Hunaja, ihonhoidon monitoimituote

14.9.2016 | PUR toimitus

pot-kitchen-cutlery-bees (1)

Senhän jo tiedämme, että hunajalla on paljon enemmän avuja kuin pelkkä teen makeuttajan virka. Se on todellinen ravintopommi, jossa on runsaasti entsyymejä ja muita ravinteita. Ennen kaikkea hunaja tunnetaan sen antibakteerisista ominaisuuksista ja se onkin oiva apu mm. lievittämään käheää kurkkua. Lisäämme hunajaa juomiin ja ruokiin, mutta kuinka hyvin tunnemme ne monet käyttötavat, joilla hunajaa (siis ihan perus raakaa, käsittelemätöntä hunajaa) voi hyödyntää ihonhoidossa?

3 tapaa, joilla voit kaunistaa ihoasi hunajalla

Ärtyneelle ja akneiholle

Hunaja on voimakkaasti antibioottinen ja antibakteerinen toimien sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ulkoisesti hunaja desinfioi ja auttaa mm. haavojen, palovammojen, ekseeman, aknen ja muiden ihoärsytysten parantumisessa. Yksi aknen yleisimmistä aiheuttajista on ihohuokosissa majailevat bakteerit, joten tehokas, mutta hellävaraisen antibakteerinen hunaja on uskomattoman tehokas herkän ja aknesta kärsivän ihon hoidossa.

Manuka-hunajahoito ihon epäpuhtauksille

Korvaa kasvojenpuhdistusaineesi hunajalla. Lisää kasvoillesi teelusikallinen hunajaa ja hiero se ihoon hellävaraisesti pyörivin liikkein. Mikäli haluat, että hunaja imeytyy syvemmälle ihohuokosiin, anna sen vaikuttaa ihollasi pidempään ennen huuhtelua.

Kaivatessasi täsmähoitoa näppylöille, levitä hunajaa tulehtuneelle alueelle ja anna vaikuttaa n. 20 minuuttia ennen huuhtelemista.

Ikääntyvälle iholle

Hunaja sisältää runsaasti antioksidantteja, ravinteita, entsyymejä sekä probiootteja, tehden siitä uskomattoman ravitsevan ja monipuolisen avun ikääntyvälle iholle, sisäisesti ja ulkoisesti. Se on tehokas tapa tuoda ihoon lisää kimmoisuutta ja kosteutta sekä suojata ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta tuhoja. Lisäämällä mukaan muita tehokkaita superfoodeja kuten kurkumaa, voit täydentää ja tehostaa hunaja anti-age ominaisuuksia.

Hunaja-kurkuma anti-age naamio

1 kananmunan valkuainen

1 teelusikallinen raakahunajaa

1 probioottikapseli (avattuna)

1 kurkumakapseli (avattuna)

Sekoita kaikki ainesosat huolellisesti keskenään ja hiero kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa n. 20-30 minuuttia ja huuhtele.

hunaja-ihonhoidossa

Kosteuttamiseen + kuorimiseen

Hunajan sisältämät probiootit ja entsyymit tekevät siitä loistavan kuorinta-aineen ilman, että se häiritsee ihon omaa kosteustasapainoa tai vie mukanaan ihon oman herkän öljykerroksen. Hunaja on tehokas humektantti, mikä tarkoittaa sitä, että se pystyy vetämään puoleensa kosteutta ja auttaa säilyttämään sitä ihossa tehden ihosta kosteutetun ja kimmoisan täyteläisen. Se onkin tarpeeksi hellävarainen päivittäiseen käyttöön ja auttaa säilyttämään ihon puhtaana ja kirkkaana ilman kuivumista.

Jogurtti-hunaja kosteuttava kuorinta

2 ruokalusikallista raakahunajaa

1 ruokalusikallinen jogurttia (vapaavalintainen)

1 ruokalusikallinen manteli- tai kookosöljyä

Kasvoille: ¼ kupillinen leivontasoodaa

Vartalolle: ¼ kupillinen hienoja kahvinpuruja

Sekoita kaikki ainesosat keskenään ja hiero hellävaraisesti kasvoille ja/tai vartalolle keskittyen erityisesti kuiviin ja karheisiin kohtiin ja käyttäen sopivaa kuorinta-ainetta. Anna vaikuttaa iholla muutamia minuutteja ja huuhtele. Ihosta tulee sileä, pehmeä ja kosteutettu.

Huom! Ei ole yhdentekevää, minkä hunajan valitset. Huolehdi siitä, että lähde on eettinen ja käytä raakaa, käsittelemötäntä hunajaa, jossa entsyymit on tallella.


Lähde: The Chalkboard Mag