ja hiljaisuus saa tuntemaan.

THE MINDBODYGREEN PODCAST 

Mindbodygreen jakaa PURin tiimin kanssa ajatuksen hyvinvoinnin holistisuudesta. Mindbodygreen-yhteisö on tehnyt töitä jo yli kymmenen vuoden ajan, ohjaten ihmisiä kohti merkityksellisempää ja tarkoituksenmukaisempaa elämää. Yksilöllisyyttä kunnioittaen. 

Tätä podcastia juontaa Jason Wachob, Mindbodygreen-yhteisön perustaja. Jaksoissa vierailee mm. eri alan lääkäreitä sekä hyvinvointialan asiantuntijoita. Aiheisiin pureudutaan asiantuntijuudella sekä ajatuksia herätellen. Mukana on myös paljon viimeisimpiä tutkimustuloksia terveyteen ja hyvinvointiin liittyen sekä erilaisia muutostarinoita terveyshaasteiden voittamisesta. 

Viimeisimmät aiheet: Miksi ahdistuneisuus on ystäväsi, merien vaikutus ja tärkeys niin meille kuin planeetallekin, kuinka tulla radikaaliksi rauhan puolesta taistelijaksi, dysbioosi ja sen hoito. 

THE GOOP PODCAST 

Goop-yhteisö sai alkunsa vuonna 2008 Gwyneth Paltrown toimesta. Goop haluaa puhua myös vaikeistakin aiheista, rikkoa tabuja,  etsiä uusia yhteyksiä sekä resonoinnin pisteitä ihmisten välille kaikkialla ja kaikkialta. Ilman tuomitsevaa äänensävyä, täynnä aitoa kiinnostusta ympärillä olevista ilmiöistä ja tapahtumista.      

Podcastissa Gwyneth Paltrow ja Elise Loehnen keskustelevat johtavien ajattelijoiden, kulttuurien muuttajien sekä toimialoja heiluttavien henkilöiden kanssa vanhojen paradigmojen muuttamisesta, aloittaen samalla uusia keskustelunaiheita meille kaikille. 

Viimeisimmät aiheet: Kuinka nukkua hyvin, ihmisten välisen yhteyden kemia ja tiede, mikä saa meidät sairastumaan – autoimmuunisairaudet keskuudessamme. 

PS.Jos satut olemaan Netflixin äärellä, Goop on tehnyt sinne sydäntä ja mieltä ilahduttavan dokumenttisarjan nimeltä “Goop lab – with Gwyneth Paltrow”. PURin tiimin suosikkijaksoja ovat mm. Apua kylmästä sekä Häpeämätöntä nautintoa. 

THE MELISSA AMBROSINI SHOW 

podcast terveys ja hyvinvointiHaluaisitko sinäkin saada jokaisen viikon maanantaina aimo annoksen motivaatiota ja paneutua torstaisin innostaviin asiantuntijahaastatteluihin? Se onnistuu Melissan podcastissa. Melissa Ambrosini on australialainen health coach, kirjailija sekä holistisen hyvinvoinnin lähettiläs. 

Podcastin jaksoissa vierailee lääkäreitä, terveysalan ammattilaisia, yrittäjiä eri toimialoilta sekä suuria kansainvälisiä ajattelijoita. Melissaa ja hänen haastateltaviaan yhdistää halu auttaa kuuntelijaa kasvamaan omaksi parhaaksi mahdolliseksi versioksi itsestä, elää omanlaista unelmaelämää sekä saavuttaa oma täysi potentiaali.

Viimeisimmät aiheet: Tietoisuus parisuhteessa, miten välttää burnout, miten käsitellä eroa, miten päästää irti pelosta. 

——

 

Yllä olevat podcastit löydät ainakin Acast-sovelluksesta, iTunesissa sekä osan myös Spotifyn puolelta. Innostavia kuunteluhetkiä! 

Lue myös PURin vinkit hyvän mielen matkakohteisiin kotimaassa

** Ella Mills kuva Deliciously Ella Instagram