Kaamoksen jaksamissmoothie

24.10.2019 | PUR toimitus

Käynnissä on vuoden vaikein aika, kun sää kylmenee, päivät lyhenevät ja pimeää tuntuu olevan aamuin illoin. Kaamosajan jaksamiseen voi onneksi vaikuttaa ravinnolla ja siihen kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota tähän aikaan vuodesta. Ravintolisät on toinen kikka, jolla jaksamista voi lisätä. Sen lisäksi että tämä smoothie sisältää paljon fytokemikaaleja ja hyviä rasvoja sisältäviä ainesosia, mukana on myös laadukasta viherjauhetta sekä adaptogeenista yrttiä, ashwagandaa.

Ashwagandha on rauhoittava ja vahvistava adaptogeeni, joka tukee fyysistä suorituskykyä ja suojaa stressin haitallisilta vaikutuksilta. Se auttaa tukemaan kognitiivisia toimintoja, kuten muistamista, oppimista, keskittymistä ja jaksamista. Ashwagandha myös ylläpitää tervettä mielialaa. Tuote toimii antioksidanttina ja säätelee immuunipuolustuksen toimintaa. Sen on tutkimuksissa todettu myös vaikuttavan suotuisasti uneen ja kohottavan libidoa.

KIKI Health Nature’s Living Superfood -viherjauhe on kokoelma 34 ainesosaa, kuten maalla ja meressä kasvavia vihanneksia, mikroleviä, entsyymejä ja bakteeriviljelmiä. Jauhe sisältää mm. Lactobacillus bakteereja, nokkosta, vehnänorasta, ohranorasta, Alfalfa-mehua, carob-kuorta, takiaisenjuurijauhetta, inkivääriä, Nopal-kaktusta, ohranorasmehua, kauranorasmehua ja voikukanlehteä.

Kaamoksen jaksamissmoothie

3dl omenasosetta
1/2 avocado
1 oksa lehtikaalia kova keskiruoto poistettuna
0,5 tl KIKI Health Nature’s Living Superfood -viherjauhetta
1 kapseli avattuna Living Nutrition Ashwagandha Alive
kourallinen babypinaattia
1 banaani
vettä tai omenamehua
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laita kaikki ainekset blenderiin ja lisää vettä tai omenamehua saadaksesi mieluisen koostumuksen. Lisää pieni määrä hunajaa jos haluat lisää makeutta.

Kokeile smoothieta aamuisin tai surauta siitä välipala. Mikäli et ole tottunut vihersmoothieisiin, aloita pienellä määrällä jotta vatsasi voi tottua pikkuhiljaa.