Kesäisiä dippikastikkeita marjoille ja hedelmille

14.7.2017 | PUR toimitus

Tästä ei terveellisten herkkujen pidot parane! Nauti ensimmäisen sadon kotimaisista marjoista tai hyötykäytä ylikypsät banaanit niiden makuihin täydellisesti sopivilla dipeillä. Reseptien ohjeilla valmistat hetkessä suolaisen karamelli-, lime-lakritsi-tahini- ja raakasuklaadipit. Dippikastikeet, marjat ja hedelmät on helppo pakata mukaan piknikille, luontoretkelle tai mökkireissulle. Vaihtoehtoisesti ne sopivat myös nautittaviksi kotona illanistujaisissa tai sadesäällä hyvän kirjan tai elokuvan parissa.

Maidottomat ja gluteenittomat dipit ovat terveellisiä ja maistuvat taivaallisilta. Niiden avulla teet marjoista ja hedelmistä helposti kesäisiä herkkuja ilman lisättyä valkoista sokeria tai lisäaineita. Dipit maistuvat myös perheen pienimmille. Ne valmistuvat hetkessä blenderillä ja säilyvät kannellisessa rasiassa jopa muutaman päivän. Mikäli dippikastikkeita jää yli, voit maustaa niillä esimerkiksi puuron tai jugurtin.

Suolainen karamelli -dippikastike

5 taatelia, esim. medjool-taateleita
2 reilua ruokalusikallista toco-jauhetta
2 ruokalusikallista maapähkinävoita
Ripaus Himalayan suolaa
Pieni loraus kaurakermaa tai vettä (lisää tarvittaessa hieman nestettä, että saat tahnasta pehmeää)

Halkaise taatelit, poista niistä kivet ja kannat. Laita ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

 

Lime-lakritsi-tahini -dippikastike

1 lime kuorittuna
2 reilua ruokalusikallista juoksevaa tahinia
3 teelusikallista lakritsijauhetta
Tarvittaessa loraus vettä

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

Raakasuklaa dippikastike

Sulata vesihauteessa haluamasi määrä raakasuklaata, tummaa suklaata tai Herkutella -raakasuklaapurkki ja käytä sitä dippikastikkeena. Raakasuklaa sisältää runsaasti magnesiumia, rautaa ja vitamiineja.